Ashwagandha beschermt het zenuwstelsel
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: december 24, 2015 om 11:16 pm
Laatste update: maart 26, 2019

ashwagandha withania somniferaAshawandha is een exotisch Indiaas kruid die reeds duizenden jaren wordt gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. De meeste toepassingen van ashwagandha zijn om zijn stress verlagende capaciteiten. Door zijn stress verlagende eigenschap kan men zeggen dat Ashwagandha beschermt het zenuwstelsel

Toch is Ashwagandha ook in te zetten bij het behandelen van depressie en angst.

De sterke eigenschappen en de beschermende effecten aangaande het zenuwstelsel kunnen misschien ooit een alternatief bieden voor bepaalde ziekten zoals Alzheimer en Parkinson. De resultaten zijn zeker en vast veelbelovend.

Ashwagandha supplement bevat een aantal zeer sterke antioxdanten die vrije radicalen in het lichaam gaan opzoeken en onschadelijk maken. Vrije radicalen die zijn ontstaan door het ouder worden of door een bepaalde ziekte.

Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat ashwagandha zou kunnen ingezet worden bij het bestrijden van kanker. Verder onderzoek zal daar zeker naar gedaan worden.

Ashwagandha beschermt het zenuwstelsel. Hoe?

zenuwstelsel beschermenStress, milieuvervuiling en ongezonde voeding kunnen allemaal een impact hebben op ons zenuwstelsel.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat Ashwagandha niet alleen uitermate geschikt is om stress te gaan verminderen. Maar ook om de hersencellen te beschermen tegen de effecten van onze huidige levensstijl. Ashwagandha beschermt het zenuwstelsel!

Bij bepaalde vormen van angst en depressie heeft ashwagandha aangetoond even effectief te zijn als sommige kalmeringsmiddelen en anti-depressie middelen.

Lees ook :  Ashwagandha Kopen : Welke is de beste Ashwagandha?

Dit onderzoek werd gedaan door 5 dagen lang mensen ashwagandha te laten gebruiken. Een andere groep gebruikte het kalmeermiddel Lorazepam terwijl nog een andere groep het anti-depressiemiddel imipramine gebruikte. De resultaten waren verbluffend en toonden een bijna gelijke werking.

Stress kan ervoor zorgen dat de peroxidatie van vetten wordt verhoogd. Dat is het proces waar vrije radicalen elektronen gaan stelen in de vetzuren. Het aantal antioxidanten wordt verlaagd.

Wanneer Ashwagandha supplement werd toegediend door de onderzoekers, één uur voor een stressvolle situatie werd alle schade veroorzaakt door vrije radicalen reeds hersteld.

Vroegtijdige veroudering zou in verband gebracht worden met chronische spanningen van het zenuwstelsel veroorzaakt door aanhoudende stress. Door het gebruik van ashwagandha kan dit een halt worden toegeroepen. De onderzoekers vonden deze ontdekking voldoende om het gebruik van ashwagandha voor te stellen als een stress verlagend middel.

Het betreft niet slechts één enkele studie.

Andere onderzoeken ondersteunen dit resultaat. En tonen aan dat Ashwagandha beschermt het zenuwstelsel vooral door zijn stress verlagende eigenschap. Door de cortisol drastisch te doen dalen.

ashwagandha stimuleert zenuwstelselEen dierstudie van de hersenen bij dieren gaf als resultaat dat 85% van de hersencellen van dieren die werden blootgesteld aan chronische stress tekenen vertoonden van een verminderd functioneren. Dit kan uiteindelijk leiden tot aandoeningen aan onder andere het cognitief geheugen. Wanneer deze dieren werden behandeld met ashwagandha daalde het aantal slecht functionerende hersencellen daalde met 80%. Ashwagandha beschermt het zenuwstelsel niet alleen bij dieren.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


1 Van de meest complete onderzoeken, uitgevoerd bij mensen om de effecten van ashwagandha op de negatieve gevolgen van stress te bekijken, waaronder een verhoging van het cortisol. Veel van de negatieve effecten van stress worden toegeschreven aan een verhoogd cortisol. De resultaten waren verbluffend. De deelnemers ervaarden meer energie, minder vermoeidheid, een betere slaap en een algemeen beter gevoel.

Lees ook :  Panax Ginseng: Voordelen Wetenschappelijk Getest

Het cortisolgehalte bij de deelnemers was gedaald met 26%. Ook werden de bloedsuiker niveaus gestabiliseerd. Dat wees erop dat ashwagandha kan worden gebruikt om vele problemen van de hedendaagse samenleving te gaan behandelen.

Conclusie

Chronische stress heeft een sterke impact op ons lichaam en op onze geest. Vele aandoeningen zoals bijvoorbeeld vroegtijdig ouder worden staan in verband met chronische stress en spanningen van het zenuwstelsel. Er is een grote vraag naar veilige en effectieve preventie strategieën om deze gevolgen van stress op ons zenuwstelsel te gaan vermijden.

Ashwagandha supplement heeft aangetoond om de stress te verlagen, het cortisol te verlagen en zou zelfs kunnen helpen kanker bestrijden. Verschillende dierstudies hebben aangetoond dat de plant veilig is en door het lichaam wordt getolereerd. Ashwagandha beschermt het zenuwstelsel op vele verschillende vlakken.

Meer info vind je hier

Gerelateerde Posts

Lees ook :  De Beste Kruiden Die De Lever Ondersteunen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close