Fenegriek Capsules Werking : Voordelen en Bijwerkingen!

Wanneer fenegriek capsules niet gebruiken?

Zwangerschap

Hoewel fenegriek capsules zeer goed zijn bij vrouwen die borstvoeding geven. Het de moedermelk-productie zal doen stijgen en ook betere kwaliteit aan moedermelk zal leveren.

Algemeen afgeraden bij zwangere vrouwen. Omdat het ervoor kan zorgen dat de spieren in de baarmoeder gaan ontspannen en samentrekken.

Dit kan uiteindelijk een miskraam helpen in de hand werken. Om die reden mag het niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Gevoeligheid voor oestrogeengerelateerde kankers

Hoewel verschillende wetenschappelijke onderzoeken elkaar hierin tegenspreken. Toch zal men praktisch altijd het gebruik van fenegriek capsules bij vrouwen met een verhoogd risico of een geschiedenis van oestrogeengerelateerde kankers afgeraden. Dit komt door de licht stimulerende werking op het oestrogeen bij vrouwen.

Interactie met Bloedverdunners

Door het licht dalend effect op de bloeddruk is het afgeraden om fenegriek capsules te gebruiken in combinatie met bloedverdunners.

Lees ook :  Kan Omega 3 Cholesterol Verlagen?

Medicatie tegen diabetes

Mensen die medicatie nemen tegen diabetes met name om de bloedsuiker onder controle te houden dienen zeker eerst met een arts te praten vooraleer ze fenegriek capsules gaan gebruiken. Omdat de werking van fenegriek capsules sterk bloedsuiker-verlagend werkt kan dit zorgen voor een dubbel effect in combinatie met medicatie.

Fenegriek capsules dosering

Een dosis van een supplement kan variëren tussen de 300 mg en kan ook een stuk hoger worden. Er is niet meteen een maximale dosering voor fenegriek capsules. Wel zal bij een bepaalde dosering diarree optreden. Om die reden wordt het niet aangeraden om hogere doseringen dan 2.000 mg te gebruiken. Tenzij je geen last krijgt van de bijwerkingen.

Bijwerkingen fenegriek capsules

Bijwerkingen die kunnen optreden zijn het uitlokken van een miskraam bij zwangere vrouwen door het ontspannend effect op de spieren in de baarmoeder. Een te lage bloedsuiker wanneer die in combinatie met medicatie worden gebruikt. Andere bijwerkingen die optreden bij hoge dosissen zijn misselijkheid, diarree, problemen met de spijsvertering en hoofdpijn. Zoals we reeds hebben gezegd mogen zwangere vrouwen fenegriek capsules niet gaan gebruiken.

Bronnen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4020548/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2194788

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00597350

Deel dit bericht

Scroll naar boven