Ashwagandha Waar Is Het Allemaal Goed Voor?

Voordelen En Werking Van Withania Somnifera

Ashwagandha is een kruid en een zeer populair supplement. Het geeft bescherming aan het zenuwstelsel, Ashwagandha heeft een kanker werende werking. Verhoogt de viriliteit en de vitaliteit, ze kunnen ook worden ingezet om angst gaan bestrijden.

Welk wetenschappelijk onderzoek is daar reeds naar verricht? In dit artikel vind je alle mogelijke onderzoeken naar het effect van Ashwagandha en naar de werking van Ashwagandha!

Withania Somnifera kan gebruikt worden voor het bestrijden van stress. Het kan op een zeer effectieve manier cortisol verlagen in het lichaam. Dit kan zowel voor mensen die fysieke of mentale inspanningen moeten uitvoeren van groot belang zijn.

Ook mensen die onder stress staan gedurende een bepaalde periode kunnen ervoor zorgen dat de balans in het lichaam dankzij het gebruik van dit kruid kan hersteld worden. Toch zijn er nog heel wat andere voordelen die gepaard gaan bij het gebruik van Withania Somnifera. We sommen ze even voor je op in dit artikel.

Wat is Ashwagandha

Alle essentiële voordelen van Ashwagandha, Effecten EN Feiten
withania somnifera

Withania Somnifera, wereldwijd bekend als Ashwagandha, is een kruid die wordt gebruikt in de Ayurveda. De Ayurveda is de traditionele geneeskunde van Indië. De letterlijke betekenis van Ashwagandha betekent “Geur van paard” .

Lees ook :  Endorfine Tekort Aanvullen Op een Natuurlijke Manier

Dat komt niet meteen door de geur van de wortels van de Ashwagandha plant. Maar meer doordat men ervan uitgaat ging dat het nemen van Ashwagandha, je de kracht en viriliteit gaat geven als een paard. Men gebruikt Withania somnifera als supplement.

Stress verlagen

Ashwagandha is een adaptogeen. Het wordt vooral gegeven als een supplement om angst te onderdrukken. Ook helpt het kruid om slaapproblemen op te lossen. Het werkt als een anti depressant. Verlaagt de cortisol en verhoogt de immuniteit tegen stress.

Naast het verlagen van stress kan de plant ook de fysieke prestaties verbeteren bij passieve mensen en bij atleten. Ook heeft het de capaciteit om de LDL cholesterol te verlagen. Vergeetachtigheid kunnen we ook aanpakken met het kruid.

Ook werden veelbelovende resultaten bereikt omtrent Alzheimer, dementie en Parkinson. Toch moet daarvoor verder onderzoek naar gebeuren eer we kunnen spreken van een echte behandeling met Ashwagandha tegen deze slepende ouderdomsaandoeningen.

Ook moet men nog verder onderzoeken wat het echt werkend mechanisme is die deze voordelen van ashwagandha voor de gezondheid bewerkstelligt.

Kanker

Het gebruik van Ashwagandha is gunstig voor kanker patiënten. Het is belangrijk te stellen dat er geen bewijs gevonden is dat het bij mensen kan helpen om kanker te bestrijden als alleenstaande behandeling.

Lees ook :  Tips bij Laag Libido tijdens de Overgang

Dat bewijs is bij dieren wel aangetoond. Bij mensen moet verder onderzoek daar nog naar gebeuren. Toch is dit zeker een duidelijk bewijs dat ashwagandha een gunstige invloed heeft op de gezondheid.

Al kunnen we in geen geval dit middel gebruiken ter vervanging van bestaande behandelingen tegen kanker. (studie)

Weerstand verbeteren mentaal en fysiek

Het is wel een zeer goed supplement om het immuunsysteem te versterken. De pijn veroorzaakt door chemotherapie zal door de verdovende werking van Ashwagandha verminderen en fysieke en mentale stress bestrijden.

Het is niet aan te raden Ashwagandha te gebruiken als een behandeling tegen kanker. Toch niet vooraleer daar concreet bewijs voor gevonden is.

Terwijl het wortel extract van de Ashwagandha plant niet giftig is. Zijn hoge dosissen van de geïsoleerde stof Withaferine A (de anti kanker molecule) wel giftig.

Echter kan je, wanneer men zich aan de aanbevolen maximum dosis van 10 gram per dag (die bijna nooit nodig is) geen giftige dosis van deze Withaferine A stof in het lichaam krijgen.

Vitals Ashwagandha-KSM Biologisch Capsules 60CP (Hier bestellen)

Deel dit bericht

Scroll naar boven