Tips om snel in slaap te vallen en Beter te slapen

Tips om snel in slaap te vallen

tips om beter te slapenDe slaap vatten kan soms moeilijk zijn. Zeker wanneer je de dag erna iets belangrijk moet doen. Of wanneer je te kampen hebt met stress. In dit artikel gaan we enkele tips om snel in slaap te vallen bespreken. Met deze tips om snel in te vallen zal je beter weten wat je dient te doen als je de slaap niet kunt vatten.

Tips om snel in slaap te vallen

Forceer jezelf om wakker te blijven

Is er iets waar omgekeerde psychologie niet goed voor is? In dit geval kan het slaapproblemen oplossen.

Een studie uitgevoerd door de universiteit van Glasgow toonde aan dat mensen met slapeloosheid die werden aangeraden om in een bed te gaan liggen met hun ogen open en proberen om wakker te blijven. Die mensen sneller in slaap raakten dan mensen met slapeloosheid die op een gewone manier probeerden in slaap te raken.

Sta op en doe iets voor 10 minuten

Wanneer je wakker wordt tijdens de nacht en je kan niet terug in slaap raken gedurende 15 minuten. Dan dien je uit het bed te komen en een activiteit uit te voeren waar je de handen en het hoofd voor nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld een puzzel maken of een denkspelletje spelen.

Lees ook :  Kruiden Tegen Slapeloosheid - Beste Kruiden Om Beter Te Slapen

Vermijd televisie en andere digitale schermen. Die blokkeren de melatonine,wat een belangrijk hormoon is om in slaap te raken.

Verstop je klok

wekker verstoppenJe draait en je keert, probeert om terug in slaap te raken. Je kijkt naar de minuten die wegtikken en denkt dat je binnen enkele uren moet opstaan om te gaan werken. Dit komt je zeker bekend voor. Verstop de klok dan. Want door constant te kijken naar de klok, plaats je meer en meer stress op het in slaap raken. En dat maakt het moeilijker om in slaap te raken.

Verkoel je kamer

Eén van de belangrijkste tips om snel in slaap te vallen is door de kamer niet te warm te houden. Wanneer je in slaap valt daalt de temperatuur van het lichaam. Door de kamer koel te houden kan het lichaam makkelijk afkoelen en zal je minder kans maken om terug wakker te worden gedurende de nacht en zal je ook sneller de slaap kunnen vaten

Zorg voor een donkere kamer

Misschien onnodig om te geven in de tips om snel in slaap te vallen. Toch zijn er heel veel mensen die geen rolluiken hebben of mensen die met een licht slapen. Om wat voor reden dan ook.

Wanneer de kamer volledig donker is wordt meer melatonine aangemaakt, omdat in het donker de hersenen het signaal krijgen dat het tijd is om te gaan slapen. Probeer de kamer zo donker mogelijk te houden en je zal de slaap sneller kunnen vatten.

Lees ook :  10 Krachtige Voordelen Van 5-HTP Voor Onze Gezondheid

Tips om snel in slaap te vallen met kruiden

Andere tips om snel in slaap te vallen is door kruiden te gebruiken die de slaap stimuleren. Ze doen dat door ofwel het lichaam te ontspannen of door de natuurlijke aanmaak van melatonine te verhogen.

Ashwagandha

ashwagandha slaapproblemen
Ashwagandha helpt tegen slaapproblemen

Ashwagandha wordt gebruikt in de Ayurveda. Dit is de traditionele Indiase geneeskunde. Daarin wordt Ashwagandha gebruikt om aandoeningen die gerelateerd zijn aan stress te behandelen. Ashwagandha werkt als een adaptogeen en zal de natuurlijke aanmaak van melatonine stimuleren. Ook zal het de stress verlagen indien je door stress moeilijk in slaap kan vallen.

Een onderzoek die men heeft uitgevoerd in 2000 toonde aan dat het effect van Ashwagandha te vergelijken is met het medicijn Lorazepam. Lorazepam die wordt gebruikt om te ontspannen en om snel in slaap te vallen.

Ashwagandha betreft echter een plantaardig product. Die de fysieke en mentale processen in het lichaam gaat helpen op een natuurlijke manier. Het gebruik van Ashwagandha is onschadelijk.

In vergelijking met slaapmedicijnen die een grote invloed op de hersenen hebben en zouden leiden tot vroege dementie en alzheimer alsook leerproblemen bij jongvolwassenen.

Een dosering met een Ashwagandha extract om snel in slaap te vallen bedraagt tussen de 450 mg en de 2.000 mg per dag.

Lees ook :  Niet Kunnen Slapen? Ashwagandha Helpt!

Valeriaan

De volgende in de tips om snel in slaap te vallen met kruiden is met Valeriaan. Valeriaan is een ander ontspannend natuurlijk middel en zal er ook voor zorgen dat je makkelijker in slaap kunt vallen.

De officiële naam voor valeriaan luidt Valeriana Officinalis. Om snel in slaap te vallen met Valeriaan dien je een extract van de wortel te gebruiken.

Dat kan met tabletten.

Valeriaan zal ervoor zorgen dat je makkelijker in slaap kunt raken en ervoor zorgen dat je vaster gaat slapen. Het kalmeert het centrale zenuwstelsel maar ook de spieren ontspannen van valeriaan.

valeriaan beter slapenValeriaan wordt heel vaak gebruikt als alternatief voor slaapmedicatie Wanneer geen ernstige psychische problemen aan de basis van de slaapproblemen liggen zal bijna iedereen bij het gebruik van valeriaan een serieuze verbetering opmerken in het in slaap vallen en de slaapkwaliteit tijdens de nacht.

Tips om snel in slaap te vallen : Conclusie

We hebben nu enkele tips om snel in slaap te vallen overlopen. Het is echter zeer belangrijk, wanneer de gewone hulpmiddelen niet helpen. Dat je enkel als er geen andere mogelijkheid meer is gaat reiken naar slaapmedicatie. Omdat slaapmedicatie chemische bestandsdelen bevat die schadelijk zijn voor de hersenen en het centrale zenuwstelsel.

In dit geval kies je beter voor een natuurlijk alternatief zoals Ashwagandha of een ander natuurlijk hulpmiddel om te slapen, Valeriaan.

Deze zijn onschadelijk voor de gezondheid doordat ze de natuurlijke processen in het lichaam gaan stimuleren om de slaap te vatten. Ze zullen de stress verlagen en de aanmaak van melatonine op een natuurlijke manier gaan stimuleren. Zodat in slaap vallen gemakkelijker kan gebeuren.

Dit waren de tips om snel in slaap te vallen.

Plaats gerust commentaar over je eigen ervaring en persoonlijke tips om snel in slaap te vallen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven