Teveel Oestrogeen Aanpakken Met Deze 4 Natuurlijke Middelen

Oestrogeen is een belangrijk hormoon. Het is zowel belangrijk voor mannen als voor vrouwen. Natuurlijk hebben vrouwen een veel hogere hoeveelheid nodig dan mannen. Net zoals mannen veel meer testosteron nodig hebben dan vrouwen. Wat dan ook weer belangrijk is voor vrouwen om bijvoorbeeld hun libido in stand te houden.

Maar wat als we teveel oestrogeen hebben? Dit kan zowel bij mannen als bij vrouwen voor ernstige problemen zorgen. Bij vrouwen is het risico van teveel oestrogeen, bepaalde vormen van oestrogeen gerelateerde kankers. Ook zullen ze eerder geneigd zijn om overgewicht op te stapelen.

Bij mannen met teveel oestrogeen zien we ook dat overgewicht om de hoek loert. Zij kunnen dan bijvoorbeeld te maken krijgen met borstvorming. Of kunnen erectieproblemen, een laag libido en kaalheid ervaren als symptomen.

Het is daarom zowel voor vrouwen als voor mannen belangrijk dat we niet met teveel oestrogeen te maken krijgen. Omdat het teveel oestrogeen zal leiden tot het tekort aan testosteron. En dat zorgt op zich, ook weer voor een reeks problemen.

Oorzaak van teveel oestrogeen

Oestrogeen wordt bij vrouwen aangemaakt in de eierstokken. Voor een klein deel wordt oestrogeen ook aangemaakt in de vetcellen. Hoeveel er precies wordt aangemaakt is voor een groot deel vooraf bepaald. Dat hangt af van de leeftijd. En van de genetische aanleg. Daar kunnen we dus weinig verandering in brengen.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Stoppen Met Roken En De Longen Herstellen Na Het Roken?

Hoewel andere factoren zoals voeding en omstandigheden hier toch ook een zeer grote rol kunnen in spelen.

Stress is een belangrijke precursor van teveel oestrogeen. Omdat deze omstandigheden ervoor gaan zorgen dat we een hogere aromatase krijgen. Dat is de omzetting van testosteron naar vrouwelijk hormoon.

Door deze aromatase krijgen we een verkeerde balans tussen de verschillende hormonen. Bij vrouwen zal deze verhoogde aromatase onder meer problemen opleveren tijdens de menstruatie. De menstruatie kan daardoor pijnlijk worden, ze kan langer duren. En kan zeer onregelmatig gebeuren.

Ook het krijgen van de eisprong wordt in sterke beïnvloed door het teveel oestrogeen. Waardoor zwanger worden in veel gevallen moeilijker wordt.

Bij mannen krijgen we borstvorming. Een tekort aan testosteron. Dat gaat gepaard met spierverlies, wat we zullen merken door een verminderde kracht en spiermassa. Ook zal er meer vet worden opgeslagen. Het libido keldert en de erectie kan het op die manier laten afweten.

Het onder controle houden van deze aromatase is dus van groot belang om het teveel oestrogeen te gaan verminderen.

Hoe gaan we daar nu verandering in brengen?

DIM Supplement

kool dim

Eerst en vooral kunnen we een DIM supplement gebruiken. DIM ofwel diindolylmethaan is een stof die we aanmaken in de spijsvertering wanneer we kruisbloemige groenten eten. Deze groenten zijn bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, radijzen, of andere soorten kool.

Lees ook :  De Beste Middelen Die Het Libido Verhogen! Snel En Effectief!

Wat de stof zal doen in het lichaam is het gebruikte teveel oestrogeen via de lever helpen onschadelijk maken. De stof zal een groot aantal enzymen in de lever stimuleren. Waardoor het gebruikt vrouwelijk hormoon niet meer terug in de bloedbaan kan komen en daar dan eventuele schade aanrichten.

DIM zal ook de aanmaak van gezonde oestrogenen stimuleren. Dat zal de kans op borstkanker, baarmoederhalskanker en andere kankers gerelateerd aan teveel oestrogeen ernstig doen dalen. Ook bij de behandeling van deze kankers wordt er vaak beroep gedaan op diindolylmethaan.

Bij mannen met teveel oestrogeen zien we een soortgelijk effect. Bij oudere mannen zien we vooral een duidelijke bescherming tegen prostaatkanker en tegen een vergrote prostaat. Het gebruik ervan zou ook de symptomen van een reeds vergrote prostaat sterk helpen onderdrukken.

DIM supplement kan genomen worden via capsules. We kunnen ook meer kruisbloemige groenten aan ons dieet toevoegen. Al zal de hoeveelheid die we daardoor zullen aanmaken natuurlijk niet zo hoog zijn als bij het gebruik van het supplement.

Ashwagandha

ashwagandha cortisol

Ashwagandha is een kruid, de botanische naam luidt Withania Somnifera. Het kruid is vooral goed te gebruiken wanneer we last hebben van teveel oestrogeen als gevolg van een te hoge aromatase.

Cortisol die wordt aangemaakt wanneer we onder stress staan, zal door deze plant worden geblokkeerd. Mensen die ashwagandha gebruiken ervaren een verbeterde gemoedstoestand. Een betere balans tussen de hormonen. Een stijging van het libido. En ook de samenstelling van het lichaam wordt verbeterd. Dit komt doordat het vetpercentage licht gaat dalen wanneer ashwagandha supplementen gebruikt worden.

Lees ook :  Libido Bij Vrouwen In De Overgang Behouden!

Een ashwagandha supplement kan worden genomen in hoge dosissen en heeft niet meteen bijwerkingen.

Kurkuma

kurkuma

Kurkuma is een krachtige anti-oestrogeen. Wanneer we dus last hebben van teveel oestrogeen kan kurkuma te hulp schieten.

Het is vooral curcumine, de werkzame stof in kurkuma die hiervoor verantwoordelijk is. Zij zullen onder meer cortisol helpen blokkeren, prolactine blokkeren en daardoor ook mannelijke borstvorming verhinderen.

Het ontgiftend en reinigend effect op de lever heeft ook gunstige effect op het teveel oestrogeen. Want net als bij het DIM supplement zal ook kurkuma supplement in staat zijn om hogere hoeveelheden gebruikte oestrogenen via de lever onschadelijk te maken.

Ginkgo

ginkgo

Ginkgo kan op verschillende manier helpen het teveel oestrogeen te verwijderen. We zien onder meer dat het middel krachtig werkt tegen stress. Dit kan dan gaan van fysieke stress tot mentale stress.

Cortisol en prolactine gaan dalen waardoor ook de kans op borstvorming bij mannen kleiner wordt.

De natuurlijke aanmaak van de hormonen wordt gestimuleerd en we zien een betere balans tussen het vrouwelijk en mannelijk hormoon.

Ginkgo supplement kan ook gezien worden als een gunstig middel om het libido te verhogen en om eventuele erectieproblemen bij mannen te behandelen op een natuurlijke manier.

Deel dit bericht

Scroll naar boven