Wat te doen tegen puistjes?

Wat te doen tegen puistjes?

acneWat te doen tegen puistjes? Hoofdzakelijk zijn het jongeren die ermee te maken krijgen tussen hun 12 en 18 jaar oud. Toch zijn er ook volwassenen die kunnen te maken krijgen met puistjes. Nu wat te doen tegen puistjes?

Producten om wat te doen tegen puistjes

Er bestaan duizenden producten om acne te bestrijden. Toch zijn dat allemaal producten die het gevolg van puistjes gaan behandelen. De oorzaak blijft echter zonder gevolg. En dat betekent dat ze meestal vroeg laat gewoon terugkomen.

Om wat te doen tegen puistjes dien je dus de oorzaak van de acne gaan aanpakken. En die oorzaak heeft meestal te maken met hormonen en vet. Waar de lever een zeer belangrijke rol speelt.

Acne, getekend door de aanwezigheid van comedonen. Soms witte puntjes, zwarte puntjes, cysten… Het is de meest voorkomende huidaandoening in de wereld. Acne beïnvloedt 1 op de 10 mensen en daarvan zijn 85% tieners.

Ashwagandha bekend als Withania Somniferum, ook soms winterkers genoemd, is een kruid uit Indië. Ashwagandha wortel wordt gebruikt door kruidengenezers om ontstekingen te behandelen zoals artritis, tumoren en huidproblemen. Maar ook vele andere aandoeningen die gerelateerd zijn aan testosteron en het libido.

Lees ook :  Serotonine aanvullen op natuurlijke wijze

Acne wordt gebruikt voor heel wat aandoeningen. Doordat het op vele verschillende vlakken gaan werken door het adaptogene effect op het lichaam.

Acne wordt altijd veroorzaakt door een ontsteking van de huid. De verstopte poriën in de huid hebben een invloed op de kracht van de ontsteking. Vele genezers in Indië raden Ashwagandha aan om acne te bestrijden. Ashwagandha helpt ontstekingen bestrijden. Op die manier kan Ashwagandha helpen om de ontsteking en de irritatie van de huid, door de acne, gaan verminderen.

Antibacterieel

ashwagandha tegen puistjesDe producten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, bestaan vooral uit benzoyl peroxide. Dit is de meest gebruikte methode om acne te gaan behandelen. Wanneer je niet weet wat te doen tegen puistjes gaat men meestal naar de apotheek en vraagt men een product tegen acne. Soms kunnen natuurlijke producten, die gezond zijn voor de huid en voor het lichaam echter even goed werken, tot zelfs misschien beter werken.

Ashwagandha bevat withanoliden, die zijn verantwoordelijk voor de geneeskrachtige eigenschappen van ashwagandha. Zo werd door onderzoek duidelijk dat deze withanoliden de S. Aures bacterie kunnen blokkeren. Om die reden werkt een supplement van Ashwagandha ook als een antibacterieel en kan het net zo goed worden gebruikt als de benzoyl peroxide producten. Maar die de huid niet gaan schaden, en ook niet gaan zorgen voor een droge, ruwe huid.

Lees ook :  Wat is nu de beste vitamine voor gezond en glanzend haar?

Adaptogene effecten

Ashwagandha is een adaptogeen. Dat betekent dat het helpt om wat te doen tegen puistjes door de noden van het lichaam te gaan helpen. Dit betekent dat Ashwagandha als adaptogeen zal helpen om de ontsteking van de huid te bekampen en ook de oorzaak van die ontsteking gaat helpen aanpakken om ze te voorkomen en te genezen.

Adaptogenen hebben meerdere functies. Ze reageren op stressfactoren die schade aan het lichaam willen toebrengen. Op die manier gaan ze de stressfactoren gaan tegenwerken om het lichaam terug gezond te brengen.

Onderzoek toonde aan dat Ashwagandha de snelheid en het uithoudingsvermogen van ratten gaat verhogen in een zwemtest. Ook zal ashwagandha stress gaan bekampen. Onderzoek wees uit dat stress een bepalende factor kan zijn bij acne. Ook het hart wordt beschermd.

De mogelijkheid om stress te bekampen kan voordelig zijn voor mensen die last hebben van puistjes.

Welke dosis is nodig om wat te doen tegen puistjes?

De normale dosis ashwagandha bedraagt tussen de 3 gram en de 6 gram. dit is meestal verwerkt in een supplement en bevat droge extracten van de wortel van de plant. Wanneer je zwanger bent mag je dit supplement niet nemen. Ook niet wanneer je borstvoeding geeft. Dit komt doordat de adaptogene werking in Ashwagandha de hoge hoeveelheid oestrogeen tijdens en na de zwangerschap zou kunnen gaan tegenwerken. Dit kan de melkproductie beïnvloeden en kan ook de zwangerschap beïnvloeden.

Lees ook :  De Beste Cortisol verlagende Middelen

Conclusie

Je weet nu wat te doen tegen puistjes en acne. Het is aangeraden dat je begint bij de kleinste hoeveelheid. Indien je te weinig resultaat ziet kan je de dosis verhogen. Maar meestal is bij een supplement van Ashwagandha geen hoge dosis nodig om resultaten te zien.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven