Fenegriek Capsules Werking : Voordelen en Bijwerkingen!
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: maart 25, 2020 om 2:37 pm
Laatste update: maart 26, 2020

Fenegriek Capsules Werking en wat zijn de voordelen en bijwerkingen?

Fenegriek capsules worden gebruikt voor verschillende redenen.

Een aantal belangrijke functies van fenegriek capsules zijn :

Dit is een beknopt overzicht waarvoor men fenegriek capsules allemaal gebruikt. We gaan enkele in detail gaan uitleggen. Zo is het ook meteen duidelijk waarom fenegriek capsules zo doeltreffend kunnen zijn bij deze bepaalde gebruiken.

Bloedsuiker verlagen en preventie tegen diabetes

bloedsuiker fenegriek capsulesFenegriek capsules zijn geschikt om de bloedsuiker te verlagen. Ze zullen daarbij preventief werken tegen diabetes.

Men raadt af om fenegriek capsules te gebruiken wanneer je reeds medicatie neemt tegen een hoge bloedsuiker omdat dit ervoor zou kunnen zorgen dat de bloedsuiker dan weer te laag wordt. Dit zal dan weer andere problemen zoals flauwvallen in de hand kunnen werken.

Fenegriek capsules zullen de spijsvertering vertragen. Dit komt door de hoge hoeveelheid vezels die daarin aanwezig zijn. Daarnaast maakt fenegriek het lichaam gevoeliger voor insuline. Dat betekent dat we ook preventief kunnen zijn tegen het ontwikkelen van diabetes. (studie)

Lees ook :  Aderverkalking verminderen en behandelen

Cholesterol verlagen

Hier zijn weer de vezels verantwoordelijk voor de gunstige effecten. Die vezels zullen helpen om overtollig cholesterol via de darmen af te voeren.

Constipatie

Een ander voordeel van het gebruik van fenegriek capsules is zijn preventieve werking tegen constipatie. Het kruid zal de spijsvertering vertragen en verbeteren. En op die manier constipatie helpen voorkomen.

Het is niet zo dat ze diarree zullen uitlokken bij mensen die geen last hebben van constipatie. Dat gebeurt enkel bij het gebruik van enorm hoge hoeveelheden.

Kaalheid bij mannen

fenegriek capsules kaalheidKaalheid bij mannen wordt vaak behandeld met fenegriek capsules. Het kruid zal ervoor zorgen dat een bepaald hormoon geblokkeerd wordt.Fenegriek capsules zullen het hormoon Dihydrotestosteron of DHT  grotendeels blokkeren. Dit hormoon is nu net verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kaalheid bij mannen.

Het kan dus zeer geschikt zijn voor mannen die te maken krijgen met kaalheid, en verdere kaalheid willen helpen voorkomen.

Het is niet zo dat het ervoor zal zorgen dat de haren allemaal terugkomen. Maar het zal er wel voor zorgen dat het verder kaal worden een stuk vertraagd of zelfs volledig gestopt wordt.

Vergrote prostaat bij mannen

Een vergrote prostaat ontstaat vaak door de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron of DHT. Fenegriek capsules zullen deze omzetting voor een groot deel tegenhouden en daarmee het risico op een vergrote prostaat bij oudere mannen verminderen. Wetenschappelijke studies geven ook aan dat het risico op prostaatkanker verkleint.

Lees ook :  Afvallen Zonder Honger Te Hebben

Ook mannen die reeds last hebben van een vergrote prostaat kunnen hier grote voordelen mee doen. Zo werd vastgesteld dat vooral het nachtplassen verminderd wanneer fenegriek capsules worden gebruikt. Ook zou de prostaat niet verder vergroten.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


Haaruitval bij vrouwen

Dit werkt op dezelfde manier als kaalheid bij mannen. Wanneer vrouwen last hebben met een verkeerde balans tussen de verschillende hormonen kan het ook zorgen voor haaruitval.

Fenegriek capsules zal deze balans herstellen door zijn fyto-oestrogenen. Die zullen het overschot aan DHT of dihydrotestosteron neutraliseren en op die manier beletten dat het hormoon DHT verdere haaruitval bij vrouwen kan veroorzaken.

Onregelmatige menstruatie en eisprong

onregelmatige menstruatieDoordat het kruid ervoor zal zorgen dat de mannelijke hormonen niet zullen overheersen in het vrouwelijk lichaam kan het helpen bij vrouwen die last hebben van een onregelmatige menstruatie.

Wanneer die onregelmatige menstruatie ontstaat door een verkeerde balans tussen de hormonen en dus een verhoging aanwezig is van mannelijke hormonen.

Dit wordt ook toegepast op de eisprong. Vrouwen die last hebben van een moeilijke eisprong of wanneer die telkens op een ander moment plaatsvindt kunnen ook gebaat zijn bij het gebruik van fenegriek capsules.

Dit zal er helpen voor zorgen dat er voldoende vrouwelijk hormoon aanwezig is om de eisprong op hetzelfde moment plaats te laten hebben. Alsook de menstruatiecyclus regelen.

Menopauze of PMS

fenegriek menopauzeHet spreekt voor zich dat de vrouwelijke eigenschappen van fenegriek capsules ook kunnen gebruikt worden tijdens de menopauze. Wanneer het lichaam weinig of geen lichaamseigen oestrogeen meer aanmaakt.

Lees ook :  Wat Doet NAC (N-Acetyl-Cysteïne) In Ons Lichaam?

Op dat moment ontstaan er grote schommelingen of fluctuaties van het oestrogeengehalte in het lichaam. Dit zorgt voor de bijbehorende symptomen zoals opvliegers, nachtelijk zweten en wisselende gemoedstoestand en verlies van libido.

Dit kan er ook voor zorgen dat de vagina niet meer op een natuurlijke manier wordt bevochtigd of dat er pijn wordt ervaren tijdens het vrijen doordat de vagina gaat krimpen door het tekort aan vrouwelijke hormonen. Pijn tijdens het vrijen kan ook ontstaan door een te droge vagina.

Ze zullen deze vrouwelijke eigenschappen stimuleren door de fyto-oestrogenen die erin aanwezig zijn. En daarbij helpen om de symptomen van de menopauze tegen te gaan.

Dit kan ook van toepassing zijn bij vrouwen met PMS of het premenstrueel syndroom. (studie)

Grotere borsten krijgen

grotere borsten fenegriek capsulesVrouwen met kleine borsten hebben vaak een probleem met oestrogeen. Ze hebben daarom geen laag oestrogeengehalte. Maar de borsten zijn minder gevoelig voor oestrogeen dus gaan ze minder groot worden.

Fenegriek capsules pakt dit probleem op een aantal verschillende manieren aan.

Eerst zien we het blokkerend effect op het androgeen mannelijk hormoon DHT of dihydrotestosteron. Teveel DHT zal ervoor zorgen dat de borsten kleiner worden door het androgene of mannelijke effect dat het hormoon heeft op het lichaam.

Fenegriek capsules zal dit DHT blokkeren en daarmee al meer ruimte laten voor de vrouwelijke hormonen om hun weg te vinden naar het borstweefsel.

Lees ook :  Vezelrijke voeding : Lijst Met Voeding Die Vezels Bevatten

Daarnaast maken de fyto-oestrogenen het borstweefsel gevoeliger voor oestrogeen. De oestrogeenreceptoren zullen zich vasthechten aan het borstweefsel en op die manier een grotere boezem helpen tot stand brengen.

Een derde effect is dat het hormoon prolactine stijgt. Dit zal ervoor zorgen dat de melkklieren opzwellen en op die manier ook een grotere boezem tot stand helpen brengen.

Door deze eigenschappen krijg je grotere borsten.

Melkproductie verhogen bij vrouwen die borstvoeding geven

We hebben het reeds hier bovenaan gehad over het stimuleren van de melkklieren.

Dit komt door het hormoon prolactine en zal bij vrouwen die borstvoeding geven ervoor zorgen dat de melkproductie gaat toenemen. Daarvoor moet men een dosis gebruiken die minstens 350 mg bedraagt. Hoewel hogere dosissen (best onder medisch toezicht) zeker niet zijn uitgesloten wanneer de gewenste effecten uitblijven.Een manier om te testen of het lichaam de fenegriek capsules gebruikt is door te ruiken aan de urine. De urine moet ruiken naar esdoorn stroop. Wanneer dit het geval is, dan betekent het dat de kruiden in het lichaam verwerkt worden en dus werkzaam zijn. (studie)

Beschermend voor de nieren

De plantenextracten bieden ook bescherming voor de nieren. Dit gebeurt door het herstellen van schade die wordt aangericht door slechte stoffen die zich bevinden in onze voeding.

Vooral groenten en fruitsoorten bevatten heel wat pesticiden. De nieren moeten die allemaal onschadelijk maken wanneer ze ons bloed filteren.

Dit kan soms zorgen voor een opstapeling van gifstoffen in de nieren. Fenegriek capsules zullen helpen deze gifstoffen te neutraliseren. Ook kan men fenegriek capsules gebruiken als preventief middel tegen nierstenen. Men kon een bescherming vaststellen bij dieren tegen nierstenen die ontstaan uit overtollig calcium die via de nieren wordt afgevoerd.

Lees ook :  Wat Zijn De Symptomen Van Een Vitamine B Tekort?

Het werd in dit onderzoek echter niet duidelijk of het ook in staat is om nierstenen te verkleinen of te breken.

Wanneer fenegriek capsules niet gebruiken?

Zwangerschap

fenegriek zwangerschapHoewel fenegriek capsules zeer goed zijn bij vrouwen die borstvoeding geven. Het de moedermelk-productie zal doen stijgen en ook betere kwaliteit aan moedermelk zal leveren.

Algemeen afgeraden bij zwangere vrouwen. Omdat het ervoor kan zorgen dat de spieren in de baarmoeder gaan ontspannen en samentrekken.

Dit kan uiteindelijk een miskraam helpen in de hand werken. Om die reden mag het niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Gevoeligheid voor oestrogeengerelateerde kankers

Hoewel verschillende wetenschappelijke onderzoeken elkaar hierin tegenspreken. Toch zal men praktisch altijd het gebruik van fenegriek capsules bij vrouwen met een verhoogd risico of een geschiedenis van oestrogeengerelateerde kankers afgeraden. Dit komt door de licht stimulerende werking op het oestrogeen bij vrouwen.

Interactie met Bloedverdunners

Door het licht dalend effect op de bloeddruk is het afgeraden om fenegriek capsules te gebruiken in combinatie met bloedverdunners.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


Medicatie tegen diabetes

Mensen die medicatie nemen tegen diabetes met name om de bloedsuiker onder controle te houden dienen zeker eerst met een arts te praten vooraleer ze fenegriek capsules gaan gebruiken. Omdat de werking van fenegriek capsules sterk bloedsuiker-verlagend werkt kan dit zorgen voor een dubbel effect in combinatie met medicatie.

Lees ook :  Voeding voor de nieren om ze terug in optimale gezondheid te brengen

Fenegriek capsules dosering

Een dosis van een supplement kan variëren tussen de 300 mg en kan ook een stuk hoger worden. Er is niet meteen een maximale dosering voor fenegriek capsules. Wel zal bij een bepaalde dosering diarree optreden. Om die reden wordt het niet aangeraden om hogere doseringen dan 2.000 mg te gebruiken. Tenzij je geen last krijgt van de bijwerkingen.

Bijwerkingen fenegriek capsules

Bijwerkingen die kunnen optreden zijn het uitlokken van een miskraam bij zwangere vrouwen door het ontspannend effect op de spieren in de baarmoeder. Een te lage bloedsuiker wanneer die in combinatie met medicatie worden gebruikt. Andere bijwerkingen die optreden bij hoge dosissen zijn misselijkheid, diarree, problemen met de spijsvertering en hoofdpijn. Zoals we reeds hebben gezegd mogen zwangere vrouwen fenegriek capsules niet gaan gebruiken.

Bronnen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4020548/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2194788

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00597350


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close