Vrouwencondoom | Voordelen en Nadelen van het vrouwencondoom!

Wat zijn de voordelen en nadelen van het vrouwencondoom?

In dit artikel gaan we de voordelen en de nadelen van het vrouwencondoom bespreken. Misschien nog niet zo bekend. Maar is toch een stevige opmars aan het maken. Het is een uitstekende manier voor vrouwen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen over hun risico’s. Wanneer vrouwen zelf het risico op bevruchting of op eventueel besmetting met soa willen tegengaan. Dan is dit het ultieme hulpmiddel.

Voordelen van het vrouwencondoom

Hoewel het vrouwencondoom vroeger moeilijk te vinden was. Toch is het momenteel een stuk makkelijker geworden om het vrouwencondoom te bemachtigen. We denken daarbij vooral aan een apotheek en aan een webshop.

De prijs van het vrouwencondoom is ongeveer gelijk aan dat van het mannelijk condoom. Al kan de prijs sterk verschillen van apotheek tot apotheek en kunnen we voor online het vrouwencondoom goedkoper bestellen. We krijgen daarvoor natuurlijk nog steeds hetzelfde product en merk als in de apotheek.

Een ander belangrijk voordeel is dat we de bescherming zelf bepalen en zelf in de hand hebben. De vrouw brengt het condoom in. Ze kan daarbij genieten van de bescherming tegen soa’s zonder de verantwoordelijk bij de man te leggen. Of zonder te moeten vragen aan de man om een condoom om te doen. Dit kan vaak tot problemen leiden, zeker bij het aangaan van een nieuwe relatie. Het is niet altijd makkelijk om de partner te vragen om bescherming te dragen. Wanneer we zelf de verantwoordelijkheid nemen, hoeven we dat dus niet te doen.

vrouw man condoom
Man vragen om condoom aan te doen is niet langer nodig

Er is een lagere kans om te scheuren. Omdat het vrouwencondoom een duidelijk grotere omvang heeft dan het mannelijk condoom.

Voor de man is er echter ook een voordeel. Sommige mannen, vooral dan bij het aangaan van een nieuwe relatie. Of ook wel bij een one-night stand. Sommige mannen kunnen problemen ervaren met de erectie wanneer een condoom wordt aangedaan. Het is dan ook voor mannen geen uitvlucht meer om te zeggen dat een condoom ervoor zorgt dat ze geen erectie meer kunnen krijgen.

Nadelen van het vrouwencondoom

vrouwencondoom gebruik

Bizar uitzicht

Eerst en vooral ziet het vrouwencondoom er relatief bizar uit. Dat is dan ook omdat we het inwendig dienen in te brengen en het de uiteinden van de vagina zal omvatten. We zien het condoom dus zelf niet. Want het zit binnenin de vagina. Los van het bizarre uiterlijk is het toch een uitstekend alternatief tegen het mannencondoom.

Lees ook :  6 Voordelen Van Borstvoeding Voor De Moeder

We dienen telkens opnieuw een nieuw condoom aanbrengen wanneer we seks hebben. Het vrouwencondoom kan niet meerdere keren gebruikt worden. Om de maximale bescherming te bieden dienen we dus elke keer een nieuw vrouwencondoom aan te doen. We hebben dus altijd een ruime hoeveelheid nodig en dienen die te bewaren op een makkelijk te bereiken plaats.

Glijmiddel is vaak nodig

Een ander belangrijk nadeel is dat er vaak glijmiddel dient gebruikt te worden. We mogen ook niet teveel glijmiddel gebruiken, anders kan het condoom terug uit de vagina komen. Het glijmiddel is vooral nodig wanneer we het vrouwencondoom aanbrengen en niet opgewonden zijn op het moment van het inbrengen. De vagina is droog en kan pijn of irritatie doen ontstaan wanneer het condoom wordt ingebracht. Er is echter wel glijmiddel aanwezig op het condoom, maar dat is niet altijd voldoende.

De hoogste hoeveelheid dient echter binnenin het condoom gebruikt te worden. En niet aan de buitenwanden van het condoom. Daar is slechts een kleine hoeveelheid nodig om het inbrengen soepel te laten verlopen.

We moeten het gewoon worden

We moeten ook gewoon worden aan het gebruik van een vrouwencondoom. In het begin kan dit nogal onwennig overkomen. Het kan bij sommige mannen of vrouwen de zin in seks doen afnemen. Of kan ervoor zorgen dat het condoom in en uit gaat bewegen.

Het is daarom niet meteen een aanrader om de eerste keer het vrouwencondoom te gebruiken bij een one night stand. De kans dat we meer aandacht dienen besteden aan het vrouwencondoom is namelijk groter wanneer we het de eerste keer gebruiken. Dan wanneer we het de tweede en derde keer gebruiken.

Er kan irritatie ontstaan op de penis of binnenin de vagina. Ook dit is een probleem die we kunnen vermijden naarmate we gewoon worden aan het condoom. De irritatie wordt veroorzaakt door de schuring en door het gebrek aan glijmiddel. Wanneer we iets meer glijmiddel gebruiken is dit probleem opgelost.

Hetzelfde geldt voor het geluid dat een vrouwencondoom vaak kan maken. Het is niet de bedoeling dat we

Lees ook :  Fibromyalgie Symptomen Verzachten Met Natuurlijke Middelen

Werking van het vrouwencondoom

Het vrouwencondoom kan ingebracht worden om zwangerschap te vermijden. Maar dat is zeker niet de enige werking van het vrouwencondoom. Het zal er namelijk ook voor zorgen dat we geen seksueel overdraagbare aandoeningen zullen krijgen, ofwel soa’s. Het biedt net zoals het mannelijke condoom geen 100% bescherming. Maar kan wel gezien worden als veiliger tegen scheuren indien het vrouwencondoom binnen de te gebruiken datum wordt gebruikt.

Het verschil tussen een vrouwencondoom en een mannelijk condoom is dat het vrouwencondoom ingebracht wordt in de vagina of anus. Dit zal eenzelfde werking hebben als het mannelijk condoom. Het zal er dus voor zorgen dat sperma niet in contact kan komen met de eicellen van de vrouw. Of dat bloed, voorvocht of sperma geen seksueel overdraagbare aandoeningen kan veroorzaken.

Het vrouwencondoom kan echter ook gebruikt worden voor anale seks. Hierbij moeten we rekening houden dat er voldoende glijmiddel dient gebruikt te worden. Op die manier zou het vrouwencondoom bij anale seks evenveel bescherming moeten bieden tegen soa’s als bij vaginale inbrenging.

De manier om het vrouwencondoom aan te doen zowel vaginaal als anaal gebeurt op dezelfde manier. We kunnen het vergelijken met het inbrengen van een tampon.

Het is ook altijd beter om het vrouwencondoom aan te doen voor we beginnen aan het voorspel. Dit lijkt nogal moeilijk te voorspellen maar is een betere manier om er meteen voor te zorgen dat het onderdeel wordt van het spel en daardoor minder ongemakkelijk overkomt.

Het Vrouwencondoom Aanbrengen

vrouwencondoom inbrengen
Bron: http://www.newhealthadvisor.com

Voor het inbrengen

Eerst en vooral dienen we te kijken of de houdbaarheidsdatum nog goed is. Wanneer we een vrouwencondoom kopen blijft die in de meeste gevallen enkele jaren goed. Na de houdbaarheidsdatum wordt de condoom beter niet meer gebruikt. Het condoom zal een verhoogde kans hebben om te breken of er kunnen reeds kleine scheurtjes in gekomen zijn.

Er is reeds glijmiddel aanwezig op het vrouwencondoom. Vooraleer we de verpakking openen kunnen we licht het condoom in masseren. Dit zal ervoor zorgen dat het reeds aanwezige glijmiddel zich kan verdelen over het oppervlak.

Indien dit niet voldoende is kan er extra glijmiddel aangebracht worden. Hoewel dit niet altijd nodig zal zijn moeten we er echter rekening mee houden dat we niet altijd opgewonden zullen zijn wanneer we het vrouwencondoom inbrengen. Dit kan ervoor zorgen dat de vagina wat droog is en kan eventuele beschadiging van het condoom doen ontstaan.

Lees ook :  Lage Bloeddruk Verhelpen Met Voeding En Kruiden

Het is daarom wel aangeraden om extra glijmiddel te gebruiken indien nodig. Ook om het ongemak tegen te gaan kan glijmiddel een oplossing bieden.

Tijdens het inbrengen

Nu dienen we te ontspannen en brengen we het lichaam in een gemakkelijke en comfortabele positie. De ideale manier is om hierbij met één voet op een verhoog te staan. Dat kan een stoel of een trede zijn. We kunnen ook neerliggen of in een gebukte houding gaan staan. Het aanbrengen van een vrouwencondoom in de vagina is een beetje hetzelfde als een tampon inbrengen. Alleen hebben ze een totaal andere functie natuurlijk.

We drukken de binnenring van het condoom naar het gesloten uiteinde en brengen dit op die manier in de vagina.

Druk daarna de binnenring zo diep mogelijk in de vagina. Hou er rekening mee dat de ring niet gedraaid mag worden ingebracht. Dat kan scheuringen veroorzaken.

Laat de buitenste ring daarna ongeveer 2 cm uit de vagina hangen.

Na het inbrengen

vrouwencondoom werkingNu zijn we klaar voor de seksuele interactie.

Tijdens de penetratie dienen we rekening te houden dat de penis wel degelijk in het vrouwencondoom gaat en niet langs de uiteinden van het condoom toch de vaginawand raakt. Het gebruik van een vrouwencondoom is pijnloos en mag niet ongemakkelijk aanvoelen. Indien dit wel zo is dan dienen we extra glijmiddel te gebruiken.

Betrouwbaarheid

Om aan te tonen hoe veilig een vrouwencondoom is, dan kunnen we makkelijk de vergelijking maken met het mannencondoom. Op bepaalde vlakken is het vrouwen condoom veiliger dan het condoom voor mannen. Dit wil zeggen dat we een kleinere kans hebben om het te breken of scheuren in de vagina. Er is natuurlijk wel een ander risico. We kunnen namelijk het condoom kwijtspelen in de vagina wanneer de penis tussen de vagina en het condoom wordt ingebracht.

Het is om die reden belangrijk dat we de eerste keren goed controleren dat de penis wel degelijk in het condoom gaat. En zich niet bevindt tussen vagina en condoom. Wanneer deze voorwaarden zijn ingevuld, dan biedt het vrouwencondoom een net zo grote bescherming tegen soa zoals het mannencondoom.

Prijs

De prijs van het vrouwencondoom varieert van de plaats waar we het aankopen. In de apotheek kan de prijs tussen de 10 en 18 EUR bedragen. Terwijl we ook kunnen het vrouwencondoom kopen online. Dat zal een prijsverschil van vaak wel meer dan de helft opleveren.

Je kan het makkelijkst online bestellen. De prijs is in gevallen 3 keer zo laag als in de apotheek Voor exact hetzelfde merk en product.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven