Welke Supplementen Die Oestrogeen Blokkeren zijn er?

Er zijn verschillende supplementen die de aanmaak van oestrogeen in het lichaam gaan blokkeren. Supplementen die oestrogeen blokkeren kunnen duidelijke gevolgen hebben op het lichaam. Daarvoor dienen ze zeker met de nodige voorzichtigheid gebruikt worden.

Overmatige oestrogeen productie wordt bij vrouwen in verband gebracht met borstkanker, overgewicht en cellulitis. En bij mannen vooral met mannenborsten en een lager libido. Wanneer het oestrogeen toeneemt zal het testosteron logischerwijs dalen. Om die reden wordt vaak gekozen voor supplementen die oestrogeen blokkeren.

Anti oestrogeen supplementen zijn vooral zeer vaak gebruikt bij mannen in de fitness wereld. Maar ook vrouwen kunnen baat hebben bij het in balans brengen van hun seksuele hormonen.

Wat is oestrogeen?

Oestrogeen is een hormoon die verantwoordelijk is voor verschillende functies van het lichaam. Zoals onder andere de ontwikkeling van de seksuele organen (bij vrouwen), de menstruatie, zwangerschap en de groei en ontwikkeling van het vrouwelijk lichaam.

Het wordt meestal gelinkt als het vrouwelijk hormoon. Toch maken ook mannen dit hormoon, in mindere mate aan.

Ongeveer 1 tot 8% van het testosteron bij mannen wordt omgezet in oestrogeen. Wanneer deze omzetting te hoog wordt, kunnen supplementen die oestrogeen blokkeren ingezet worden.

Supplementen die oestrogeen blokkeren

De aromatase is een enzym die testosteron gaat omzetten in oestrogeen. De supplementen die oestrogenen blokkeren zullen de productie van oestrogenen niet direct gaan stopzetten.

Lees ook :  Alternatieve behandeling voor levercirrose

In plaats daarvan zullen ze de aromatase gaan stopzetten of toch sterk verminderen. Deze actie zorgt dan ook voor een verhoging van het natuurlijk testosteron zonder anabole steroïden te gebruiken. Novadex is daar één van de bekendste van.

Anti-aromatase of supplementen die oestrogeen blokkeren bevatten een bepaalde groep ingrediënten. De specifieke ingrediënten zullen afhangen van het merk en zijn unieke formule.

Hoewel bevatten de meeste wel enkele van dezelfde stoffen. Waaronder Diindolymethaan of DIM, 7-dihydroxyflavone, LPC en chrysine.

Ook zullen de supplementen die oestrogeen blokkeren bepaalde kruiden bevatten die het testosteron gaan verhogen op een natuurlijke manier.

Deze kruiden zijn dan vooral fenegriek, horny goat weed (epimedium), tribulus terrestris, tongkat ali, ashwagandha en andere.

Oestrogeen verlagen bij mannen kan dus makkelijk gedaan worden door tribulus terrestris, tongkat ali of ashwagandha te gebruiken.

Deze zijn vooral werkzaam om de aromatase tegen te gaan. De omzetting van testosteron naar het vrouwelijk hormoon.

Horny goat weed kan gebruikt worden als extra supplement maar wordt beter niet gebruikt als hoofdsupplement omdat het ook fyto oestrogenen bevat. Horny goat weed of epimedium kan wel heel goed gebruikt worden om het laag libido tijdens de overgang te verhogen.

Tribulus Terrestris

Tribulus terrestris zal de mannelijke receptoren in de hersenen helpen stimuleren. Waardoor het libido gaat verhogen en waardoor ook de potentie bij mannen sterk gaat verbeteren. Bij mannen met een gebrek aan testosteron zien we een stijging van het testosteron. Wanneer het mannelijk hormoon gaat stijgen zullen ook de vrouwelijke hormonen afnemen.

Lees ook :  Grotere Borsten Krijgen Op Een Natuurlijke Manier

Ashwagandha

Ashwagandha is hoofdzakelijk voor mensen die als gevolg van stress te maken hebben met een te hoog oestrogeengehalte. De plant zal hier vooral het cortisolgehalte doen afnemen. Waardoor de omzetting of aromatase van mannelijk naar vrouwelijk hormoon gaat afnemen. Dit zal zowel bij mannen als bij vrouwen een betere balans tussen de hormonen teweegbrengen.

Ginkgo

Ginkgo heeft een krachtig anti-oestrogeen effect op het lichaam. Het zal dus helpen het oestrogeen blokkeren en daarnaast ook het libido gaan verhogen. We zien verder ook gunstige effecten op de hersenen. Er kan namelijk meer bloedcirculatie plaatsvinden. Dat zorgt onder meer voor een toename van de concentratie en een verbetering van het geheugen.

DIM

DIM is een stof die we terugvinden in kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool, bloemkool, spruiten en andere.

Onderzoeken hebben aangetoond dat ze het risico op bepaalde soorten kanker drastisch kunnen naar beneden brengen. Zeker wanneer die kankers oestrogeen gerelateerd zijn.

Maar ook het risico op prostaatkanker zou dalen door het gebruik van DIM in je dieet. En het belemmert de groei van kankercellen. (bron)

Bij overmatige productie van oestrogenen, wordt zowel bij mannen als bij vrouwen de hormonenspiegel terug in balans gebracht.

Bij vrouwen komt dit vaker voor wanneer ze de menopauze naderen. Tot zelfs tien jaar voor de menopauze.

Lees ook :  Wat is de werking van gemberthee op ons lichaam?

De symptomen zijn dan vaak pijnlijke borsten, vocht ophouden, hevige bloedingen tijdens de menstruatie en zeer uiteenlopende gemoedstoestanden.

DIM (diindolylmethaan) supplement werkt door de goede oestrogeenmetabolieten te stimuleren. Het is geen hormoon en geen hormoon vervangingstherapie. Het is een plantaardige stof die de hormonen in balans helpt brengen.

Dit gaat ze doen door de metabolisering van natuurlijke oestrogenen te gaan stimuleren en hoge oestrogeenwaarden te doen dalen in het lichaam.

Dit kan er zowel bij mannen als bij vrouwen voor zorgen dat de hormonen het oestrogeengehalte en testosteron terug in balans gebracht worden. (1) (2) (3)

De effecten van supplementen die oestrogeen blokkeren op mannen

Voor vrouwen zijn deze supplementen die oestrogeen blokkeren niet meteen aan te raden.

Wanneer vrouwen te maken krijgen met te hoog oestrogeengehalte zal hoogstwaarschijnlijk een bezoek aan de dokter de beste oplossing zijn. Wanneer een supplement van DIM niet voldoende blijkt.

De effecten van supplementen die oestrogeen blokkeren op mannen daarentegen zal ervoor zorgen dat het testosteron gaat stijgen.

Teveel oestrogenen kunnen zorgen voor het ophouden van vocht, vervrouwelijking en verlies van spiermassa bij mannen.

Als toevoeging kunnen teveel oestrogenen leiden tot mannenborsten, grotere borsten, kaalheid, acne, problemen met de prostaat.

Echter kunnen te hoge hoeveelheden testosteron ook zorgen voor acne, problemen met de prostaat en kaalheid. Al zal dit meestal voorkomen bij het gebruik van anabole steroïden, en niet bij supplementen die oestrogeen blokkeren van natuurlijke oorsprong.

Deel dit bericht

Scroll naar boven