Muira Puama voordelen en werking

Muira Puama voordelen en werking

muira puama werkingMuira Puama is een ander belangrijk kruid in de reeks kruiden die kunnen worden ingezet bij problemen die te maken hebben met hormonale problemen.

Eén van de belangrijkste kenmerken hebben daarom meteen te maken met de seksdrive ofwel het libido.

Daarnaast zijn ze heel goed te gebruiken bij zowel mannen als vrouwen die in de overgang verkeren. Hoewel het niet meteen het testosteron gaat verhogen zal het wel bijdragen aan het libido, de erectie bij mannen, uithoudingsvermogen en kracht doen toenemen.

Werking van muira puama

Heel veel onderzoek naar de muira puama werking kunnen we niet aantreffen. We treffen onder andere zekerheden aan over het verhoogde libido en de verbeterde erectie. Ook is er licht bewijs die de effecten op spierverlies bij ouderen zou kunnen vertragen.

Verder komen we in elk onderzoek bijna dezelfde eigenschappen tegen. Libido verhogend en erectie bevorderend. Dit kan zowel door mannen als door vrouwen gebruikt worden en is zeker voor vrouwen tijdens de menopauze een ideaal middel om het libido extra kracht toe te zetten.

Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor hormoontherapie voor mannen. Het is effectief maar niet zo sterk als hormoontherapie natuurlijk. Het is wel een stuk goedkoper en houdt minder risico’s in.

Lees ook :  Libido Bij Vrouwen In De Overgang Behouden!

Libido

Muira Puama verhoogt het libido bij mannen en bij vrouwen. Deze verhoging wordt opgemerkt bij mannen en vrouwen in de overgang. Maar ook bij jongere mensen.

De reden waardoor het libido verhoogt wordt gezocht in de stress verlagende effecten.

Erectieproblemen

muira puama gebruikMen heeft in een reeks onderzoeken kunnen aantonen dat muira puama heel goed dienstdoet als een potentiemiddel. Dit is zowel van toepassing bij erectieproblemen door ouderdom of erectieproblemen bij jongere mannen. (1)

Hoewel het niet zo krachtig is als Tribulus Terrestris, kan het toch gebruikt worden bij mannen met potentieproblemen.

Het kruid zou een ontspannende werking hebben op de penis. Dit zou ervoor zorgen dat die makkelijker bloed laat doorstromen en zou op die manier de erectie verbeteren.

Die ontspannende werking zou zich ook verder zetten op de bloedvaten. Daardoor worden die wijder en kan er automatisch makkelijker en meer bloed naar de penis toe stromen.

Testosteron

Muira puama heeft nog in geen enkel onderzoek kunnen aantonen dat het testosteron gaat verhogen. Om die reden is dit geen middel om te gebruiken om het testosteron te verhogen.

Het wordt echter wel vaak gebruikt in testosteron boosters. Omdat het wel degelijk de mannelijke (en vrouwelijke) seksualiteit bevordert.

Wanneer een natuurlijk middel de seksualiteit bevordert moet er bijna altijd een connectie zijn met de mannelijke hormonen. Echter is dat nog steeds niet aangetoond in onderzoeken.

Lees ook :  De Werking Van DHEA Plus De Bijwerkingen Daarvan!

Menopauze

Muira puama kan in de menopauze of na de menopauze gebruikt worden als hulpmiddel voor het libido.

Dit onderzoek ging vrouwen met een sterk verminderde drang naar seks een supplement toedienen van Muira Puama in combinatie met Ginkgo.

menopauze muira puamaDeze vrouwen waren van alle leeftijden. Enkele waren nog pre menopauze, andere tijdens de menopauze, dan weer andere hadden de menopauze reeds achter de rug.

Men stelde een verbetering van gemiddeld 65% vast bij de vrouwen.

Daarbij ging het vooral om het verbeteren van het:

  • seksueel verlangen
  • het verhogen van het aantal betrekkingen
  • de seksuele fantasieën
  • de intensiteit van het orgasme
  • de mogelijkheid een orgasme te krijgen
  • de intensiteit van de seksuele verlangens
  • de voldoening na de seks.

Spierafbraak

Wanneer het kruid in combinatie met gember wordt gebruikt ziet men een verminderde spierafbraak. In datzelfde onderzoek kwamen ook potentiebevorderende resultaten aan het licht.

Penis vergroting

Hoewel muira puama heel vaak wordt gebruikt in supplementen om de penis groter te maken is daar geen enkel onderzoek naar gedaan.

We kunnen echter wel zeggen dat het klopt en dan wel om die reden.

Het zal de erectie harder maken. Dus zal een hardere erectie automatisch garantie geven voor een grotere, dikkere penis. Maar de verschillen zullen zeker niet enorm zijn.

Lees ook :  De Beste Kruiden Die De Lever Ondersteunen

Het is een sterk potentiemiddel maar het is geen wondermiddel om je penis langer te maken.

Conclusie

muira puama voordelenMuira puama kan worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen van elke leeftijd. Het zal bij meer dan 75% een verbetering geven van het libido. Bij mannen zal het de erectie verbeteren en bij vrouwen zal het de intensiteit en de voldoening van de seks verbeteren.

De werking gebeurt vooral door het ontspannende effect op de bloedvaten. Andere claims voor muira puama zoals testosteron verhogen en natuurlijk groeimiddel voor de penis zijn waarschijnlijk niet effectief.

Muira Puama Gebruik

Bijwerkingen die kunnen optreden wanneer dit kruid wordt gebruikt in zeer hoge dosissen zijn slapeloosheid. Het wordt daarom niet aangeraden om hoge dosissen te nemen.

Het kruid wordt gebruikt in een supplement. Er kan ook Muira Puama poeder gebruikt worden.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven