Ashwagandha Kopen : Welke is de beste Ashwagandha?
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: september 25, 2016 om 1:10 pm
Laatste update: januari 23, 2019

Ashwagandha Kopen : Welke is de beste Ashwagandha?

ashwagandha

Wanneer we willen ashwagandha kopen is het aangeraden om eerst na te gaan welke de beste ashwagandha is en waar we de beste ashwagandha kopen. Er is immers een groot verschil tussen de verschillende samenstellingen te vinden.

Voor we overgaan naar waar we moeten op letten wanneer we ashwagandha kopen zullen we eerst even overlopen waarom we withania somnifera allemaal kunnen gebruiken.

Angst Depressie en Nervositieit

Het kruid kan gebruikt worden om angst, depressie en nervositeit tegen te gaan. Door zijn kalmerend effect op het zenuwstelsel heeft het een soortgelijke werking als het medicijn lorazepam. (1)

Men stelde vast dat het kan gebruikt worden om de gemoedstoestand te stabilizeren en daarbij de effecten van angst, depressie en nervositeit kan tegenwerken.

Overgewicht als gevolg van stress

Hoewel het kruid niet wordt gebruikt als een middel om af te vallen. Toch kan het helpen om overgewicht aan te pakken als gevolg van stress. Wanneer cortisol gaat stijgen veranderen heel wat processen in het lichaam.

Lees ook :  Niet Kunnen Slapen? Ashwagandha Helpt!

Zo zal het lichaam meer suikers vragen en zullen we ook sneller geneigd zijn om vet op te slaan. Dat vet komt voort uit een overschot aan glucose, die dan door het lichaam wordt opgeslagen als vet in de vetcellen.

Via onderzoeken kon men aantonen dat bij mensen die leden aan chronische stress, het kruid kan gebruikt worden om hun gewicht te behouden en overgewicht te bestrijden. (2)

Stress verlagen

Het kruid zal helpen de stress verlagen door middel van het blokkerend effect op cortisol. Cortisol gaat stijgen wanneer we onder stress staan. Withania Somnifera heeft aangetoond cortisol te verlagen. (3)

De plant is het meest bekend om zijn stressverlagende adaptogene werking. Door deze adaptogene werking zal het kruid hulp bieden waar veranderlijke waarden worden vastgesteld.

Wanneer het cortisol te hoog gaat pieken zullen de withanoliden ervoor zorgen dat dit terug in balans gebracht wordt.

Deze effecten zijn voor heel wat problemen van toepassing en kan onder andere helpen bij :

 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Futloos
 • Depressie
 • Laag libido
 • Onvruchtbaarheid
 • Verkeerde balans tussen de hormonen
 • Overgewicht
 • Angst
 • Paniek
 • Agressie
 • Laag testosteron

Beschermt het zenuwstelsel

Men kon aantonen dat de wortels van de plant in staat waren om ontstekingen van het zenuwstelsel tegen te gaan en op die manier bescherming te bieden aan het zenuwstelsel.

Lees ook :  Welke kruiden zijn goed voor de luchtwegen

Dit zou vooral nuttig zijn bij het bestrijden van neurodegeneratieve ziektes zoals Parkinson en dementie. Het is nog te vroeg om te stellen dat het kruid bescherming kan bieden tegen deze ziektes. Maar wordt wel in acht genomen als een mogelijk middel om deze ziektes te helpen voorkomen. Verder onderzoek daarover volgt nog. (4)

Seksualiteit verbeteren

Ashwagandha heeft aangetoond de spermakwaliteit te verbeteren bij onvruchtbare dieren en mensen. (5) Dat vruchtbaarheid verbeterend effect is deels te wijten aan het in balans brengen van de seksuele hormonen en het in balans brengen van de stresshormonen.

Als gevolg daarvan wordt een daling opgemerkt van het prolactine en het cortisol. En ziet men een stijging van het testosteron met een verbeterde vruchtbaarheid als gevolg. (6)


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


Bij vrouwen merkte men via wetenschappelijke onderzoeken (7) een stijging van het libido op. Daarnaast vond men verbetering op vlak van bevochtiging van de vagina, men zag een verbeterde voldoening na de seks bij deze vrouwen. Er werd ook een verhoogde opwinding vastgesteld.

Slapeloosheid

Slapeloosheid als gevolg van stress kan worden verholpen door gebruik te maken van dit kruid. Dit kon men aantonen via wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van withania somnifera bij dieren en mensen die leden aan slapeloosheid. (8)

Lees ook :  De Beste Kruiden Die Het Testosteron Verhogen!

Hetzelfde onderzoek kwam ook tot de conclusie dat zowel het geheugen als de mogelijkheid om te leren verbeterd werd.

ashwagandha

Ashwagandha kopen

Wanneer we ashwagandha kopen zijn er een aantal regels die we kunnen in acht nemen. Alle producten op de markt voldoen aan de eisen om op de markt gebracht te worden. Dus zullen ze allemaal werken. Er is wel een duidelijk verschil wanneer we ashwagandha kopen van een hoge kwaliteit, of van een lagere kwaliteit. Dat zal ook duidelijk verschillen in de prijs en veelal is het ook niet meteen nodig om de beste kwaliteit te kopen als de prijs daardoor 5 keer hoger ligt.

De keuze ligt natuurlijk volledig bij de consument zelf.

regel 1

Een makkelijke tip om na te gaan of de withania somnifera van hoge kwaliteit blijkt te zijn is door te kijken naar de verpakking. Wanneer de capsules vervaardigd zijn uit gelatine, zal de kwaliteit in de meeste gevallen ook lager zijn.

Capsules vervaardigd uit gelatine zijn een stuk goedkoper. Om de prijs nog meer te drukken wordt dan ook vaak een extract gebruikt van lagere kwaliteit. Of wordt een minder doeltreffende hoeveelheid ingebracht.

Het verschil in prijs wanneer we ashwagandha kopen wordt vaak in acht genomen. Zo kan een supplement op basis van plantaardige capsules tot 5 keer duurder zijn dan een supplement met gelatine capsules.

Lees ook :  Amerikaanse Ginseng | Wat Is De Werking En Wat Zijn De Bijwerkingen?

Er zijn altijd wel een kwaliteitsverschil zijn bij producten die 5 keer duurder zijn. Toch wordt vaak gekozen voor een goedkopere variant. Ashwagandha kopen die 5 keer duurder is wordt vaak vermeden omdat ze allebei zullen werken. De één wat beter dan de ander.

Deze goedkopere variant zal ook eenzelfde werking hebben dan wanneer we een andere soort ashwagandha kopen. Maar zal vaak minder krachtig zijn.

Regel 2

Wanneer we ashwagandha kopen dien je ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van additieven en andere toegevoegde ingrediënten. Wanneer andere ingrediënten zijn toegevoegd is dat ook meestal om de prijs te dekken en zal dit ook te merken zijn aan de kwaliteit van het product.

Regel 3

Zorg ervoor dat het degelijk gaat om de wortel van Withania Somnifera. Deze bevat de meest krachtige Withanolides en zal de werking van withania somnifera verzekeren.

Hoewel de meeste producten de wortel of root zullen bevatten zijn er ook voorbeelden waarbij stengel, blad of vrucht gebruikt wordt in de vervaardiging. Dit zal de werking verminderen omdat enkel de wortel kan gebruikt worden voor zijn geneeskrachtige werking.

Gebruik van Ashwagandha

ashwagandha kopen

Withania Somnifera wordt inwendig genomen via capsules. Er bestaat ook ashwagandha poeder maar die zijn vaak minder krachtig omdat ze geen geconcentreerde withanoliden bevatten zoals bij de capsules wel het geval is.

Lees ook :  Oregano Olie Voordelen Voor Onze Gezondheid

Ashwagandha kopen in poeder wordt het meest gedaan om te gebruiken als toevoeging van een smoothie of een proteïneshake. Ashwagandha poeder kan ook worden gebruikt om bij water te voegen en op die manier te drinken.

Aanbevolen dosering ashwagandha

De dosis hangt voor een deel af van de sterkte van het concentraat. Maar kan heel sterk variëren naargelang voor wat het gebruikt wordt.

Zo heb je een lagere dosis nodig om beter te slapen maar kan bijvoorbeeld tegen depressie wel een hogere dosis gebruikt worden. Ook om problemen als impotentie of testosteron tekort tegen te gaan worden vaak hogere dosissen gebruikt. Die kunnen oplopen tot 6.000 mg.

In de meeste gevallen is zo’n hoge dosis ashwagandha niet nodig en kan vaak het probleem verholpen worden met slechts 500 mg. Aangeraden wordt om zeker te beginnen met een gemiddelde dosis van 500 mg. En dan wanneer dat nodig blijkt te zijn, de dosering verhogen.

Ashwagandha kopen en prijs vergelijken

Wanneer we ashwagandha kopen is het handig dat we even de prijs kunnen vergelijken van de verschillende beschikbare supplementen.

Now Extract 2.5% Withanoliden 450 mg € 16.95

Haya Labs 450mg € 12.90

Ashwagandha KSM-66 Biologisch 500 mg €19.95

Withania Somnifera Poeder 200 gr € 14.95

U ziet dat het niet de duurste is die het meeste withanolides bevat. Er zijn heel wat verschillende prijscategorieën die telkens een andere hoeveelheid bevatten. Ze verschillen van kwaliteit met elkaar maar mogen allemaal vrij verkocht worden dus voldoen ze aan de eisen die gesteld worden voor het verhandelen van het kruid. Wanneer we willen ashwagandha kopen kunnen we ook zelf de werking uittesten. We hebben daarbij een zeer ruim aanbod.

Lees ook :  Muira Puama voordelen en werking

Gerelateerde Posts


Close