De 3 Meest Krachtige Kruiden Tegen Hoge Bloeddruk!

Kruiden tegen hoge bloeddruk

Wanneer we last hebben van een hoge bloeddruk en dit voor een lange periode kan ons dit problemen bezorgen. Een hoger risico op hartziekten is daar slechts één van. Hoge bloeddruk kan genetisch aangelegd zijn, kan komen door verkeerde voedingskeuze, of kan resulteren als gevolg van overgewicht. Wanneer we kruiden tegen hoge bloeddruk gaan gebruiken dienen we eerst onze voeding bekijken. Vooral de inname van zout. Omdat kruiden tegen hoge bloeddruk niet zo sterk zijn als medicatie tegen hoge bloeddruk. Dienen we het de kruiden tegen hoge bloeddruk zo makkelijk mogelijk maken. En ervoor zorgen dat we geen levenslange medicatie tegen hoge bloeddruk nodig hebben. Met erectieproblemen en andere problemen als gevolg. En ervoor zorgen dat we in plaats daarvan, kruiden tegen hoge bloeddruk kunnen gebruiken.

hoge bloeddruk

Wat we eerst dienen te doen

Zout verminderen

zoutWanneer we willen kruiden tegen hoge bloeddruk gebruiken dan dienen we eerst en vooral te zorgen dat de nummer 1 oorzaak voor een hoge bloeddruk wordt aangepakt. Anders zullen kruiden tegen hoge bloeddruk weinig effect hebben.

Zout op zich is geen probleem wanneer het neerkomt op een hoge bloeddruk. Het is het chemisch bestandsdeel in het zout,wat we sodium heten. Teveel sodium verstoort de balans van vloeistoffen in het lichaam. Om het overmatige zout uit het lichaam te drijven, wordt water getrokken uit allerlei weefsels. Het hoger volume water resulteert in meer druk op het hart. Het hart moet harder pompen. Dat is de oorzaak van de verhoogde bloeddruk.

Lees ook :  Meest Effectieve Natuurlijke Bloedverdunners

Nu het overmatige zout komt niet zozeer van wat wij in de keuken toevoegen aan onze voeding. Dat is slechts een klein deel van onze dagelijkse hoeveelheid zout. In alle voedingsmiddelen die we gebruiken is reeds zout aanwezig.

Bewerkte voedingsproducten bevatten enorm veel zout. Bepaalde vleessoorten zoals salami, spek en ham kunnen enorm veel zout bevatten. Voedingsproducten die weinig vet of weinig suiker bevatten, hebben hoofdzakelijk een hoge hoeveelheid zout om als alternatieve smaak te dienen voor het verlaagde vetgehalte of suikergehalte.

Wanneer we te maken hebben met een hoge bloeddruk dienen we zeker niet meer dan 2.5 gram zout per dag gebruiken.

En dat is zeker niet makkelijk en zal de nodige aandacht op de labels van de voedingsmiddelen die je koopt vereisen.

kruiden tegen hoge bloeddruk

Kruiden tegen hoge bloeddruk : Hibiscus

hibiscusVerschillende culturen van over de hele wereld hebben, en gebruiken nog steeds hibiscus als kruiden tegen hoge bloeddruk. Het is echter nog maar sinds enkele jaren, dat er wetenschappelijk is aangetoond dat Hibiscus de bloeddruk kan helpen regulariseren.

Eerst en vooral is hibiscus één van de vochtafdrijvende kruiden. Daardoor helpt hibiscus om sodium uit de bloedstroom te drijven. Dat zorgt voor een verminderde druk op de slagaders.

Hibiscus gaat ook werken als een ACE blokker. Dat betekent dat de bloeddruk wordt geregeld en de balans van de vloeistoffen. Als resultaat daarvan gaan bloedvaten ontspannen en het bloedvolume verlaagt. Met een verlaging van de bloeddruk als gevolg.

Lees ook :  De Oorzaken Van Hoge Bloeddruk En Hoe Vermijden!

Hibiscus is echter niet zo effectief als ACE blokker medicatie. Toch kan het verrassend effectief zijn.

Je kan Hibiscus thee drinken of Hibiscus capsules nemen

Kruiden tegen hoge bloeddruk : Meidoorn

meidoornMeidoorn is een zeer belangrijk kruid voor de gezondheid van het hart. Omwille van zijn hoge hoeveelheid flavonoïden. (bron)

Met name Oligomerische procyandines (OPC) en quercetine. Flavonoïden omvatten veel voordelen.

Eén van de belangrijkste en tot nog toe meest onderzochte voordelen zijn de effecten op verschillende hartziekten.

Aritmie, hartkloppingen, verbeterde functie van de hartvaten, metabolisering van glucose zijn daar enkele van.

Meidoorn behoort ook tot de kruiden tegen hoge bloeddruk.

Er zijn verschillende mechanismen die deze hoge bloeddruk kunnen voorkomen.

De belangrijkste is door het wijder maken van de bloedvaten.

Dat gaat automatisch de bloeddruk verlagen.

Je kan druppels van Meidoorn gebruiken of capsules in een supplementvorm.

Kruiden tegen hoge bloeddruk : Kattenklauw

kattenklauwKattenklauw is een houterig klimkruid die wordt gevonden in Zuid en Centraal Amerika. Het wordt gebruikt als een natuurlijk middel om de bloeddruk te verlagen. Dat gebeurt door de bloedvaten wijder te maken en daardoor de bloeddruk verlagen.

Kattenklauw heeft ook een milde vochtafdrijvende werking. Daardoor kan je onnodig zout uit het lichaam afdrijven en dat kan ook op zijn beurt de bloeddruk helpen verlagen. De werkzame stoffen in dit kruid zijn ook voornamelijk flavonoïden.

Kattenklauw mag echter niet worden genomen door zwangere vrouwen.

Alternatieven voor kruiden tegen hoge bloeddruk

Verminder de cafeïne inname

Onderzoekers zijn het daarover niet altijd eens.

Sommige studies geven geen effect weer op de bloeddruk, andere onderzoeken toonden aan dat mensen die meer dan 3 kopjes koffie of thee per dag drinken, een verhoogde bloeddruk hebben met 4mmhg. Dat geldt ook voor cola, energiedrank en andere cafeïne rijke dranken.

Lees ook :  Lage Bloeddruk Verhelpen Met Voeding En Kruiden

Cafeïne kan de bloeddruk verhogen door de bloedvaten tijdelijk te vernauwen en door de effecten van stress te vermenigvuldigen.

Cafeïne versterkt de effecten van stress. U kunt overschakelen op deca producten. Of je kunt de cafeïne inname verminderen.

Luister naar relaxerende muziek

relaxerende muziekJe kan dit gebruiken als toevoeging bij de kruiden tegen hoge bloeddruk die je gebruikt om de effecten te versterken.

Een onderzoek heeft aangetoond dat mensen die gedurende 30 minuten per dag luisteren naar klassieke muziek, Indiase muziek of andere rustgevende muziek. Na een week tijd een verminderde systolische druk hadden van gemiddeld 3.2 punten. Na een maand was dat 4.4 punten.

Wanneer je luistert naar relaxerende muziek dien je rustig te ademen en probeer je de abdominale ademhaling uit te voeren. Ademen via de buik en niet met het bovenlichaam. Ook dien je in te ademen via de neus en niet via de mond.

Extra bewegen

Een andere aanvulling op het gebruik van kruiden tegen hogebloeddruk is door extra te gaan bewegen. In combinatie met een gezond dieet.

Het hart is een spier. Deze spier zal sterker worden wanneer je extra gaat bewegen. Het wordt makkelijker om bloed te pompen en vraagt minder inspanning. Het zorgt voor een betere conditie van het hart en verlaagt de kracht die gezet wordt op de slagaders. Dat zorgt voor een daling van de bloeddruk. Het bloed wegpompen van het hart is de systolische druk en ook het eerste nummer dat wordt aangegeven in de bloeddruk meting. Met extra bewegen kan je vooral deze bloeddruk enorm verlagen.

Een ander voordeel van extra bewegen is dat je zal gaan afvallen wat ook nog eens voordeel zal opleveren voor het hart en de slagaders.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven