Testosteron verhogen bij vrouwen

Hoe kan je het testosteron verhogen bij vrouwen

testosteron verhogen vrouwEen goed gebalanceerd testosteron bij vrouwen is voor meer zaken belangrijk dan enkel en alleen het beïnvloeden van het libido. Er zijn meerdere redenen waarom het testosteron verhogen bij vrouwen nuttig kan zijn.

Testosteron is het spieropbouwend en beenderen opbouwend hormoon die het meest wordt geassocieerd met mannen. Echter is het testosteron bij vrouwen ook van groot belang. Zeker wanneer vrouwen ouder worden.

Testosteron kan helpen om bepaalde problemen met de menopauze om te keren. Ook kunnen er reeds problemen optreden enkele jaren voor de menopauze waarbij het testosteron verhogen bij vrouwen kan van toepassing zijn.

Zwakkere spieren, zwakke beenderen, osteoporose zijn allemaal problemen die kunnen optreden wanneer vrouwen ouder worden.

Je kan echter makkelijk het testosteron verhogen bij vrouwen door enkele lichte aanpassingen aan het dieet toe te passen.

Testosteron verhogen bij vrouwen stap 1

Door meer eiwitten te eten in het dieet. Probeer tijdens elke maaltijd enkele eiwitten toe te voegen. Eiwitten vindt men vooral in vlees, gevogelte, vis, noten en zaden. Eiwitten zullen de nodige aminozuren leveren. Deze aminozuren zullen de processen die nodig zijn om het testosteron te verhogen gaan stimuleren.

Testosteron verhogen bij vrouwen stap 2

ginsengVoeg ginseng toe aan je dieet. Ginseng kan je makkelijk nemen via capsules.

Het wordt gebruikt in veel energiedrankjes en vele versterkte vruchtensappen.

Ginseng werkt als een adaptogeen en zal de seksuele hormonen in balans brengen.

Dit gaan ze doen door de hypothalamus klier te stimuleren. Er zijn verschillende soorten ginseng. Zo hebben we Amerikaanse ginseng en Russische ginseng. Toch is het alleen de orginele ginseng die kan gebruikt worden om het testosteron te verhogen.

Lees ook :  Welke Supplementen Die Oestrogeen Blokkeren zijn er?

250 tot 500 mg ginseng per dag zou voldoende moeten zijn om dit effect te bekomen.

Ginseng zal ook andere mogelijke problemen zoals vermoeidheid en stress kunnen verhelpen.

Testosteron verhogen bij vrouwen stap 3

Zorg voor een verhoogde inname van gezonde vetten. Gezonde vetten zijn onverzadigde vetzuren.

Vet wordt bij vrouwen vaak gezien als de grote vijand. Toch zijn onverzadigde vetzuren zeker niet de vijand.

Ze behoren tot de essentiële vetzuren en het lichaam heeft ze zeer hard nodig voor bijna alle belangrijke functies in het lichaam.

Onverzadigde vetzuren vindt men vooral terug in vette vissoorten, noten, zaden, en sommige fruitsoorten zoals de avocado. Door te zorgen voor een dieet die bestaat uit bijna 1/3 van de totale calorieën uit onverzadigde vetzuren zal je heel snel veranderingen gaan opmerken in je testosteron.

Ook zorgen onverzadigde vetzuren voor het verhogen van het metabolisme. Waardoor het zeker goed is voor mensen die willen afvallen, om voldoende onverzadigde vetzuren te gaan eten. Door het eten van deze onverzadigde vetzuren kan je oud opgeslagen vet verliezen. Dat klinkt misschien moeilijk te geloven maar toch zal vet sneller kunnen worden gemetaboliseerd, wanneer er een constante nieuwe inbreng van vetten aanwezig is.

Testosteron verhogen bij vrouwen stap 4

minder alcoholGebruik minder alcohol. Alcohol verstoort het lichaam tijdens de productie van de natuurlijke hormonen. Vrouwen zijn daar nog meer vatbaar voor dan mannen en zouden daarom niet meer dan 1 glas alcohol per dag dienen te drinken om de natuurlijke hormonenproductie zo weinig mogelijk te gaan verstoren.

Testosteron verhogen bij vrouwen stap 5

Zorg voor seksuele activiteit zeker 1 x per week. Dit is nodig om de natuurlijke testosteron productie te blijven garanderen. Dit is zeer belangrijk wanneer je het testosteron op een natuurlijke manier wilt gaan verhogen. Hoe vaker je seks hebt, hoe harder testosteron zal gaan werken om voldoende te kunnen produceren.

Lees ook :  Gynaecomastie of mannenborsten verhelpen met kurkuma

Wanneer je slechts 1 keer per maand seks hebt, zal de aanmaak van testosteron ook heel traag gebeuren. Omdat de nood aan het hormoon, weinig gevraagd wordt in vergelijking met wekelijks geslachtsgemeenschap te hebben.

Ashwagandha

Ashwagandha of Withania Somnifera is een kruid uit de Ayurveda. De belangrijkste eigenschap van deze plant is het verlagen van stress. Heel vaak hebben vrouwen te maken met een te hoog oestrogeengehalte als gevolg van stress. Er vindt een hogere aromatase plaats waardoor meer testosteron zal worden omgezet in oestrogeen. Dit willen we vermijden. Ashwagandha is één van de krachtigste natuurlijke middelen om stress te verlagen. Het gaat hier dan vooral om cortisol, cortisol wordt aangemaakt in de bijnieren.

Een hogere aanmaak van cortisol zal uiteindelijk zorgen voor een daling van serotonine, vitamine C, endorfine en uiteindelijk ook testosteron. Wanneer we dit kruid gaan gebruiken zullen we onmiddellijk een verbetering vaststellen in de gemoedstoestand. We zullen beter slapen en uiteindelijk de hormonen terug in balans brengen waardoor we het testosteron verhogen bij vrouwen.

Er kan een dosis van 400 tot 6.000 mg gebruikt worden. Om de hormonen in balans te brengen is het niet nodig om 6.000 mg te gebruiken, maar vaak zullen we met slechts 400 mg ook weinig effecten opmerken. Het beste beginnen we de eerste week met 800 – 1000 mg. En kunnen we dit na de tweede week opdrijven tot 1.800 – 2.000 mg via het supplement.

Andere belangrijke voeding

oesters zinkAndere belangrijke voeding zijn voedingsmiddelen die veel zink bevatten. Zink is heel belangrijk voor de natuurlijke aanmaak van testosteron. Voedingsmiddelen die veel zink bevatten zijn oesters, maar ook krab en mosselen bevatten zink.

Lees ook :  Ogen verbeteren met natuurlijke middelen

Verder vindt men zink terug in vlees en in noten en de meeste bonen. Indien u zich zorgen maakt over voldoende zink kan je kiezen voor een zinksupplement. Dat garandeert voldoende aanwezigheid van dit mineraal.

Vitamine B is ook van belang. Vitamine B zal het immuunsysteem versterken en zal je mentaal scherp houden. De vitamines B zullen er ook voor zorgen dat je meer mineralen en vitamines zal kunnen opnemen uit de voeding die je inneemt in je dagelijkse dieet. Dat is van belang want zeker bij zink, wordt gemiddeld slechts 20 % van de hoeveelheid zink daadwerkelijk opgenomen in het lichaam. Indien we onvoldoende vitamine B in ons bloed hebben, zal de opname van mineralen en vitamines een stuk lager liggen.

Vitamine C dien je ook voldoende in te nemen. Zeker 1.000 tot 1.500 mg per dag. Die hoeveelheid kan je makkelijk halen door elke dag 3 stukken fruit te eten die rijk is aan vitamine C of een supplement van vitamine C te gaan gebruiken.

Vitamine C beschermt het lichaam in de aanmaak van testosteron.

Vitamine C gaat ook vrije radicalen gaan bestrijden die ervoor zorgen dat ziektes kunnen ontstaan.

Een andere belangrijke vitamine is vitamine D. Die zullen helpen onder meer helpen het serotonine verhogen en daarmee ook het testosteron verhogen bij vrouwen.

Af te raden voor vrouwen

Gebruik zeker nooit anabole steroïden in gelijk welke concentratie dan ook.

Anabole steroïden zullen bij vrouwen meer slecht dan goed doen en zijn totaal niet nodig voor vrouwen om het testosteron te verhogen.

Problemen met menstruatie, stem, beharing, lever en andere geslachtsproblemen zullen hoe dan ook ontstaan bij het gebruik van anabole steroïden.

Door de tips toe te passen in dit artikel zal het testosteron verhogen bij vrouwen op een natuurlijke manier.

Dat betekent dat geen problemen gaan ontstaan door een disbalans tussen de mannelijke seksuele hormonen waaronder hoofdzakelijk testosteron. En de vrouwelijke seksuele geslachtshormonen met in het bijzonder oestrogeen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven