Lever Zuiveren Met Kurkuma! Ontstekingsremmend En Antioxidant

Lever zuiveren met kurkuma

kurkumaKurkuma is een plant die wordt gebruikt over de hele wereld in verschillende curry gerechten. Volgens de universiteit van Maryland wordt het kruid reeds voor 4.000 jaren gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. De lever zuiveren met kurkuma is één van de vele positieve effecten die kurkuma of curcumine ons kunnen geven.

Curcumine is het actieve ingrediënt in kurkuma. Het is een kruid en een voedingsmiddel met een lange geschiedenis zowel in India als in China. Het kruid en de kurkuma komen allebei van dezelfde wortelen van de plant curcuma longa of curcuma domestica.

Het gebruikt van curcumine kan helpen om de schade aan de lever te herstellen op die manier onze lever zuiveren.

Lever zuiveren

De lever is een van de grootste en een van de belangrijkste organen in ons lichaam. Het is verantwoordelijk voor het omzetten van voeding naar energie. De lever zuivert de gifstoffen uit ons bloed en maakt gal aan. Een vloeistof die de vertering helpt bevorderen. Door al deze gifstoffen is het nodig dat we geregeld de lever zuiveren.

Verschillende problemen kunnen de werking van de lever gaan beïnvloeden. Dat zijn onder andere virussen zoals hepatitis, teveel alcohol drinken, stress, bepaalde soorten medicatie, drugs en ook kanker.

Ook onze voeding kan de lever gaan aantasten, zoals een te hoog zoutgehalte in ons dieet of teveel vet. Om die reden is het belangrijk dat we de lever zuiveren. We kunnen de lever zuiveren met kurkuma.

Curcumine, het meest actieve bestandsdeel in kurkuma is verantwoordelijk voor het positieve effect op onze organen, en dus ook op de lever.

Lees ook :  De Belangrijkste Rode Ginseng Bijwerkingen

Over de plant

kurkuma plantDe ondergrondse wortelen van de curcuma longa groeien horizontaal en zorgen voor opstaande en neerstaande bijwortels. Deze karakteristieken geven hen de naam rhizomes. Curcumine behoort tot de groep bestandsdelen binnen deze rhizomes genaamd de curcuminoïden.

Dat zorgt dan ook voor de gele kleur van de kurkuma. Tegenwoordig onderzoek heeft aangetoond dat heel wat aandoeningen kunnen worden behandeld met het gebruik van de stof curcumine. Vooral wanneer het gaat om beschadigd weefsel door ontstekingen, of schade die is aangericht door vrije radicalen in het lichaam.

Ook de mogelijkheid om bepaalde vormen van kanker te voorkomen en te vertragen, tot zelfs kankercellen te doden wordt in verband gebracht met deze stof curcumine.

Lever zuiveren dankzij Curcumine

In een dierstudie die werd gepubliceerd in 2003 werd duidelijk dat wanneer ratten werden geinjecteerd met D-galactosamine, een gifstof die de lever beschadigd en uiteindelijk leidt tot hepatitis.

Een groep ratten kreeg een supplement met curcumine toegediend die de lever zuiveren, een andere groep kreeg dit niet. De ratten kregen 99m Tc-mebrofeni toegediend. Dat is een stof om de werking van de lever na te gaan. En uiteindelijk de lever stimuleren.

Wanneer de leverfunctie ondermaats is, dan duurt het langer voor de Mebrofeni om het systeem te reinigen. Men zag dat wanneer de ratten niet werden behandeld met curcumine, het langer duurde vooraleer dat Mebrofeni zijn werk kon doen. Ratten die werden behandeld met curcumine hadden een normale waarde. Dit toont aan dat curcumine de functie van de lever om gifstoffen af te voeren verhoogt.

Verminderde ontsteking in de lever

ontstekingsremmend kurkumaEen onderzoek uit 2009 werd gedaan bij muizen. Die kregen stoffen toegediend die uiteindelijk zouden leiden tot ernstige aandoeningen aan de lever zoals kanker en uiteindelijk falen van de lever.

Lees ook :  Giloy (Tinospora Cordifolia) voor meer vruchtbaarheid na stralingstherapie

Enkele muizen kregen dosissen curcumine toegediend, terwijl andere niks kregen toegediend. Men kwam tot de ontdekking dat de muizen die curcumine kregen toegediend, aanzienlijk minder schade hadden aan de lever dan de muizen die geen curcumine kregen toegediend.

Men stelde dat in de toekomst curcumine kan gebruikt worden in verschillende beschermende medicatie voor de lever. En op die manier de lever zuiveren.

Bescherming tegen oxidatie

Studies suggereren dat curcumine helpt om de schade aangebracht door vrije radicalen te herstellen. Vrije radicalen zijn zeer reactief. Ze zijn niet stabiel en hebben negatieve elektronen die de cellen en weefsels kunnen beschadigen.

Een 8 weken durende studie uit 2006 uitgevoerd bij muizen, gesplitst in verschillende groepen. De ene groep kreeg curcumine toegediend, een andere groep kreeg Mirre toegediend. Terwijl een andere groep curcumine en mirre kreeg toegediend. Een andere groep kreeg niks toegediend.

De groep die curcumine kreeg toegediend toonde een duidelijke vermindering van de oxidatieve stress en een verhoging van het glutathione enzym in de lever. Dit is een antioxidant die de lever aanmaakt.

De groep die mirre kreeg toegediend toonde ook een verhoging van het glutathione enzym in de lever.

Toch had de groep die zowel mirre als curcumine kreeg toegediend de grootste vooruitgang geboekt. De glutathione werd verhoogd en de oxidatieve stress werd verlaagd. Terwijl dat van de resterende groep die geen van beide kreeg toegediend, niet het geval was.

Dat onderzoek toonde aan dat zowel curcumine en mirre kan helpen om oxidatieve stress te verminderen in de lever. En de aanmaak van het antioxidant glutathione verhogen.

Lees ook :  Afvallen Met Kurkuma Antioxidant en Anti-Obesitas

Voorzorgsmaatregelen

bloedsuiker verlagenHet gebruik van kruiden alleen, hoewel ze duidelijk de werking van de lever verbeteren, niet altijd in staat zijn om bepaalde ernstige aandoeningen met de lever te genezen.

Overleg met de arts wanneer je van plan bent curcumine te gebruiken om een ernstige leveraandoening te proberen behandelen.

Ze kan ook in combinatie met een eventuele behandeling worden gebruikt.

Er dient ook te worden gelet op de bloedsuiker waarden. Curcumine zal de bloedsuikerwaarden doen dalen. Wanneer we reeds medicijnen nemen om de bloedsuiker te verlagen of medicijnen nemen tegen diabetes kunnen problemen ontstaan als een te lage bloedsuiker waarde.

Het gebruik van kurkuma

In bijna alle Indische gerechten wordt kurkuma gebruikt. Ze gebruiken het dagelijks in hun voeding. Het is op die manier makkelijk te krijgen in poedervorm in elke supermarkt. En kan op die
manier worden toegevoegd aan om het even welk gerecht.

Er dient echter gelet worden op een kleine hoeveelheid peper en vet om in te nemen in combinatie met kurkuma. Omdat curcumine heel moeilijk is op te nemen door ons lichaam en beter wordt opgenomen door het gebruik van peper en vet. Op die manier zullen we helpen de lever zuiveren en beschermen tegen oxidatie.

Daarnaast zijn de vele voordelen van kurkuma en testen met curcumine uitgevoerd met hoge hoeveelheden curcumine. Deze hoeveelheden kan men onmogelijk innemen via de voeding alleen. Wanneer we ten volle van de bescherming van curcumine wille genieten en willen onze lever zuiveren hebben we meer curcumine nodig dan uit onze voeding alleen.

Om die reden kunnen we een supplement nemen met hoge hoeveelheden curcumine of met normale hoeveelheden curcumine. Deze bevatten ook peper.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven