De Beste Kruiden Die De Lever Ondersteunen

Kruiden die de lever ondersteunen

kurkuma leverJe kan de lever soms wel vergelijken met een aquarium met vissen waar de filter de rol speelt van de lever. Wanneer de filter vol raakt met giftige stoffen dient die te worden gereinigd. Anders zullen de vissen het niet lang meer trekken. De lever is in ons lichaam deze filter. Wanneer de lever teveel giftige stoffen moet verwerken kunnen we kruiden die de lever ondersteunen gaan gebruiken om het reinigen wat te versnellen en te verbeteren.

Gelukkig zijn er een aantal kruiden die de lever ondersteunen. Laat ons eerst even verder kijken naar de rol van de lever in ons lichaam.

De lever is het belangrijkste orgaan die verantwoordelijk is voor het uitscheiden en afbreken van gifstoffen die in het lichaam komen.

Het maakt gal aan, een ontgiftend mechanisme die de vetten in ons lichaam gaat afbreken. Mensen in de medische wereld zijn goed gewaar van hoe belangrijk de gezondheid van de lever, de gezondheid van het lichaam bepaalt.

Hoe ontstaan problemen met de lever?

De werking van de lever kan op veel verschillende manieren worden aangetast. Het gebruik van drugs, alcohol en medicatie zijn daar één van. Alle medicijnen die oraal worden ingenomen dienen altijd eerst door de lever te passeren. Dat zorgt ervoor dat de lever soms de uitscheiding van al die gifstoffen niet langer aankan.

Een ander probleem is vettige voeding. Waaronder vooral fast food of bereide maaltijden met heel veel zout. De lever dient heel hard te werken om al dat vet uit de voeding te verwerken. Dan kan het altijd handig zijn om kruiden die de lever ondersteunen te gebruiken.

Lees ook :  Kruiden die helpen bij het afvallen

Er zijn vele kruiden die de lever ondersteunen. Onderaan vind je de beste uit de groep kruiden die de lever ondersteunen.

Lijst met kruiden die de lever ondersteunen

Borotutu schors

Borotutu schorsBorotutu schors is zeker een van meest krachtige kruiden die de lever ondersteunen. Dan vooral onder de kruiden die de lever reinigen en ondersteuning bieden aan de spijsvertering.

Dit kruid kan zelfs worden ingezet om galkolieken of galstenen het vuur aan de schenen te leggen.

Maar ook geelzucht. Geelzucht kan optreden wanneer er een verhoging in de afbraak van de rode bloedcellen is. Een belangrijk voorbeeld daarvan is bij een zwaar ongeval met hevige bloedingen. Door overmatig alcoholgebruik kan het ook gebeuren dat de lever niet meer goed zijn werk kan doen.

Dit kruid bevat ook nog eens zeer sterke antioxidanten, die de lever gaan beschermen tegen schade. (1)

Mariadistel

Mariadistel wordt reeds duizenden jaren gebruikt als één van de kruiden die de lever ondersteunen, alsook de galblaas. Ze helpt bij het ontgiften van gifstoffen als alcohol, ze herstellen beschadigd lever weefsel en stimuleren de galproductie. (2)

Om het lichaam te ontgiften met mariadistel kan je een supplement van mariadistel gebruiken.

Phyllanthus niruri

Phyllanthus niruriWordt ook wel steenbreker genoemd. Werd door de indianen in het Amazonegebied gebruikt. Zij noemden het Chanca Piedra. Het werd gebruikt om nierstenen, galstenen en de leverfunctie te verbeteren. Ook stimuleert het de lever om gifstoffen af te breken. Het ontspant de lever en verhoogt de galproductie. Ook wordt het risico vermindert op stenen in het lichaam. Door zijn compleetheid is dit zeker één van de kruiden die de lever ondersteunen. (3)

Stinkende Gouwe

De oude Grieken en de Romeinen dachten dat stinkende gouwe één van de sterkste kruiden die de lever ondersteunen waren. Stinkende gouwe stimuleert de productie van gal, het helpt om spasmen in de galblaas te verlichten en verbetert de werking van een trage lever. (4)

Lees ook :  Lever Zuiveren Met Kurkuma! Ontstekingsremmend En Antioxidant

Cichorei wortel

Staan bekend om hun blauwe bloemen. Cichorei is een medicinaal kruid die hier zeker thuishoort in de lijst van kruiden die de lever ondersteunen. Ze werden onder meer gebruikt door de Romeinen, de Perzen, Arabieren en Indiase genezers om verschillende aandoeningen van de lever te behandelen. Zoals galstenen, nierstenen, constipatie, indigestie, hoofdpijn tot zelfs depressie. (5)

Paardenbloem

paardenbloemBij mensen die het gebruik van dit kruid niet kennen zal dit een zeer gehaat kruid zijn. Het komt overal in het gazon, op plaatsen waar je het niet wilt. Toch heeft de  paardenbloem enkele belangrijke functies. Zo behoort paardenbloem bij de kruiden die de lever ondersteunen. Dat wist men ook al honderden jaren geleden. Paardenbloem stimuleert de aanmaak van gal en helpt tegen een vette lever. Het bestrijdt ook overtollig oestrogeen en acne. De paardenbloem behoort ook tot de vochtafdrijvende kruiden. (6)

Kurkuma

Deze gele wortel, een familielid van de gember. Biedt een sterke ondersteuning aan de lever en kan cellen in de lever herstellen. Kurkuma is verantwoordelijk voor het stimuleren van de gifstof afvloei uit de lever maar biedt ook bescherming tegen kankerverwekkende stoffen.

De voordelen van kurkuma zijn ontstekingsremmend en antioxidant. Het is waarschijnlijk één van de sterkste ontstekingsremmende stoffen behoort zeker tot één van de belangrijkste kruiden die de lever ondersteunen.

Echter is de werking van huishoudelijk gebruik als specerij niet sterk genoeg. Om die reden dient een supplement genomen te worden met een adequate dosis curcumine. (7)

Pepermunt

pepermunt leverPepermunt is niet enkel voor een frisse adem. Dit kruid stimuleert de gal productie en ontspant de galwegen. Helpt ook bij het afbreken van vetten. Mensen met een hoge cholesterol hebben er ook baat bij. Want dit kruid verlaagt de slechte cholesterol. Dat maakt het werk van de lever om gifstoffen te filteren een stuk eenvoudiger. Pepermunt zal ook nog eens blokkades in de nieren en in de galblaas vernietigen en de maag ontspannen om een optimale spijsvertering mogelijk te maken. Pepermunt gebruikt men ook om de luchtwegen vrij te maken

Lees ook :  Fenegriek Capsules Werking : Voordelen en Bijwerkingen!

Het mag niet gebruikt worden in hoge dosissen want kan naast het stimuleren van de lever, ook wel schade aan de lever berokkenen. Het kan galstenen ook erger maken. (8)

Krulzuring

Dit kruid staat bekend als een reiniger van het bloed en wordt meestal gebruikt om gifstoffen uit het lichaam te filteren. Het helpt ook om vettige voeding af te breken door de gal productie te optimaliseren. De aanmaak van spijsverteringssappen wordt gestimuleerd. Het helpt de lever om de gifstoffen te ontbinden. En heeft ook een mild vochtafdrijvend effect. Ook wordt de krulzuring of rumex crispus ingezet om irritatie van de lever of andere belangrijke organen van de spijsvertering te verminderen.

Avocado

avocado lever ondersteunenMisschien niet meteen één van de kruiden die de lever ondersteunen. Toch bevatten avocado’s bepaalde stoffen die schade aan de lever verminderen. Ze bevatten ook een stof die de productie mogelijk maakt van glutathion. Glutathion is zeer belangrijk want het reinigt de lever. Door slechts 2 avocado’s per week te eten kan je de werking van de lever al serieus verbeteren.

Knoflook

Knoflook bevat heel veel eigenschappen die positief kunnen zijn voor de gezondheid. De meest bekende eigenschap van knoflook is dat het goed is voor de hartfunctie. Toch bevat de lever heel wat selenium en allicine. Deze twee zijn belangrijk om de lever te beschermen tegen toekomstige schade. Mensen die niet houden van knoflook kunnen een supplement gebruiken.

Artisjok

Artisjok heeft dezelfde effecten als de mariadistel. Ze bevatten een bestandsdeel caffeylquinic, dit is in staat om beschadigde plaatsen in de lever te herstellen.

Biergist

Biergist heeft een magische impact op de lever. Ze zijn rijk aan nucleïnezuur en speelt een belangrijke rol in het vormen van nieuwe cellen in de lever. Naast dat nucleïnezuur is biergist ook nog eens rijk aan andere belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B, Kalium, Foliumzuur, en Chroom.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven