Kruiden die helpen bij het afvallen

Kruiden die helpen bij het afvallen

Om te kunnen afvallen is er in de eerste plaats een tekort aan calorieën nodig. Wanneer je een tekort aan calorieën hebt gedurende de week, dan moet het lichaam energie gaan halen uit het opgeslagen vet in je lichaam. Daardoor gaat men afvallen. Om je te helpen zijn er kruiden die helpen bij het afvallen. Deze kruiden zullen het metabolisme een extra duwtje in de rug geven. Ervoor zorgen dat je meer calorieën gaat verbranden gedurende de dag. En zo meer vet gaat moeten gebruiken om als energiebron te dienen voor het lichaam.

Ginseng

ginseng om af te vallenGinseng staat bekend omwille van zijn kracht om de energie te verhogen en het metabolisme te versnellen. Panax ginseng in het bijzonder wordt gelinkt aan afvallen. Een bepaald onderzoek uitgevoerd bij mensen met overgewicht en diabetes, toonde aan dat de effecten van ginseng op het gewicht al zichtbaar waren na 12 dagen.

Ander onderzoek bij muizen toonde een daling van bloedsuikerwaarden en toonde gewichtsverlies aan. Daaruit stelde men vast dat ginseng kan worden gebruikt als preventie tegen diabetes en bij mensen met overgewicht. (1)

Cayenne peper

Capsaicine, de stof die ervoor zorgt dat je het warm krijgt van het eten van de peper, zou ook helpen om zwaarlijvigheid te bekampen. Het zou er onder ander voor zorgen dat je minder calorieën gaat innemen. Cayenne peper zou ook in staat zijn om vetweefsel op te lossen en de hoeveelheid vet in het bloed te doen dalen.

Ook zou de peper ervoor zorgen dat je meer proteïne zou gaan gebruiken zodoende dat er minder vet zal worden opgeslagen in het lichaam.

Een deel van de positieve werking van capsaicine is te danken aan de capaciteit om de lichaamstemperatuur op te drijven. Door deze temperatuurverandering verbrandt het lichaam meer energie om op te warmen. Dit heeft ook invloed op het metabolisme en de vetopslag.

Lees ook :  Voordelen Van Epimedium voor Vrouwen

Onderzoek toont aan dat door het eten van ingrediënten die de temperatuur van het lichaam doen toenemen. Je het metabolisme kan versnellen met minstens 5%. Daarbij zorgt de cayenne voor een verhoging van de vetverbranding met maar liefst 16%. Cayenne zou als één van de enige kruiden die helpen bij het afvallen, kunnen dienen als buffer om de verlaging in het metabolisme als gevolg van het gewichtsverlies te compenseren. Samen met gember behoort cayenne peper tot één van de meeste complete kruiden die helpen bij het afvallen. Omdat ze op vele manieren het afvallen gaan stimuleren. (2)

Kaneel

kaneel helpt afvallenDe volgende in de lijst van kruiden die helpen bij het afvallen is kaneel.

Net als bij cayenne zorgt kaneel voor een verhoging van het metabolisme. Ook brengt kaneel de bloedsuiker waarden terug in balans. Om die reden is kaneel een uitstekend kruid om te gebruiken bij mensen met diabetes of mensen die daar risico voor lopen.

Kaneel verlaagt de bloedsuiker waarden drastisch, maar naast de bloedsuiker waarden verlagen is kaneel ook doeltreffend om de cholesterol te doen dalen. Ook wordt de glucose verbranding maar liefst 20 keer versneld. (3)

Kaneel kan worden gebruikt in poedervorm als een specerij. Of kan worden gebruikt in een supplement.

Zwarte peper

Zwarte peper bevat een bestandsdeel genaamd piperine. Piperine zorgt de speciale smaak die zwarte peper heeft. Naast de smaak blokkeert deze stof ook de aanmaak van nieuwe vetcellen. Wanneer ze in combinatie worden gebruik met capsaicine, de werkzame stof in cayenne peper. Dan verbrandt men evenveel calorieën als tijdens een wandeling van 20 minuten. Daarbij verhoogt zwarte peper ook nog eens de opname van alle andere voedingsstoffen die je tijdens de maaltijd nuttigt. Dat maakt van zwarte peper een gezonde keuze voor elke maaltijd.

Paardenbloem

afvallen paardenbloemElk deel van de paardenbloem zit vol belangrijke voedingsstoffen. Dat zou je niet op het eerste gezicht zeggen. Zeker niet als je manieren aan het zoeken bent om ze uit je graspleintje te krijgen in de tuin.

Lees ook :  Voordelen van Kokosolie Gebruik

Toch helpt de paardenbloem onder andere om de spijsvertering te vertragen. Waardoor je als gevolg daarvan minder snel terug honger hebt. Ook bevat de paardenbloem hele sterke antioxidanten en de stoffen taraxacine en taracerine, samen met insuline en levuline. Deze stoffen worden verantwoordelijk geacht voor de vele voordelen die de paardenbloem met zich meebrengt.

De paardenbloem bevat ook beta carotenoïden, vitamine K en andere vitamines en mineralen. Ze worden gebruikt om cholesterol te verlagen en bloedsuiker waarden terug normaal te brengen. Ook is de paardenbloem zeer effectief voor het reinigen van de lever en het aflaten van overtollig vocht in het lichaam.

De hoofdwerking van de paardenbloem om gewicht te verliezen is door vocht af te laten. Dit is niet meteen de beste aanpak voor mensen die te maken hebben met overgewicht. We kunnen dit echter gebruiken als aanvulling. Maar dienen te zorgen voor gezonde voeding. Afvallen door vocht af te laten kan een omgekeerd effect hebben. En kan in de toekomst net meer vocht gaan vasthouden.

Paardenbloem kan worden gebruikt in thee of in een supplement.

Mosterd

De mosterdplant is van dezelfde familie als andere kruisbloemige groenten zoals broccoli, Brusselse spruiten en witte kool. Mosterdzaden zullen het metabolisme met 25% versnellen. Dat betekent dat je sneller meer calorieën zult gaan verbranden.

Om maar een voorbeeld te geven. Een halve koffielepel mosterdzaden per dag zullen ervoor zorgen dat je 45 calorieën meer gaat verbranden per uur.

Kurkuma

kurkuma bij overgewichtWanneer je een fan bent van curry dan ken je waarschijnlijk wel kurkuma. Het kruid met de oranje geelachtige kleur die het basisingrediënt vormt van curry. Curcumine is de werkzame stof.

Curcumine zorgt voor een vermindering van vetweefsel door de bloedvaten te blokkeren die daarvoor nodig zijn. Daarbovenop zorgt kurkuma voor een verlaging van het vetpercentage.

Curcumine kan ook worden gebruikt voor mensen met obesitas. Door interacties van curcumine met bepaalde belangrijke onderdelen in het lichaam zorgt curcumine voor een verbetering van de insuline weerstand gepaard met anti-ontstekingseigenschappen die gepaard gaan met obesitas en andere aandoeningen van het metabolisme. (meer info)

Lees ook :  Rhodiola | Rozewortel: De Feiten Wetenschappelijk Ondersteund

Curcumine kan worden gebruikt in een supplement. Er bestaan varianten met hoge hoeveelheden curcumine, die de effecten versterken. Maar ook een stuk duurder zijn. Er zijn supplementen die een kleinere hoeveelheid bevatten. En duidelijk goedkoper zijn.

Gember

Gember is een volgende in de rij van kruiden die helpen bij het afvallen. Gember zorgt ook voor de opwarming van het lichaam. Het staat bekend om zijn relaxerende werking voor het spijsverteringsstelsel. Gember zou dus net als cayenne peper dezelfde eigenschappen bevatten die het metabolisme versnellen.

Een andere positieve eigenschap voor gember, en dat maakt gember misschien wel één van de meest doeltreffende kruiden die helpen bij het afvallen, is dat gember de honger kan doen afnemen wanneer je het eet. Daardoor kan je dus elke keer je trekt hebt in een snack, op een stukje gember knabbelen om de zin in eten snel te doen verdwijnen. (meer info)

Gemberthee kan worden gedronken, of er kan een supplement gebruikt worden.

Komijn

komijn gewicht verliezenKomijn is van belang voor de spijsvertering en voor het omzetten van voedsel in energie.

Ook zou komijn een rol kunnen spelen voor mensen met type 2 diabetes.

Komijn staat niet alleen bekend als één van de kruiden die helpen bij het afvallen.

In de geschiedenis werd komijn echter vooral gebruikt om zijn mogelijkheden het geheugen te verbeteren en stress te verzachten.

Komijnzaad kan worden gegeten, of er kan een supplement gebruikt worden.

Kardamom

Misschien iets minder bekend bij ons, en zeker als het gaat om kruiden die helpen bij het afvallen.

Toch heeft kardamom ook de mogelijkheid om de lichaamstemperatuur op te trekken. Waardoor het metabolisme terug de hoogte wordt in gejaagd. Ook wordt het makkelijker voor het lichaam om vet te verbranden wanneer de bestanddelen van kardamom in het lichaam aanwezig zijn.

Kardamom is één van de kruiden uit de ayurveda. De traditionele geneeskunde uit India.

Kardamom kan worden gebruikt in een extract en worden toegevoegd aan brood, koffie, gebak en water om aroma te geven.

Dit waren de meest potente kruiden die helpen bij het afvallen

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven