10 Beste Kruiden Voor De Nieren Te Reinigen

Kruiden voor de nieren te reinigen

De nieren hebben de vorm van een boon en bevinden zich langs de zijkant van de buikomgeving. Zij hebben de grote verantwoordelijkheid om gifstoffen vanuit het bloed te filteren en uit te scheiden. Deze organen werken met andere organen om de bloeddruk te regelen.

Ze verhogen de productie van de rode bloedcellen, ze synthetiseren vitamine D. Ook krijgen ze het soms hard te verduren. Gelukkig bestaan er kruiden voor de nieren te reinigen. Op die manier kunnen we de nieren op zichzelf eens schoonmaken en de nierfunctie verbeteren.

Een gezond dieet, bewegen en goed gehydrateerd blijven zijn belangrijk wanneer we de nieren reinigen. De realiteit is echter dat de meeste mensen er niet in slagen om voldoende te bewegen en om gezond te gaan eten. Dat kan natuurlijk de gezondheid van de nieren en de urinewegen schaden. Een andere belangrijke reden waarom we moeten zorgen voor voldoende hydratatie is het feit dat elke thee die goed is voor onze nieren, er ook voor zal zorgen dat we meer moeten urineren.

Dus eigenlijk werken al deze kruiden als natuurlijke vochtafdrijvers. Dat kan een aantal voordelen met zich meebrengen, maar hangt wel samen met de inname van water. Wanneer we onvoldoende water innemen kunnen de organen schade gifstoffen opstapelen die dan weer het ontstaan van nierstenen helpen bevorderen.

Voor een extra duwtje in de rug te geven aan de nieren kun je kruiden voor de nieren gebruiken.

Hoewel we heel vaak de nieren reinigen met thee kan dan ook door supplementen te gebruiken. Mensen die geen thee lusten kunnen daarmee dus ook de nieren ondersteunen en genieten van het reinigend effect van deze belangrijke kruiden.

Jeneverbessen

jeneverbessen nierenDeze kleine jeneverbessen zijn zeer goede kruiden voor de nieren. Zeker als het gaat om het bloed te reinigen. Een van de sterkste en meest effectieve van alle kruiden voor de nieren. De hele hoeveelheid bloed wordt om de 5 minuten gefilterd in de nieren.

Dit kruid is in staat om de nieren te activeren, te ontspannen en te ontgiften. Geen enkel ander kruid doet beter als het gaat om de nierfunctie verbeteren.

Dit kruid is beschikbaar in capsules en in sommige theesoorten. Jeneverbessen kan je gedroogd krijgen om er thee van te maken. Je kan jeneverbessen ook vinden in een vloeibaar concentraat om bij een glas water te voegen. Of in capsulevorm via een supplement.

Andere werking van jeneverbessen

Jeneverbes thee of jeneverbes tabletten wordt niet alleen gebruikt om de nieren te reinigen. Het zal dus veel meer doen dan alleen de nieren zuiveren. Zo wordt het ook gebruikt om problemen met de spijsvertering te behandelen. Deze problemen kunnen voortkomen uit overtollige gasvorming of een opgeblazen buik.

Lees ook :  Fenegriek Capsules Werking : Voordelen en Bijwerkingen!

Jeneverbes wordt ook gebruikt bij mensen die weinig honger hebben en om het hongergevoel terug op te wekken. Ook wanneer we last hebben van pijnlijke spieren of gewrichten wordt vaak beroep gedaan op de ontstekingsremmende eigenschappen van de jeneverbes thee.

We kunnen dus zowel tabletten of thee gebruiken om deze problemen op te lossen en om te kunnen onze nieren reinigen.

Chanca Piedra

chanca piedra nieren reinigenChanca piedra of steenbreker is een kruid uit Zuid-Amerika en ondersteunt de nieren. Dit kruid wordt ook gebruikt in de Ayurveda, de Indiase traditionele geneeskunde, om nierstenen en problemen met de blaas of met de lever te gaan behandelen.

Het woord steenbreker komt natuurlijk van zijn mogelijkheid om de vorming van nierstenen tegen te gaan. De werking daarvan is hoofdzakelijk te wijten aan het reinigend effect op de galblaas en op de nieren.

Zo zal het ervoor zorgen dat er meer gal kan worden aangemaakt in de lever. Wat dan weer de spijsvertering zal verbeteren. Niet alleen de gal wordt gestimuleerd door de lever.

Het is ook een beschermend kruid voor onze lever. Waardoor de lever meer en efficiënter gifstoffen zal kunnen onschadelijk maken. Dat verlaagt de belasting op onze nieren.

Een supplement van Chanca Piedra is niet makkelijk te vinden in onze landen.

Chanca Piedra wordt ook vaak steenbreker thee genoemd in de volksmond. We kunnen het dus ook reeds klaargemaakt kopen om er chanca piedra thee of steenbreker thee van te maken.

Guldenroede

guldenroede nierfunctie herstellenGuldenroede werd gebruikt onder de Indiaanse bevolking van Amerika. Ze gebruikten dit kruid om de urinewegen te reinigen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat guldenroede effectief is in het ontgiften van de nieren.

Guldenroede ofwel Solidago zal de nieren reinigen en is dus een uitstekende thee voor nieren en blaas. Men gaat er ook van uit dat we het kunnen gebruiken bij nierstenen. Al moeten we daar meteen bij vertellen dat het kruid meer effectief is bij kleinere nierstenen.

Het zal het urineren bevorderen door zijn vochtafdrijvend effect. De thee zal door zijn ontstekingsremmend effect in combinatie met het vochtafdrijvend effect de blaas en nieren reinigen en zuiveren.

We kunnen dus ofwel gebruikmaken van deze voordelen door het nemen van een supplement met guldenroede. Of we kunnen guldenroede thee gebruiken en op die manier de organen zuiveren.

Paardestaart

paardenstaartPaardestaart is een zeer bekend kruid en vooral zeer bekend om zijn vochtafdrijvende werking. Ze helpen met het afvloeien van urine en dus het laten leeglopen van de nieren en de urinewegen. Je kunt ze evengoed gaan gebruiken in een thee of in een capsule.

Lees ook :  Welke kruiden tegen haaruitval kan ik gebruiken?

De paardestaart is een zeer goed kruid om toe te voegen aan je dieet als je wilt gebruikmaken van kruiden voor de nieren te reinigen. Je kan ook een vloeibaar concentraat gebruiken en dit met water mengen voor onmiddellijk resultaat.

Selder

Zowel de wortel als de zaden van de selder worden gebruikt als een vochtafdrijvend middel. Welk voordeel hebben deze vochtafdrijvende middelen? Ze zorgen ervoor dat het lichaam gifstoffen kan uitscheiden door je meerdere malen te laten plassen. Daarnaast bevat selder heel wat sterke antioxidanten die ervoor zullen zorgen dat het lichaam beter beschermd wordt tegen ziektes en aanvallen van bacteriën.

Uva Ursi (Beerbes)

uva ursiUva ursi wordt ook wel beerbes of berendruif genoemd. De verklaring daarvoor is nogal vanzelfsprekend, omdat beren de bes graag lusten. Het wordt gebruikt om zijn medicinale eigenschappen sinds de tweede eeuw. Vooral dan door de Indianenbevolking van Noord-Amerika.

Het werd daar dan vooral gebruikt om zijn heilzame eigenschappen op onze urinewegen. Zo werd het onder andere gebruikt als thee voor de nieren en blaas.

Vandaag de dag weten we meer over de daadwerkelijke effecten van Uva Ursi op onze urinewegen. Het wordt om die reden dus ook vak gebruikt om blaasontstekingen tegen te gaan. Dit komt dan vooral door zijn ontstekingsremmend effect.

Deze kruiden voor de nieren zullen ontspannend werken. Onderzoek heeft aangetoond dat ze de nieren reinigen.

Door 3 keer per dag enkele druppels uva ursi concentraat in een glas water te mengen zou dat voldoende moeten zijn tegen nierstenen of om de nieren te reinigen.

Paardebloem

paardenbloem vochtafdrijvendDit kruid wordt vaak over het hoofd gezien omdat het overal groeit op plaatsen waar je het niet wilt.

Zoals in het gazon in je tuin.

Maar dit kruid zit eigenlijk vol voordelen voor een optimale gezondheid.

En dan vooral de gezondheid van de nieren en de urinewegen.

De bladeren en de wortelen werken als een zeer sterk vochtafdrijvend middel en zorgen voor een optimale afvoer van gifstoffen.

Paardenbloem zal niet alleen de nieren reinigen. Het heeft ook een zeer gunstig effect op onze lever en zal daardoor ook de lever in staat stellen om efficiënter gifstoffen af te voeren.

Om zijn reinigende werking op de nieren en de lever wordt het heel vaak toegevoegd aan detox kuren.

Het wordt vooral gebruikt om zijn vochtafdrijvende werking. Dat kan van toepassing zijn bij een hoge bloeddruk of bij mensen die last hebben van gezwollen voeten en benen.

Lees ook :  Welke Kruiden Tegen Nierstenen Werken Echt?

Het grote voordeel van zijn vochtafdrijvend effect, is dat het de kaliumwaarden in het lichaam niet zal aantasten. Dit komt doordat de plant zelf rijk is aan kalium en daarbij de kalium die verloren gaat via onze urine zal herstellen door de kalium aanwezig in de plant.

Voor optimaal resultaat gebruikt men beter een supplement, dit is meer geconcentreerd. Al kunnen we de kruiden ook gedroogd bestellen om er thee van te zetten.

Peterselie

Een van de favoriete kruiden in de keuken. Peterselie geeft overal smaak. Maar peterselie wordt ook vaak gebruikt in de kruidengeneeskunde. Peterselie kan helpen door de opstapeling van gifstoffen tegen te gaan. Alsook in de gehele urinewegen.

Er zullen waarschijnlijk een groot aantal kruiden voor de nieren bekend in de oren klinken. Sommige zullen misschien nieuw zijn. Toch zijn ze allemaal bekend om hun positieve werking op de urinewegen.

Water drinken

Dit kan misschien nogal logisch klinken. Maar wanneer we de nieren reinigen, zullen we hoofdzakelijk te maken krijgen met vochtafdrijvende middelen. Wanneer dit niet in combinatie met voldoende water gebeurt, zullen we uiteindelijk toch problemen kunnen ondervinden doordat we onvoldoende vocht in het lichaam hebben.

Dat zou natuurlijk het risico op de vorming van nierstenen kunnen doen toenemen. We willen dus zeker bij het zuiveren van de nieren met thee of kruiden zorgen voor voldoende hydratatie. En op die manier de optimale werking van onze belangrijke urine bevorderende organen verzekeren.

Water met Citroen

water met citroenNaast het drinken van veel water om de vochtafdrijvende eigenschappen van deze kruiden voor de nieren te compenseren. Is het ook belangrijk dat we de PH-waarde van ons lichaam en vooral van onze urine in de gaten houden.

Wanneer onze urine te zuur is, dan kunnen gifstoffen in het lichaam makkelijker schade aanbrengen. We dienen dus ons lichaam te ontzuren.

En dit kan het best door citroen te eten. We kunnen bijvoorbeeld elke dag één citroen uitpersen en dan mengen met ons drinkwater.

Citroen mag dan wel enorm zuur smaken. Toch wordt dit in het lichaam omgezet door een aantal chemische processen in een alkaline voor het lichaam. Dat betekent dat we de zuurtegraad van het lichaam zullen verminderen wanneer we citroensap drinken.

Hoewel thee voor de nieren een nog beter effect kan hebben op onze urinewegen, toch is het verhogen van onze PH waarde in het lichaam een goede manier om nog meer te kunnen profiteren van het reinigend effect op onze nieren.

Bronnen:

Antimicrobial activity of juniper berry essential oil (Juniperus communis L., Cupressaceae).

Antimicrobial activity of an Amazon medicinal plant (Chancapiedra) (Phyllanthus niruri L.) against Helicobacter pylori and lactic acid bacteria.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven