Alternatieve behandeling voor levercirrose

Levercirrose is een levensgevaarlijke aandoening waarbij het gezonde weefsel in de lever wordt omgezet in beschadigd weefsel. Levercirrose is nooit een ziekte op zich. Waarmee we bedoelen, dat het een aandoening is die ontstaat als gevolg van een andere ziekte aan de lever. Naarmate de ziekte zich verderzet wordt er meer en meer gezond weefsel beschadigd. Wanneer we geen behandeling voor dit probleem inzetten, dan zal dit uiteindelijk resulteren in het volledig falen van de lever.

De lever is misschien wel het belangrijkste orgaan om giftige en andere overbodige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Het orgaan is verantwoordelijk voor het verwerken van onze voeding, ze zet voedingsstoffen om in energie. Dit kan op die manier gebruikt worden door het lichaam.

Gelukkig zijn er naast de bekende behandelingen met medicijnen, ook heel wat alternatieve behandelingen voor levercirrose.

Ziektes en problemen die uiteindelijk kunnen leiden tot levercirrose zijn:

  • Alcoholisme
  • Hepatitis
  • Vette lever
  • Gal-aandoening
  • Genetische aanleg voor defecten in de lever

Wat zijn de symptomen?

  • Weinig hongergevoel
  • Enorme jeuk
  • Gewichtsverlies
  • Vermoeidheid
  • Buikpijn

Het probleem is dat levercirrose niet kan worden hersteld. Toch kan ervoor worden gezorgd dat er zich geen verdere schade meer vormen in de lever. We kunnen de ontstekingen verminderen en daarmee de ziekte een halt toeroepen.

Cirrose ontstaat vooral als gevolg van chronische ontstekingen in de lever. De alternatieve behandeling voor levercirrose is dan ook vooral gericht naar het blokkeren van deze ontstekingen.

Wolfsklauw

wolfsklauw

Wolfsklauw is een soort mos, het kruipt over de grond en kan tussen de 1 en de 3 meter worden in lengte. De plant heeft ongeveer 8 cm lange stengels. Tijdens de zomerperiode komt er stuifmeel in de toppen van de stengels. Wolfsklauw wordt reeds eeuwen gebruikt voor verschillende aandoeningen. Waaronder aandoeningen van de lever. Het kan zelfs de ergste leveraandoeningen helpen genezen. In de natuurgeneeskunde wordt het vaak gebruikt als alternatieve behandeling voor levercirrose.

Lees ook :  Fenegriek Capsules Werking : Voordelen en Bijwerkingen!

Wolfsklauw zou dus kunnen dienen als een alternatieve behandeling voor levercirrose. Dit omdat in wolfsklauw radium aanwezig is. En dit zou blijkbaar enorm geneeskrachtig zijn. Het verhaal komt van een Oostenrijkse oudere vrouw die vertelde dat haar man ’s nachts altijd last had van ademnood. Ze praatte daarover met een vrouw die gespecialiseerd was in kruiden (Maria Treben) en die raadde haar wolfsklauw aan. Nadat de man begon met het drinken van wolfsklauw thee werd de ademnood gedurende de nacht een stuk beter, tot het na een tijd volledig verdween.

Je dient kokend water over de wolfsklauw te gieten en het op die manier opdrinken. Wanneer je de wolfsklauw kookt verliest het grotendeels zijn werking. Daarom altijd eerst water koken, daarna in een kop doen met wolfsklauw.

Wolfsklauw kan ook gebruikt worden bij veel andere aandoeningen

Wolfsklauw kan worden aanbevolen bij jicht en voor mensen die lijden aan reuma. Zelfs indien deze al ver gevorderd zijn. Bij constipatie en bij aambeien kan het drinken van wolfklauwthee enorm behulpzaam zijn. Het is echter niet aan te raden voor mensen die last hebben van diarree.

Verder kan wolfsklauw gebruikt worden bij alle problemen die in verband staan met de urinewegen zoals nierstenen of de voortplantingsorganen en bij andere leverproblemen.

We kunnen wolfsklauw online bestellen.

Zoethout

zoethout levercirrose

Zoethout werd gebruikt in de Chinese geneeskunde. Maar werd ook gebruikt door de Romeinen in het verleden. We kennen zoethout vooral als een behandeling tegen problemen met de ademhaling of met de spijsvertering. Toch kan zoethout ook enorm gunstig zijn om de werking van de lever te verbeteren.

Ook wordt zoethout vaak gebruikt als een manier om te kunnen een te lage bloeddruk verhogen. Daarnaast zal zoethout ook helpen om psoriasis te behandelen. Door minder snel ontstekingen van het huidweefsel te laten ontstaan.

Lees ook :  Tips om snel in slaap te vallen en Beter te slapen

Het zijn vooral de twee belangrijke stoffen die we terugvinden in de plant, glycyrrhizine en glycyrrhizinezuur. Deze stoffen zouden effectief kunnen zijn in het behandelen van levercirrose. (bron)

Een bepaald wetenschappelijk onderzoek kon aantonen dat patiënten die een supplement toegediend kregen met zoethout, na 4 weken een verminderde ontsteking hadden in de lever. Ook mensen die lijden aan hepatitis hadden na 8 weken duidelijk minder last van ontstekingen. Het risico op de uiteindelijke ontwikkeling van levercirrose bij deze patiënten was gehalveerd.

Mensen die last hebben van een hoge bloeddruk of een hartziekte hebben mogen zoethout supplement echter niet gebruiken, omdat het kan zorgen voor een lichte stijging van de bloeddruk.

Mariadistel alternatief tegen levercirrose

mariadistel levercirrose

Mariadistel is misschien wel één van de meest bekende alternatieve behandelingen tegen levercirrose. Het wordt reeds voor meer dan 2.000 jaar lang gebruikt als behandeling tegen tal van problemen met de lever.

We kunnen de mariadistel plant eten, al is de smaak niet meteen lekker te noemen. Het kan ook worden gebruikt in een thee. Maar de meest effectieve methode is door een supplement te gebruiken die een grote concentratie van de werkzame stoffen in de plant bevat.

Hoewel men de werking niet voor 100% kan uitleggen, toch gaat men ervan uit dat de werkzame stoffen in het supplement zich nestelen in de levercellen en daardoor giftige stoffen helpen afvoeren. Dit gebeurt vooraleer de lever deze stoffen kan opnemen. Op die manier kan er zonder bijwerkingen een remmend effect optreden bij levercirrose. (bron) Mariadistel kan genomen worden via een supplement.

Eclipta Alba herstelt lever en huid

Eclipta Alba groeit enkel in warme tropische landen. Zo kan je de eclipta alba plant vooral vinden in Aziatische landen zoals Thailand, China en in Indonesië. Eclipta Alba komt ook voor in Brazilië. De plant heeft een witte bloem die een klein beetje te vergelijken is met de kamille plant van bij ons. Ze wordt meestal gegeten als groente in landen waar ze voorkomt. Ze wordt gekenmerkt door het positieve effect op de lever. Om die reden wordt ze sinds jaar en dag dan ook gebruikt in de Ayurvedishe geneeskunde. Eclipta Alba of ook soms genoemd als Eclipta Prostata is de Latijnse benaming voor Eclipta.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Het Libido Verhogen Bij Vrouwen?

eclipta alba

Toepassingen in de ayurvedische geneeskunde

Eclipta Alba wordt vooral gebruikt bij leveraandoeningen. Het zorgt ervoor dat meer gal kan worden aangemaakt doordat de galstroom vergroot wordt. Wat dus ten goede komt aan de lever. Het versnelt ook herstel van de lever wanneer iemand door overdreven alcoholgebruik of medicijnen schade heeft opgelopen. Ook ernstige aandoeningen zoals lever-cirrose en hepatitis worden met dit kruid behandeld.

Het wordt in de ayurvedische geneeskunde ook gezien als een verjongend kruid. Wat eigenlijk wil zeggen dat de huid minder snel dof zal worden en er minder ouderdom gerelateerde ziektes zullen ontstaan. Dit is deels te wijten aan de werking van anti-oxidanten in de Eclipta Alba. Die zorgen ervoor dat vrije radicalen geen kans hebben in het lichaam doordat ze opgenomen worden door de anti-oxidanten in de plant. Wat schade aan de cellen zal voorkomen. Deze vrije radicalen zijn ook in staat om door te dringen tot in de hersenen. Daardoor wordt beweert dat eclipta alba ook goed is voor het geheugen in de het algemeen. Het beperkt het oxidatieproces waardoor ook de concentratie toeneemt. Alzheimer zou met dit kruid ook voorkomen kunnen worden. (bron)

Stralende huid

Een van de grootste redenen waarom eclipta alba wordt gezien als een verjongend kruid is omdat het de huid doet stralen. Dit is te verklaren doordat het de werking van de lever stimuleert. De lever gaat optimaal werken en gaat op die manier ook beter gifstoffen afvoeren via het lichaam. Wanneer de lever teveel gifstoffen moet afvoeren en/of niet optimaal werkt zullen een deel van deze gifstoffen worden afgevoerd via de huid. Wanneer de lever optimaal werkt zijn er dus minder gifstoffen die worden afgevoerd via de huid wat uiteindelijk leidt tot een stralende huid.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven