Fenegriek Capsules Werking : Voordelen en Bijwerkingen!

Haaruitval bij vrouwen

Dit werkt op dezelfde manier als kaalheid bij mannen. Wanneer vrouwen last hebben met een verkeerde balans tussen de verschillende hormonen kan het ook zorgen voor haaruitval.

Fenegriek capsules zal deze balans herstellen door zijn fyto-oestrogenen. Die zullen het overschot aan DHT of dihydrotestosteron neutraliseren en op die manier beletten dat het hormoon DHT verdere haaruitval bij vrouwen kan veroorzaken.

Onregelmatige menstruatie en eisprong

Doordat het kruid ervoor zal zorgen dat de mannelijke hormonen niet zullen overheersen in het vrouwelijk lichaam kan het helpen bij vrouwen die last hebben van een onregelmatige menstruatie.

Wanneer die onregelmatige menstruatie ontstaat door een verkeerde balans tussen de hormonen en dus een verhoging aanwezig is van mannelijke hormonen.

Dit wordt ook toegepast op de eisprong. Vrouwen die last hebben van een moeilijke eisprong of wanneer die telkens op een ander moment plaatsvindt kunnen ook gebaat zijn bij het gebruik van fenegriek capsules.

Lees ook :  Krill Olie Gebruik Werking en Bijwerkingen

Dit zal er helpen voor zorgen dat er voldoende vrouwelijk hormoon aanwezig is om de eisprong op hetzelfde moment plaats te laten hebben. Alsook de menstruatiecyclus regelen.

Menopauze of PMS

Het spreekt voor zich dat de vrouwelijke eigenschappen van fenegriek capsules ook kunnen gebruikt worden tijdens de menopauze. Wanneer het lichaam weinig of geen lichaamseigen oestrogeen meer aanmaakt.

Op dat moment ontstaan er grote schommelingen of fluctuaties van het oestrogeengehalte in het lichaam. Dit zorgt voor de bijbehorende symptomen zoals opvliegers, nachtelijk zweten en wisselende gemoedstoestand en verlies van libido.

Dit kan er ook voor zorgen dat de vagina niet meer op een natuurlijke manier wordt bevochtigd of dat er pijn wordt ervaren tijdens het vrijen doordat de vagina gaat krimpen door het tekort aan vrouwelijke hormonen. Pijn tijdens het vrijen kan ook ontstaan door een te droge vagina.

Ze zullen deze vrouwelijke eigenschappen stimuleren door de fyto-oestrogenen die erin aanwezig zijn. En daarbij helpen om de symptomen van de menopauze tegen te gaan.

Dit kan ook van toepassing zijn bij vrouwen met PMS of het premenstrueel syndroom. (studie)

Grotere borsten krijgen

Vrouwen met kleine borsten hebben vaak een probleem met oestrogeen. Ze hebben daarom geen laag oestrogeengehalte. Maar de borsten zijn minder gevoelig voor oestrogeen dus gaan ze minder groot worden.

Lees ook :  Aderverkalking verminderen en behandelen

Fenegriek capsules pakt dit probleem op een aantal verschillende manieren aan.

Eerst zien we het blokkerend effect op het androgeen mannelijk hormoon DHT of dihydrotestosteron. Teveel DHT zal ervoor zorgen dat de borsten kleiner worden door het androgene of mannelijke effect dat het hormoon heeft op het lichaam.

Fenegriek capsules zal dit DHT blokkeren en daarmee al meer ruimte laten voor de vrouwelijke hormonen om hun weg te vinden naar het borstweefsel.

Daarnaast maken de fyto-oestrogenen het borstweefsel gevoeliger voor oestrogeen. De oestrogeenreceptoren zullen zich vasthechten aan het borstweefsel en op die manier een grotere boezem helpen tot stand brengen.

Een derde effect is dat het hormoon prolactine stijgt. Dit zal ervoor zorgen dat de melkklieren opzwellen en op die manier ook een grotere boezem tot stand helpen brengen.

Door deze eigenschappen krijg je grotere borsten.

Melkproductie verhogen bij vrouwen die borstvoeding geven

We hebben het reeds hier bovenaan gehad over het stimuleren van de melkklieren.

Dit komt door het hormoon prolactine en zal bij vrouwen die borstvoeding geven ervoor zorgen dat de melkproductie gaat toenemen. Daarvoor moet men een dosis gebruiken die minstens 350 mg bedraagt. Hoewel hogere dosissen (best onder medisch toezicht) zeker niet zijn uitgesloten wanneer de gewenste effecten uitblijven.

Lees ook :  Welke Kruiden Tegen Nierstenen Werken Echt?

Een manier om te testen of het lichaam de fenegriek capsules gebruikt is door te ruiken aan de urine. De urine moet ruiken naar esdoorn stroop. Wanneer dit het geval is, dan betekent het dat de kruiden in het lichaam verwerkt worden en dus werkzaam zijn. (studie)

Beschermend voor de nieren

De plantenextracten bieden ook bescherming voor de nieren. Dit gebeurt door het herstellen van schade die wordt aangericht door slechte stoffen die zich bevinden in onze voeding.

Vooral groenten en fruitsoorten bevatten heel wat pesticiden. De nieren moeten die allemaal onschadelijk maken wanneer ze ons bloed filteren.

Dit kan soms zorgen voor een opstapeling van gifstoffen in de nieren. Fenegriek capsules zullen helpen deze gifstoffen te neutraliseren. Ook kan men fenegriek capsules gebruiken als preventief middel tegen nierstenen. Men kon een bescherming vaststellen bij dieren tegen nierstenen die ontstaan uit overtollig calcium die via de nieren wordt afgevoerd.

Het werd in dit onderzoek echter niet duidelijk of het ook in staat is om nierstenen te verkleinen of te breken.

Deel dit bericht

Scroll naar boven