Overgangsklachten verhelpen op een natuurlijke manier

Overgangsklachten verhelpen en Ashwagandha

overgangsklachten verhelpenKruidengenezers die de Ayurveda gebruiken, een traditioneel systeem van genezing die zijn oorsprong heeft in Indië. Bevelen wereldwijd Ashwagandha als een behandeling om heel uiteenlopende, doch een hele lange rij aan aandoeningen, ziektes en ontstekingen te gaan verhelpen. Daar horen ook de problemen met de menopauze bij. Overgangsklachten verhelpen met Ashwagandha.

Het krijgt vaak de naam Indiase Ginseng, dit belangrijk kruid wordt oorspronkelijk gebruikt als een adaptogeen. Een middel die het lichaam in staat stelt om beter om te gaan met stressvolle situaties of het lichaam helpt om plaatsen die onder stress staan te gaan ondersteunen.

Er zijn echter nog geen studies gedaan of Ashwagandha al dan niet kan overgangsklachten verhelpen. Hoewel kan het toch symptomen verhelpen die ermee gepaard gaan en die ook kunnen gerekend worden onder de overgangsklachten. Overgangsklachten verhelpen die te omschrijven zijn als opvliegers, paniek, angst, slapeloosheid, stemmingswisselingen kunnen door ashwagandha worden beperkt.

Ashwagandha is heel goed in het minimaliseren van stress gerelateerde ongemakken. Omdat de menopauze, de vrouwen in kwestie onder zware stress zetten kan het dus worden ingezet om te proberen de overgangsklachten verhelpen.

In vergelijking met bijna alle andere supplementen verkrijgbaar om te helpen de overgangsklachten verhelpen promoot ashwagandha geen oestrogene effecten op het menselijk lichaam. Ashwagandha gaat het endocriene systeem niet gaan stimuleren. Ook gaat het geen hormonen in balans brengen.

overgangsklachten ashwagandhaIn plaats daarvan gebruiken kruidendokters Ashwagandha om symptomen van de menopauze te verminderen of menopauze gerelateerde stress en angst.

Lees ook :  Testosteron verhogen bij vrouwen

Adaptogenen als Ashwagandha worden geloofd om paniekaanvallen te verminderen, slapeloosheid te verhelpen en stemmingswisselingen op te lossen op gelijk welke leeftijd. Dit is aangetoond door wetenschappelijk onderzoek.

Om die reden is het niet meteen nodig om onderzoek te doen of ashwagandha al dan niet kan overgangsklachten verhelpen. Omdat deze klachten die hier net zijn opgesomd. Net gepaard gaan met de menopauze en bij bijna alle vrouwen tijdens, voor en na de menopauze voorkomen. Daarom kunnen we zeggen dat we met ashwagandha kunnen overgangsklachten verhelpen.

Andere voordelen

Er zijn nog geen onderzoeken gedaan specifiek bij vrouwen tijdens de menopauze. Toch zijn de testen die aantoonden dat ashwagandha stemmingswisselingen, slapeloosheid, stress en paniekaanvallen kan verminderen gedaan met een zeer wijd publiek, waar ongetwijfeld vrouwen tijdens de menopauze tussen zaten.

Daarnaast blijven de symptomen hetzelfde. Wanneer stemmingswisselingen kunnen worden verholpen met Ashwagandha bij een vrouw van 25. Dan zal dat net hetzelfde effect geven op vrouwen van 55.

Een ander voordeel van Ashwagandha is dat ook heel vaak wordt gebruikt in Indië als een afrodisiac. Dat betekent dat het kruid het libido gaat verhogen. Dit is net waar vrouwen tijdens en na de menopauze heel vaak mee sukkelen.

Het libido bij vrouwen in de overgang heeft vaak te kampen met serieuze problemen. Deze kunnen van fysieke aard zijn, doordat de vagina pijn doet van binnen in. Deze symptomen kunnen ook psychisch van aard zijn, doordat de vrouw niet meer tevreden is over haar lichaam en op die manier een verminderde zin heeft in seks.

Lees ook :  Tips bij Laag Libido tijdens de Overgang

Ashwagandha kan in dit geval een grote rol spelen door de fysieke pijn te onderdrukken. Maar ook de psychische symptomen gaan onderdrukken door een beter gevoel te geven en een tevreden gevoel met zichzelf te geven. Dit zal allemaal leiden tot een verbeterd libido.

Ashwagandha wordt vandaag de dag heel veel bestudeerd. Het kan een aantal voordeel bieden voor vrouwen na de menopauze. Het zal natuurlijk ook niet alle overgangsklachten verhelpen. Toch zal het helpen bij de zaken die hier boven reeds zijn genoemd zoals stress, paniek, slapeloosheid, stemmingswisselingen.

withania somnifera ashwagandhaOok zal Ashwagandha ontstekingen tegen gaan. Ontstekingen die heel vaak voorkomen bij vrouwen in en na de menopauze zijn bijvoorbeeld reuma en artritis. Ashwagandha heeft ook bij deze aandoeningen zijn nut reeds bewezen.

Ashwagandha zal het immuunsysteem gaan versterken. De cholesterol in evenwicht proberen te brengen, de bloedsuiker waarden in balans brengen. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat het kruid kan helpen om het cognitief geheugen te verbeteren. Dit kan zeer goed helpen bij vrouwen tijdens de menopauze.

Supplementen van ashwagandha zijn vrij verkrijgbaar en zijn zeer goedkoop. Sommige producten, speciaal gemaakt voor vrouwen tijdens de menopauze bevatten zelfs ashwagandha. Om de simpele reden dat het de werking van een ander kruid nooit gaat tegenwerken. Door zijn adaptogene functie. Toch is het beter om enkel een supplement met ashwagandha te nemen. Wanneer je kunt de overgangsklachten verhelpen, dan weet je tenminste met welke specifiek kruid je dat hebt gedaan.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Het Cortisol Verlagen Met Kruiden En Andere Natuurlijke Middelen

Opletten bij het gebruik van hoge dosissen

Ashwagandha wordt goed door het lichaam verdragen. Echter is het aan te raden om Ashwagandha niet te gebruiken wanneer je medicatie neemt voor de schildklierwerking. Zoals Synthroid. Een vrouw die medicatie nam om de schildklierwerking te verbeteren kreeg na het gebruik van extreem hoge dosissen ashwagandha en dit voor een lange periode, te maken met een overactieve schildklierwerking. Wanneer je medicatie neemt voor de schildklier dien je eerst te overleggen met de dokter of dit wel geschikt is voor jou.

Indien je geen problemen hebt met de schildklier kan je het best beginnen bij een lage dosis. Omdat je zeker geen hoge dosis nodig hebt om effect ervan te ervaren. Overgangsklachten verhelpen met Ashwagandha kan je met een dosis van 3 tot 6 gram per dag. Meer gebruiken dan 6 gram per dag is in geen enkel geval nodig of nuttig.

 

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven