Gynaecomastie of mannenborsten verhelpen met kurkuma

Gynaecomastie of mannenborsten verhelpen met kurkuma

Het antioestrogeen effect van kurkuma

Heel wat mannen met gynaecomastie of mannenborsten worden getest door hun dokter. Alleen maar om te ontdekken dat hun testosteron en oestrogeenwaarden normaal zijn. Het is gemakkelijk wanneer je ontdekt dat je oestrogeen hoog is en je testosteron laag is. Het enige wat je dient te doen is enkele antioestrogene supplementen gebruiken en de gynaecomastie of mannenborsten gaan snel weg. Maar wat kan je doen wanneer de hormonen normaal zijn?

Het is zo dat mannenborsten of gynaecomastie ook kan worden veroorzaakt door een verhoogde gevoeligheid van de borstcellen tegen oestrogeen. Of een verminderde gevoeligheid van de cellen op testosteron. Er bestaan helaas geen testen om na te gaan of je borstweefsel gevoelig is voor bepaalde seksuele hormonen.

mannenborsten

Kurkuma is een van de weinige natuurlijke bestandsdelen die kunnen het oestrogeen gevoelig borstweefsel blokkeren. Met andere woorden, de oestrogeen receptoren in de cellen blokkeren. Op die manier zal de gevoeligheid van het borstweefsel op oestrogeen verminderen en zal het mannenborsten of gynaecomastie kunnen doen verdwijnen.

Kurkuma is zo krachtig, onderzoeken hebben aangetoond dat de effecten van dit kruid sterker zijn dan de werking van het medicijn tamoxifen. Een antioestrogeen medicijn.

Het verschil tussen kurkuma en tamoxifen is dat het de neveneffecten niet bevat van deze medicijnen. Dus kan men het gebruiken in hoge dosissen. Afhankelijk van hoe snel het lichaam reageert op de kurkuma. Je hebt ook geen toestemming van de dokter nodig om kurkuma te nemen. Daarnaast is kurkuma een sterk middel om te kunnen de lever zuiveren!

Kurkuma helpt gynaecomastie of mannenborsten verwijderen op vele andere vlakken

Naast het blokkeren van oestrogeen op het gevoelig weefsel zal kurkuma ook op andere maniren helpen om mannenborsten of gynaecomastie te verwijderen.

Lees ook :  5 Krachtige Kruiden Voor Borstvergroting Met Snel Resultaat

kurkumaKurkuma verlaagt de ontsteking in het lichaam. Chronische ontsteking onderdrukt de productie van testosteron in de leydig cellen in de teelballen. Door de ontsteking te verminderen zal het testosteron verhogen.

Het kruid verhoogt de insuline gevoeligheid. Met een lage insuline gevoeligheid, komt het lichaam meer resistent tegen insuline. Insulineresistentie wordt in verband gebracht met een verlaagd testosteron bij mannen. Ook met diabetes type 2. Door de insuline gevoeligheid te verbeteren met curcuma betekent dat minder insulineresistentie en dus een hoger testosteron.

Kurkuma verbetert de werking van de lever. De lever is verantwoordelijk voor het deactiveren van meer dan de helft van het lichaam’s oestrogeen. Dit heet de conjugatie of vervoeging. Leverziekte is een belangrijke oorzaak van gynaecomastie of mannenborsten. Zeker na het gebruiken anabole steroïden kan de lever zwaar aangetast zijn en op die manier onvoldoende oestrogeen uit het lichaam halen.

Deze effecten zijn voldoende om gynaecomastie of mannenborsten te doen verdwijnen.

Kurkuma helpt ook bij het afvallen

Niet alleen mannenborsten of gynaecomastie kan verdwijnen met het gebruik van kurkuma. Ook overgewicht kunnen we laten wegsmelten door geregeld gebruik te maken van dit kruid.

overgewicht bestrijdenDe verbeterde insuline gevoeligheid en verminderde ontsteking zijn allebei krachtige aanstokers om gewicht te verliezen. Daarbovenop zorgt kurkuma voor thermogenese in het lichaam. Dat betekent dat de lichaamstemperatuur gaat stijgen en er ook meer calorieën worden verbruikt om deze te verwerken. Het zal ook het metabolisme versnellen. Dus verbrandt men in totaal veel meer calorieën.

Een onderzoek uit 2009 heeft aangetoond dat kurkuma de aanmaak van vetcellen gaat blokkeren. Daarnaast zorgt ze voor de afbraak van de aanwezige vetcellen. De onderzoekers namen 18 muizen en deelden ze op in 2 groepen.

Een groep kreeg een hoog calorie dieet. Een andere groep kreeg ook een hoog calorie dieet, met een supplement van kurkuma. Na 12 weken hetzelfde dieet te volgen had de eerste groep bijna de helft meer lichaamsvet dan de groep die kurkuma erbij had genomen.

Lees ook :  Werking van Tribulus Terrestris. Testosteron verhogen?

Kurkuma had ervoor gezorgd om gewichtstoename te verhinderen zonder de honger te onderdrukken.

Kurkuma verandert de genen en de fysieke structuur van het lichaam

mannenborsten of gynaecomastie worden veroorzaakt door een combinatie van genetische factoren en onze leefwijze.

Kurkuma zal niet alleen de oorzaak van mannenborsten of gynaecomastie door onze leefwijze gaan verhinderen door de oestrogene effecten te gaan blokkeren in het borstweefsel en op die manier helpen om het testosteron te verhogen.

Het heeft ook een impact op onze genen. Onderzoeken hebben aangetoond dat kurkuma meer dan 700 genen in het lichaam aanspreekt.

Een studie uit 2009 wees uit dat bepaalde hoeveelheden curcumine (de actieve stof in kurkuma) zich nestelt diep in de celmembranen. Zo veranderen ze de fysieke structuur van het celmembraan. Ze doen dit op zo’n effectieve manier, dat curcumine een grote rol speelt in wat er in de cel gaat en wat er uit de cel gaaat.

Dat betekent dat kurkuma uiteindelijk de constructie van de cellen veranderd in het lichaam.

Op die manier heeft kurkuma ook effectieve effecten op kanker.

De voordelen voor de gezondheid van kurkuma

kurkuma specerijkurkuma wordt veel  gebruikt in Indië. Het is om die reden ook makkelijk om te begrijpen waarom kanker 10 keer minder voorkomt in Indië, wanneer we dit vergelijken met andere landen. Dat gaat dan vooral om borstkanker, longkanker, prostaatkanker en darmkanker.

In onze landen zullen 104 mensen op 100.000 prostaatkanker krijgen. In Indië is dit 4.

Interessant genoeg zijn al die soorten kanker gerelateerd aan oestrogeen. Dit toont aan hoe effect kurkuma oestrogeen gaat blokkeren in het lichaam en hoe effectief het kan zijn tegen mannenborsten en gynaecomastie.

Kurkuma is ook een zeer sterk antioxidant. Sterker dan vitamine E en vitamine C (tot 8 keer sterker).

Ook heeft het kruid antibacteriële, antivirale en schimmelwerende werking.

Het ziet er naar uit dat geen enkele functie in het lichaam niet wordt geraakt door deze krachtige natuurlijke remedie.

Lees ook :  De Belangrijkste Rode Ginseng Bijwerkingen

Het houdt de veroudering tegen, helpt het spijsverteringsstelsel verbeteren, verbetert de werking van de gewrichten, versterkt het immuunsysteem, zorgt voor een gezonde functie van de lever en het bloed, helpt om cholesterol te doen dalen en versterkt de beenderen.

Kurkuma wordt reeds duizenden jaren gebruikt in India om heel veel verschillende aandoeningen aan te pakken. Waaronder pijn, wonden, problemen met de lever, de longen, spijsvertering, huid.

We weten vandaag dat het helpt om heel veel symptomen te verzachten die te maken hebben met ontstekingen zoals astma, artritis, eczema, hartziekte, kanker, diabetes, dementie en heel veel meer.

Het is geen wonder dat kurkuma in Indië vaak het heilige poeder genoemd wordt en gebruikt wordt in ceremonieën, trouwfeesten en religieuze feesten.

Naast het verkleinen van mannenborsten of gynaecomastie zal het ervoor zorgen dat de geest scherper wordt, beter geheugen ontstaat, beter kunt omgaan met stress, meer energie zal hebben en meer voordeel zult halen uit andere voeding die je inneemt. Het zal ook de schade beperken die ongezonde voeding doet met je lichaam.

Door oestrogeen te blokkeren, de lever te zuiveren, de ontsteking te verminderen en de insuline gevoeligheid te verbeteren zal kurkuma alle andere inspanningen om mannenborsten of gynaecomastie kwijt te raken gaan versterken.

Hoe kan je kurkuma nemen?

Er zijn verschillende manieren hoe je kurkuma kan innemen. Je kan verse kurkuma gebruiken in je eten of gewoon op die manier eten. De smaak ligt tussen noten en wortelen. En is eigenlijk heel erg lekker.

Je kan het kurkuma poeder toevoegen aan bepaalde maaltijden. Bijvoorbeeld met kip. Probeer dan ook een kleine hoeveelheid peper te gebruiken en gebruik olie of een andere bron van vet. Om op die manier de opname te verbeteren.

Het meeste voordeel haal je uit kurkuma wanneer hogere hoeveelheden curcumine worden ingenomen, en dit op dagelijkse basis.

Op die manier kan het handig zijn om een supplement te nemen. En op die manier de dagelijkse inname verzekeren. Het is ook belangrijk dat er peper wordt toegevoegd. Peper zorgt voor een verbeterde opname van curcumine.

Er bestaan supplementen met hoge hoeveelheden curcumine en supplementen met een normale hoeveelheid curcumine.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven