Welke Kruiden Tegen Nierstenen Werken Echt?

Welke kruiden tegen nierstenen kan ik gebruiken?

De nieren zijn een van de belangrijkste organen in ons lichaam. De nieren helpen om het lichaam te ontgiften en filteren de schadelijke stoffen uit het bloed. Ook filteren de nieren resten van urine. Nierstenen vormen wanneer de nieren niet in staat waren om de gifstoffen efficiënt af te vloeien. We kunnen kruiden tegen nierstenen gebruiken om dat probleem te voorkomen en te verlichten.

Een gekristaliseerde mineraal begint zich op te bouwen. Nierstenen kunnen hevige pijn veroorzaken en kunnen het vloeien van de urine gaan blokkeren.

De volgende zijn remedies hoe je kruiden tegen nierstenen kan gebruiken. Zo kan je nierstenen voorkomen en het lichaam op een natuurlijke manier gaan genezen van dit ongemak.

Citroensap

citroensapDit is een van de gemakkelijkste en misschien wel meest effectieve methodes om nierstenen te behandelen. Alsook de pijn die ze veroorzaken. Een goed mengsel om nierstenen te behandelen is om citroensap te mengen met olijfolie.

Drink dit mengsel op met als navolging daarop een glas water. Je kan in dat glas water een soeplepel appelcider azijn toevoegen en opdrinken. Herhaal het citroensap met de olijfolie, gevolgd door het glas water met appelcider tot de symptomen verbeteren.

Uva Ursi

Uva Ursi is een bekende volksremedie om nierstenen te behandelen.

Niet alleen zal het helpen om de infectie tegen te gaan in de nieren.

Lees ook :  Fenegriek Capsules Werking : Voordelen en Bijwerkingen!

Het kan ook helpen om te pijn te verzachten en de urinewegen te reinigen.

Door 3 keer per dag enkele druppels uva ursi concentraat in een glas water te mengen zou dat voldoende moeten zijn tegen nierstenen.

We mogen Uva Ursi echter niet blijvend gebruiken. Een bepaalde staf die aanwezig is in de plant, hydroquinone, kan schade aan de lever aanbrengen. Daardoor mogen we dit niet langer dan 5 dagen gebruiken en niet meer dan 5 keer per jaar. Het wordt vaak in combinatie met paardenbloem gebruikt om de toxische effecten op de lever te verzachten (Paardenbloem heeft een ontgiftend effect op de lever (?)).

Paardenbloem

De paardenbloem behoort ook tot de kruiden tegen nierstenen.

De paardenbloem heeft zeer sterke vochtafdrijvende eigenschappen.

Ook zorgt de paardenbloem voor het reinigen van de nieren. Hoewel de meeste mensen deze plant liever zien verdwijnen. Denk maar aan de tientallen paardenbloemen die kunnen tevoorschijn komen op het gazon tijdens de zomerperiode. Toch heeft deze plant enorm veel eigenschappen die een gunstige invloed hebben op onze gezondheid.

De wortel van de paardenbloem is het meest geschikt om te gebruiken. Al gebruik je voor optimaal resultaat beter een supplement, dit is meer geconcentreerd. Dit kan je hier online bestellen.

Paardenstaart

paardestaart nierenPaardenstaart is een natuurlijke remedie tegen nierstenen. Je kan het mengen in thee om de nierstenen af te breken. Je dient er wel zeker 4 kopjes per dag van te drinken om er het gewenste effect van te krijgen.

Deze hoeveelheid is makkelijker te halen wanneer je een supplement van paardenstaart gaat gebruiken. Tenzij je de thee lekker vindt natuurlijk! Je kan ook een vloeibaar concentraat gebruiken en dit met water mengen voor onmiddellijk resultaat.

Lees ook :  Wat Is De Werking Van Aloë Vera?

Basilicum

Basilicum reinigt de nieren. Basilicum thee kan je op gelijk welk moment drinken tijdens de dag om de nieren optimaal te houden en om nierstenen te voorkomen.

Wanneer je reeds nierstenen hebt dan kan je elke dag een theelepel basilicumsap drinken met honing. En dit gedurende 6 maanden. Dit zou er toe leiden dat de nierstenen gaan verkleinen en minder pijnlijk worden.

Wanneer de pijn echter te hevig is dan kan je dit middeltje niet gaan gebruiken en raad ik je aan om de eerste in de lijst kruiden tegen nierstenen te gaan gebruiken. Het citroensap met olijfolie gevolgd door water met appelciderazijn.

Selder

Selder en het zaad van de selder zijn een uitstekend middel om het urineren te gaan verhogen.

Ook de hoeveelheid urine wordt verhoogd door het gebruik van selder. Door geregeld selder te gebruiken in de keuken of selder te drinken in een thee kan je nierstenen helpen voorkomen.

Veenbessen

De laatste in de lijst kruiden tegen nierstenen is niet meteen bekend voor zijn werking tegen nierstenen
n. Toch verzekeren veenbessen de nieren van een optimale gezondheid. Ze dienen preventief gebruikt te worden voor mensen die gevoelig zijn voor de vorming van nierstenen.veenbessen tegen nierstenen

De veenbessen kunnen blaasinfecties en nierziekten behandelen. Ook zullen ze de urinewegen en de nieren beschermen tegen mogelijke infecties in de toekomst. Verschillende studies hebben aangetoond dat veenbessen effectief zijn tegen een bepaalde bacterie die zich kan nestelen in de blaas of in de urinewegen. De Escherichia Coli bacterie. Die bacterie zorgt ervoor dat problemen ontstaan met de blaas.

Lees ook :  Natuurlijke Laxeermiddelen Voor Onmiddellijk Effect?

Door geregeld een veenbessenthee te drinken of veenbessen te eten kan je jezelf beschermen tegen deze bacterie en tegen andere mogelijke infecties van de blaas, de urinewegen of de nieren. Indien je geen verse bessen kunt vinden gebruik je beter een supplement. Dit kan je hier online bestellen.

Dingen die je beter niet gaat eten of drinken om nierstenen te voorkomen

Om nierstenen te voorkomen dien je eerst en vooral gezond te gaan eten. Je dient ook te letten op de hoeveelheid zout die je inneemt via de voeding. Een goeie tip daarvoor is om zelf je maaltijden te koken. Wanneer je zelf kookt gaat men meestal ook gezonder gaan koken.

Indien je net als zoveel anderen bereide maaltijden gaat kopen dan krijg je meestal maaltijden met een hoge hoeveelheid zout en toegevoegde suikers. Dat zijn aanleidingen om nierstenen te gaan vormen indien je dit lange tijd doet.

Ook het drinken van veel alcohol en veel cafeïne is niet aan te raden wanneer je gevoelig bent voor het hebben van nierstenen. Cafeïne omdat ze werken als een vochtafdrijvend middel. Maar in vergelijking tot andere vochtafdrijvende middelen er voor zorgen dat je niet genoeg gehydrateerd wordt. Dat kan dan weer de nierstenen doen ontstaan.

Meer fruit gaan eten en meer groenten is een goed voornemen om jezelf te beschermen en ervoor te zorgen dat je genoeg gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Bronnen:

http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/horsetail

Kidney stones

http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/uva-ursi

http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/dandelion

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven