Ashwagandha Waar Is Het Allemaal Goed Voor?

Aanbevolen dosis Ashwagandha

De maximum aanbevolen dosis Ashwagandha is 6 gram per dag. Echter is deze hoeveelheid in veel gevallen niet nodig. Vaak kan je bij slechts 600 mg Ashwagandha al het gewenste resultaat behalen. Al gebeuren sommige wetenschappelijke onderzoeken met dosissen tot wel 10 gram. Het is niet aangeraden om dit zonder medische begeleiding te doen.

In de traditionele Ayurveda werd Ashwagandha wortel toegediend in lauwe melk met een beetje honing. Dit gebruik is overgenomen in het westen doordat veel mensen met slaapproblemen een Ashwagandha supplement gaan nemen samen met een glas lauwe melk, enkele minuten voor het slapen.

Veiligheid

Ashwagandha kopen en gebruiken wordt verondersteld als veilig. Toch dient er geen hogere dosis worden genomen dan 10 gram per dag omdat bepaalde problemen kunnen optreden. Zoals hevige bloedingen tijdens menstruatie. Wanneer je gevoelig bent voor tomaten of aardappelen kan je ze misschien beter ook vermijden omdat ze tot dezelfde familie van de nachtschade behoren. Een nachtschade allergie is zeer zeldzaam, maar komt toch bij sommige mensen voor.

Lees ook :  Welke Kruiden Tegen Nierstenen Werken Echt?

Dosissen van 10 gram zijn niet uitgesloten maar worden enkel onder medische begeleiding uitgevoerd.

Negatieve effecten die kunnen optreden bij het gebruik van een extreem hoge hoeveelheid Ashwaganda supplement zijn :

  • Hevige bloedingen bij menstruatie
  • Overactieve schildklier
  • Tinteling in de penis bij erectie (slechts 1 geval bekend)

ashwagandha

Ashwagandha Kopen

Wanneer we willen ashwagandha kopen is het aangeraden om eerst na te gaan welke de beste ashwagandha is en waar we de beste ashwagandha kopen. Er is immers een groot verschil tussen de verschillende samenstellingen te vinden.

Wanneer we ashwagandha kopen zijn er een aantal regels die we kunnen in acht nemen. Alle producten op de markt voldoen aan de eisen om op de markt gebracht te worden. Dus zullen ze allemaal werken. Er is wel een duidelijk verschil wanneer we ashwagandha kopen van een hoge kwaliteit, of van een lagere kwaliteit. Dat zal ook duidelijk verschillen in de prijs en veelal is het ook niet meteen nodig om de beste kwaliteit te kopen als de prijs daardoor 5 keer hoger ligt.

De keuze ligt natuurlijk volledig bij de consument zelf.

regel 1

Lees ook :  Endorfine Tekort Aanvullen Op een Natuurlijke Manier

Een makkelijke tip om na te gaan of de withania somnifera van hoge kwaliteit blijkt te zijn is door te kijken naar de verpakking. Wanneer de capsules vervaardigd zijn uit gelatine, zal de kwaliteit in de meeste gevallen ook lager zijn.

Capsules vervaardigd uit gelatine zijn een stuk goedkoper. Om de prijs nog meer te drukken wordt dan ook vaak een extract gebruikt van lagere kwaliteit. Of wordt een minder doeltreffende hoeveelheid ingebracht.

Het verschil in prijs wanneer we ashwagandha kopen verschilt sterk. Zo kan een supplement op basis van plantaardige capsules tot 5 keer duurder zijn dan een supplement met gelatine capsules.

Er zijn altijd wel een kwaliteitsverschil zijn bij producten die 5 keer duurder zijn. Toch wordt vaak gekozen voor een goedkopere variant. Ashwagandha kopen die 5 keer duurder is wordt vaak vermeden omdat ze allebei zullen werken. De één wat beter dan de ander.

Deze goedkopere variant zal ook eenzelfde werking hebben dan wanneer we een andere soort ashwagandha kopen. Maar zal vaak minder krachtig zijn.

Regel 2

Wanneer we ashwagandha kopen dien je ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van additieven en andere toegevoegde ingrediënten. Wanneer andere ingrediënten zijn toegevoegd is dat ook meestal om de prijs te dekken en zal dit ook te merken zijn aan de kwaliteit van het product.

Lees ook :  De 5 Meest Voorkomende Tribulus Terrestris Bijwerkingen

Regel 3

Zorg ervoor dat het degelijk gaat om de wortel van Withania Somnifera. Deze bevat de meest krachtige Withanolides en zal de werking van withania somnifera verzekeren.

Hoewel de meeste producten de wortel of root zullen bevatten zijn er ook voorbeelden waarbij stengel, blad of vrucht gebruikt wordt in de vervaardiging. Dit zal de werking verminderen omdat enkel de wortel kan gebruikt worden voor zijn geneeskrachtige werking.

Prijs en kwaliteit vergelijken

Er bestaat een grote diversiteit in kwaliteit en prijs van een ashwagandha supplement. Goedkopere varianten bevatten dan vaak extra additieven of zijn vervaardigd uit goedkopere capsules. Ook het percentage withanoliden in de Withania Somnifera kan sterk verschillen. De withanoliden zijn de werkzame stoffen in de plant.

Hieronder vinden we een lijst met beschikbare merken en de prijs ervan. 

Now Extract 2.5% Withanoliden 450 mg € 16.95 (Hier bestellen)

Haya Labs 450mg € 12.90 (Hier bestellen)

Ashwagandha KSM-66 Biologisch 500 mg €19.95 (Hier bestellen)

Withania Somnifera Poeder 200 gr € 14.95 (Hier bestellen)

Vitals Ashwagandha-KSM Biologisch Capsules 60CP € 21,21 (Hier bestellen)

Ze voldoen allemaal aan de eisen. Ze zullen dus allemaal helpen om de effecten van ashwagandha te kunnen verkrijgen. Sommige producten zullen echter van een hogere kwaliteit zijn dan andere. Hierbij wordt het gehalte aan withanoliden vooral bepalend voor de sterkte van het supplement.

Biologische capsules van ashwagandha supplementen zullen altijd een stuk duurder zijn. Dat betekent niet meteen dat ook het extract van ashwagandha van betere kwaliteit is. Al is dat in de meeste gevallen wel het geval.

Deel dit bericht

Scroll naar boven