20 Manieren Om Tijgerbalsem Te Gebruiken

20 Manieren Om Tijgerbalsem Te Gebruiken

Voor velen is tijgerbalsem een middel die heel vaak gebruikt wordt voor talloze problemen. Maar voor de mensen die na de jaren 90 zijn geboren is het meer iets wat ze zullen terugvinden bij hun grootmoeder.

Tijgerbalsem heeft zoveel voordelen. Al heeft het wat aan bekendheid verloren de laatste jaren. Er zijn enorm veel verschillende manieren om tijgerbalsem te gebruiken.

De balsem wordt ook vaak essentiële balsem genoemd. Het heeft verwisselende warmende en koelende effecten en bevat muntolie.

De originele tijgerbalsem werd gemaakt in Birma in de 19de eeuw. Om precies te zijn in 1870. Het werd gemaakt door de Chinese kruidengenezen Aw Chu Kin.

Hoewel de naam dit misschien doet vermijden. De balsem bevat echter geen ingrediënten van een tijger. De balsem, die munt, menthol, kruidnagelolie, cajeput olie en kampfer bevat. Is eigenlijk genoemd naar de zoon van de me man die het ontwikkelde. Zijn naam luidde ‘Zachte Tijger’ in het Chinees Aw Boon Haw). Hij was ook de zoon die later het recept kreeg voor deze balsem en er wereldwijd een huishoudmiddeltje van maakte samen met zijn broer.

In dit artikel vinden we 20 manieren terug om tijgerbalsem te gebruiken.

Verschillende manieren om tijgerbalsem te gebruiken

1 Tijgerbalsem is een ideaal middel om insecten weg te houden, dit kan vooral tijdens de zomer enkele voordelen bieden. Insecten houden niet van de sterke geur en blijven daarom weg. Je kan ze makkelijk in de hoeken van je slaapkamer aanbrengen tijdens de zomer. Laat het vliegenraam inzitten zodat er voldoende circulatie is. De insecten, vooral muggen zullen de kamer niet binnenkomen.

2 Ben je toch gestoken door een mug? Dan kan tijgerbalsem meteen het jeukende gevoel wegnemen door het meteen aan te brengen op de plaats van de muggenbeet.

3 Wanneer we houten meubelen hebben die zijn beschadigd door insecten, kunnen we daarbij tijgerbalsem gaan gebruiken. Door op bepaalde plaatsen tijgerbalsem aan te brengen zullen de insecten uitsterven die aanwezig zijn in de meubelen. Voor deze drie punten kunnen we de witte variant gebruiken.

Lees ook :  Wat zijn de voordelen van Mangosteen in het lichaam?

witte tijgerbalsem

4 Mensen die last hebben van reuma kunnen tijgerbalsem gebruiken als pijnstiller door het aan te brengen op de onderrug, de benen of meteen op de spieren en gewrichten die pijn doen. Je kan dit zoveel doen als je zelf wilt.

5 Wanneer je het huis aan het schilderen bent en je hebt verf op je handen. Dan is het niet altijd makkelijk om dit te reinigen met water. Door een beetje tijgerbalsem op een doekje te doen en het op de huid te wrijven kunnen we na enkele minuten zien dat de verf gaat loskomen. En kunnen we het makkelijk lostrekken.

6 Wanneer we een slechte lichaamsgeur hebben. Als gevolg van ziekte of gevolg van een bepaald voedingspatroon. Dan kunnen we tijgerbalsem gebruiken om de slechte lichaamsgeur te doen verdwijnen. In plaats daarvan zullen we ruiken naar menthol.

7 Wanneer we last hebben van diarree kunnen we tijgerbalsem op de navel aanbrengen. We kunnen dan onze palm van de hand op de buik leggen gedurende 3 minuten om de warmte in de buik te laten inwerken. Je kan eventueel ook een beetje op het staartbeen aanbrengen om het maximale effect te bekomen. Voor deze vier punten gebruiken we het best de rode tijgerbalsem.

tijgerbalsem rood

Nog 13 te gaan…

8 Wanneer de billen ontstoken zijn kunnen we ook tijgerbalsem gaan gebruiken. De balsem zal meteen een verlossend effect geven

9 Wanneer we last hebben van een pijnlijke keel kunnen we tijgerbalsem op de nek aanbrengen voor het slapengaan. Wrijf het zacht rond de nek met de palm van je hand en de keel zal beter geworden zijn wanneer we wakker worden.

10 Wanneer we last hebben van tandproblemen. Een pijnlijke tand bijvoorbeeld door een ontstoken zenuw. Dan kunnen we een beetje tijgerbalsem aanbrengen. De pijn zal snel verlicht worden.

11 Voor milde brandwanden kunnen we tijgerbalsem aanbrengen op de getroffen plaatsen. Hoe sneller we dat doen, hoe beter het resultaat en hoe lager de kans op eventuele lid tekens achteraf.

12 Bij likdoorns en eelt op de voeten kan tijgerbalsem gebruikt worden om die te helpen doen verdwijnen. Smeer de balsem meteen op de te behandelen plaatsen.

13 Tijgerbalsem is een ideaal middel tegen hoofdpijn. Door wat aan te brengen op het voorhoofd wanneer nodig kunnen we de hoofdpijn snel stoppen. Opletten voor ogen wanneer we dit doen.

Lees ook :  Tips om snel in slaap te vallen en Beter te slapen

14 Bij een verkoudheid en een verstopte neus kan het helpen om balsem onder neus aan te brengen om op die manier de neus terug vrij te krijgen.

15 Wanneer je snel ziek wordt in de wagen of op een boot kunnen de lippen worden ingewreven met de balsem om misselijkheid te voorkomen

16 Net zoals de balsem kan helpen bij diarree, kan dit ook worden gebruikt bij constipatie. Breng ze dan aan op de streek rond de maag en de buik zal sneller terug ontspannen.

17 Door balsem op de borst aan te brengen kunnen we de ademhaling verbeteren

18 De balsem kan ook worden gebruikt bij het verwijderen van de resten van stickers. Door een klein beetje aan te brengen op de gewenste plaatsen kunnen we de resten makkelijk verwijderen.

19 Voor de mensen die last hebben van koude voeten in de winter kan de balsem meteen een oplossing bieden. Breng de zal aan op de voeten om de circulatie te stimuleren.

20 Wanneer de schoenen slecht ruiken door zweet of vocht kunnen we ofwel de balsem naast de plaats waar we de schoenen zetten aanbrengen. Ofwel in de schoenen zelf. De geur zal heel snel verdwijnen.

Verschil tussen Rode en Witte Tijgerbalsem?

Tijgerbalsem

Er is een duidelijk verschil tussen de rode tijgerbalsem en de witte tijgerbalsem. De rode variant is hoe dan ook sterker dan de witte, maar elk heeft zijn specifieke functie. De rode tijgerbalsem heeft een verwarmende werking en kan gebruikt worden bij pijnlijke spieren. Dit kan vooral na het sporten ontstaan, maar na een harde werkdag kunnen we natuurlijk ook last hebben van onze spieren. In dat geval kunnen we de rode variant gebruiken. We moeten er echter wel rekening mee houden dat de rode zalf goed moet ingemasseerd worden. Het is mogelijk dat deze afgeeft op onze kleding indien we onze kleding terug aandoen. Het inmasseren van deze zalf is dus heel belangrijk.

We kunnen stellen dat we de rode soort kunnen gebruiken voor alles. Omdat die een stuk sterker is dan de witte. Die heeft net geen verwarmend maar een verkoelende werking en wordt eigenlijk vooral gebruikt bij verkoudheden en griep. We kunnen de zalf onder onze neus aanbrengen en op die manier gaan slapen. Tegen de ochtend is onze verkoudheid verdwenen.

Lees ook :  Omega 3 tekort als vegetariër

De witte (maar ook de rode) wordt ook specifiek gebruikt bij het behandelen van insectenbeten, hoofdpijn, misselijkheid…

Wanneer we witte tijgerbalsem gebruiken tegen hoofdpijn is het een goed idee om de tijgerbalsem aan te brengen op onze slapen.

Rode tijgerbalsem

tijgerbalsem rood

In de rode tijgerbalsem vinden we een aantal verschillende ingrediënten dan in de witte. Zo hebben we onder meer muntolie. Dit zorgt grotendeels voor het kalmerende en pijnstillende effect op de spieren en gewrichten.

Er zijn in totaal drie ingrediënten die we niet terugvinden in de witte tijgerbalsem. Muntolie, cajaputolie en kaneelolie. De cajaput olie heeft enorme antiseptische en slijmoplossende functies en kan daarom ook gebruikt worden bij verkoudheid en bij griep.

Kaneelolie heeft ook deze pijnstillende eigenschappen en zal verder ook kunnen dienen als antivirale bescherming. Het kan gebruikt worden voor talrijke bacteriële en virale infecties. Vandaar dat er toch enig geloof kan gehecht worden aan het (volksverhaal) gebruik tegen longontsteking.

De rode tijgerbalsem kan het best gebruikt worden bij spierpijn en bij gewrichtspijn.

Witte tijgerbalsem

tijgerbalsem wit

De witte tijgerbalsem bevat kampferolie, muntolie en kruidnagelolie. We vinden ook eucalyptus olie terug. Vandaar dat de witte tijgerbalsem bekend staat als een uitstekend middel tegen verkoudheden en griep. Het zal ervoor zorgen dat we terug vrij kunnen ademen en daarnaast ook het virus gaan bestrijden.

Er zijn zelfs verhalen van in Azië (al zijn deze niet wetenschappelijk ondersteund) dat de witte tijgerbalsem gebruikt wordt bij longontsteking om het slijm sneller te laten opkomen en het virus te gaan bestrijden.

Witte tijgerbalsem wordt vooral gebruikt bij problemen zoals hoofdpijn, ook migraine. Het kan echter ook gebruikt worden bij verkoudheden en griep. Zoals we reeds hierboven gelezen hebben, zelfs mogelijk longontsteking. Ook voor insectenbeten zoals muggenbeten is de witte tijgerbalsem zeer geschikt.

Conclusie

De balsem kan dus ingezet worden voor een groot aantal verschillende problemen. We kunnen dit echter makkelijk vinden in bijna elke grote supermarkt of kunnen het bestellen online.

Witte tijgerbalsem 19 gram online bestellen voor € 7.79 |  30 gram online bestellen voor € 8.95

Rode tijgerbalsem 19 gram online bestellen voor € 7.79 | 30 gram online bestellen voor € 9.99

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven