Welke kruiden zijn goed voor de ogen?

bril

Wanneer men ouder wordt zal het zicht verminderen. Soms is ook ouderdom niet meteen de oorzaak van het slechter worden van de ogen. In en rond de ogen kunnen verschillende problemen ontstaan. Met de lijst van welke kruiden zijn goed voor de ogen kan je op een natuurlijke manier de ogen versterken.

Wat je eet heeft een groot effect op de gezondheid van je ogen. Problemen met het zicht kunnen vaak worden opgelost wanneer het lichaam de juiste voedingsstoffen krijgt die zij nodig heeft.

De allerbelangrijkste voedingsstoffen vinden we terug in de plantaardige producten. Verschillende vitamines en mineralen en vooral veel carotenoïden zijn van belang voor een optimale gezondheid van de ogen.

Met welke kruiden zijn goed voor de ogen kom je meer te weten over kruiden die een positieve ondersteuning bieden voor de ogen. Ze kunnen echter de belangrijke carotenoïden niet vervangen. Maar kunnen wel de gezondheid van de ogen extra stimuleren.

Hier is de lijst met : welke kruiden zijn goed voor de ogen?

Welke kruiden zijn goed voor de ogen?

Denneboom

denneboom

Pycnogenol is een belangrijk antioxidant die we terugvinden in de denneboom.

Dit antioxidant onderging al meer dan 180 studies.

De belangrijkste functie van pycnogenol is het herstellen van haarvaatjes om te voorkomen dat er lekkage ontstaat naar het netvlies.

Je kan ook een pycnogenol gebruiken

Triphala

Dit kruid wordt nog steeds gebruikt in de ayurveda om glaucoom te behandelen. Deze aandoeningen kunnen zorgen voor een beschadiging van de zenuw in de ogen. Wanneer dit niet wordt behandeld kan men zelfs volledig blind worden.

Lees ook :  Kruiden Tegen Hooikoorts | Natuurlijke Middelen

Verder zorgt dit kruid voor een verlaging van de oogdruk door de relaxerende werking van het kruid op het lichaam.

Triphala kan gebruikt worden via een supplement.

Saffraan

De saffraan is een plant waar een specerij kan worden uitgehaald. Ze is een belangrijk ingrediënt van curry en dat geeft de curry ook de gele kleur. Ook kan safraan wonderen doen voor de ogen. Daarbij hoort ook cataract in een beginstadium. Uit onderzoeken is aangetoond dat iedere deelnemer die saffraan gebruikte, verbeteringen aan de ogen als resultaat hadden. Ook zou dit kruid helpen om het verminderen van het zicht bij het ouder worden, tegen te gaan. Saffraan supplement online bestellen.

Mariadistel

mariadistel

De vierde in de lijst van welke kruiden zijn goed voor de ogen, is de mariadistel. Deze plant heeft een uitzonderlijke positieve invloed op de werking van de lever. Alsook de ondersteuning van de lever. En de ogen zijn afhankelijk van de werking van de lever. De meeste vetoplosbare vitamines zijn opgeslagen in de lever en worden daar ook geactiveerd. Wanneer de ogen worden blootgesteld aan sterk en fel licht, zijn de vitamines in de lever nodig om die schade te herstellen. Indien je de mariadistelthee liever wilt ruilen kan je kiezen voor een supplement van mariadistel.

Blauwe bosbes (bilberry)

Deze zijn sterk gerelateerd aan de blauwe bessen maar toch zijn ze een andere soort bes. Ze bevatten een hoge hoeveelheid flavonoïden (die in de meeste bessen voorkomen). Ze versnellen de heropmaak van rodospine, het paarse pigment dat gebruikt wordt door de oogwand. Tijdens wereldoolog 2 werd deze bes gebruikt door Britse soldaten om hun nachtzicht te verbeteren.

Lees ook :  Zijn superfoods gezond en zijn er ook goedkopere alternatieven?

Ginkgo

Ginkgo heeft enorm veel eigenschappen die een positief effect hebben op de gezondheid. Ginkgo supplement kan ook worden ingezet om de ogen te verbeteren. Dat werkt door de bloedtoevoer naar de ogen te verbeteren. Ze wordt ook ingezet als alternatieve behandeling voor glaucoom.

Ogentroost

Ogentroost heeft bloemen die de ogen weerspiegelen. Ze zijn ook al eeuwen gebruikt om irritatie aan de ogen te behandelen. Men denkt dat de naam ook is gegeven doordat het werkt als een medicijn voor de ogen, en het zicht ondersteunt. Op die manier troost geeft aan de ogen. Er zijn speciale ogentroost oogdruppels verkrijgbaar.

Bentoniet

Bentontiet is een kleisoort die gebruikt wordt bij veel mensen met oogproblemen. De klei zorgt voor het verdwijnen van giftige stoffen die verschillende oogproblemen veroorzaken. Dit is zeer goed te gebruiken bij infecties en vermoeide ogen

Cayenne

cayennepeper goed voor ogen

Deze specerij kunnen we in veel lijstjes opnemen omwille van zijn talrijke positieve effecten op de gezondheid van de mens. En dus ook in de lijst van welke kruiden zijn goed voor de ogen?

Cayenne zorgt voor een toename in de bloedaanvoer naar de ogen. Deze specerij heeft ook nog eens zeer sterke anti-ontstekingseigenschappen.

Jaborandi

Deze plant komt voor in de Braziliaanse Amazone en is ook genoemd naar een stadje in brazillië. Ze kan groeien tot een hoogte van 5 meter. De bloemen hebben een heldere kleur die rood en paars kan zijn of een combinatie van de twee.

In de Braziliaanse geneeskunde van de indianen werd dit kruid veelvuldig gebruikt. Onder andere omdat het een waterafdrijvende werking heeft. Het werd zelfs gegeven om kaalheid te behandelen. Maar of dat echt resultaat heeft uitgehaald, dat denk ik niet.

Lees ook :  Levertraan Voedingswaarde en Voordelen Voor Onze Gezondheid

De bladeren bevatten alkaloïde verbindingen, op die manier zorgt een jaborandi supplement ervoor dat de optische spieren worden gestimuleerd. De naam van deze alkaloïde is pilocarpine. En wordt ook gebruikt in de behandeling van glaucoom.

Knoflook

Een andere specerij die we in veel lijstjes kunnen noemen en die we hier ook gaan plaatsen in de lijst met welke kruiden zijn goed voor de ogen.

Door twee of drie teentjes knoflook te eten per dag zal de ooglens gereinigd worden. Je dient deze teentjes wel traag te eten dat de stof die de speciale smaak en de speciale intense geur van knoflook veroorzaakt, goed kan worden geabsorbeerd in de maag. Knoflook capsules kan je hier online bestellen.

Magnesiumsulfaat

Door een bad te nemen met badzout waarin zich magnesiumsulfaat bevindt kan je de ogen reinigen. Het water dient warm te hebben maar mag niet enorm heet zijn. Indien je de voorkeur geeft aan het nemen van een extreem heet bad, dan kan je het badzout met magnesiumsulfaat toevoegen na 15 minuten, wanneer het water al van zeer warm naar gematigd warm gezakt is.

Dan dien je gedurende 20 tot 40 minuten in het bad te blijven, de ogen af en toe dichtdoen en nat maken met het water vermengd met dit badzout. Zorg er wel voor dat je het niet in de ogen krijgt. Je kan dit badzout online bestellen.

Conclusie

Dit was de lijst met kruiden die goed zijn voor de ogen. Verder dien je rekening te houden met het feit dat de beta carotenoïden één van de belangrijkste voedingsstoffen zijn om de ogen optimaal te houden. Dus dien je vooral veel voeding te eten die beta carotenoïden bevatten. Een goed voorbeeld daarvan zijn wortelen, selder en peterselie.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven