Hoe Kunnen We Oestrogeen Verlagen Bij Mannen?

Oestrogeen Verlagen Bij Mannen

Oestrogeen verlagen is niet alleen vaak voor vrouwen noodzakelijk. Mannen kunnen ook makkelijk te maken krijgen met teveel oestrogeen. Om die reden is het handig te weten welke middelen we kunnen gebruiken om op een natuurlijke manier het oestrogeen bij een man te verlagen.

De verkeerde balans tussen oestrogeen en testosteron kan verschillende factoren hebben. Eerst en vooral is er de leeftijd. Naarmate een man boven de 45 is, zal minder en minder testosteron worden aangemaakt. Dit begint eigenlijk al te dalen wanneer de man eind de twintig is. Maar dat is relatief weinig en daar merkt men niet meteen iets van.

Boven de 40 – 45 wordt dat echter wel opgemerkt door een verlaagd libido of een moeilijk te krijgen erectie. Ook vaak is de opwinding een stuk minder dan pakweg 20 jaar terug.

Waarom oestrogeen verlagen bij mannen?

Wanneer je last hebt van overgewicht dan is de eerste regel om gewicht te verliezen. Vet en vooral buikvet zal ervoor zorgen dat minder testosteron en meer oestrogeen wordt aangemaakt. Hoewel we natuurlijk kruiden kunnen gebruiken, zal het overgewicht kwijtspelen toch een duurzame oplossing zijn voor het probleem.

Het hoeft dan ook niet altijd te maken te hebben met overgewicht. Veel oudere mannen krijgen borstvorming. Dat is te wijten door de verminderde aanmaak aan testosteron, en het borstweefsel die op die manier gevoelig wordt voor oestrogeen. Het hormoon prolactine is daar hoofdzakelijk voor verantwoordelijk.

Wat zijn de symptomen van een te hoog oestrogeen bij mannen?

 • Overgewicht
 • Verminderd libido
 • Minder krachtige erectie
 • Impotentie
 • Oververmoeid
 • Laag zelfvertrouwen
 • Depressie
Lees ook :  Niet Kunnen Slapen? Ashwagandha Helpt!

Oestrogeen verlagen bij mannen – oplossing

Er zijn kruiden die we kunnen gebruiken om deze hormonen terug in balans te brengen. De belangrijkste kruiden om oestrogeen te verlagen bij een man zijn Ashwagandha, Tribulus Terrestris en Epimedium.

Het oestrogeen verlagen bij mannen kan helaas niet op één week bekomen worden. Dat zal minstens toch enkele weken duren voor het lichaam zich kan aanpassen.

Maar een hele reeks voordelen gaan hiermee gebonden. Zo kunnen we stellen dat het libido gaat verhogen. De erectie gaat verbeteren. De vruchtbaarheid bij mannen wordt een stuk beter. Alsook de kans op overgewicht en borstvorming bij mannen, die meestal als gevolg van een te hoog oestrogeengehalte ontstaan.

Ashwagandha

zal het cortisol verlagen. Cortisol is een hormoon die wordt aangemaakt wanneer ons lichaam onder stress staat. Een bepaald gehalte aan cortisol is nodig voor bepaalde belangrijke processen in het lichaam. Echter is een te hoog gehalte aan cortisol zeer ongunstig voor de productie van testosteron. (1)

Cortisol wordt net als testosteron aangemaakt in de bijnieren. Testosteron wordt ook nog aangemaakt in de teelballen. Maar wanneer teveel cortisol moet worden aangemaakt zullen de bijnieren minder testosteron produceren.

Het blokkeren van die aanmaak van teveel cortisol door het supplement is dus een verbetering van de aanmaak van het testosteron. De Ashwagandha dosering kan heel licht reeds effectief zijn. Zo kan een dosis van 350 mg reeds voldoende zijn. Vaak worden echter hoger dosissen tot wel 6 gram gebruikt. Je kan ashwagandha online bestellen

Verder zal Ashwagandha ook:

 • Erectie verbeteren
 • Angst wegnemen
 • Stress wegnemen
 • Sperma volume doen toenemen
 • Vruchtbaarheid verbeteren

Ashwagandha wordt ook gebruikt als kruiden tegen slaapstoornissen.

Tribulus Terrestris

Er wordt heel vaak gezegd dat het ook kan gebruikt worden om het testosteron te verhogen. Het wordt in meerdere supplementen om het testosteron te verhogen gebruikt.

Lees ook :  Wat is de werking en voordelen van Resveratrol?

Echter zal bij gezonde mannen slechts een kleine stijging merkbaar zijn. Bij mannen met een tekort aan testosteron of een lage aanmaak van testosteron daarentegen zal dit kruid wonderen doen.

Het werkt op twee manieren. Eerst zal het de androgene ontvangers in de hersenen gaan stimuleren. Daarnaast zal het de stikstof in het bloed verhogen waardoor de bloedvaten gaan uitzetten.

Onderzoeken zijn niet meteen uitgevoerd naar het oestrogeen verlagen bij mannen door tribulus terrestris te gebruiken. Maar doordat de androgene receptoren in de hersenen worden gestimuleerd. En doordat er een verhoogd libido ontstaan, kunnen we toch met zekerheid stellen dat we op deze manier ook het oestrogeen verlagen bij mannen.

Het effect op het libido en op de erectie is zeer effectief. Het supplement is bijna net zo sterk als viagra. Bijwerkingen tribulus terrestris zijn dat het de hartslag kan verhogen. Dit komt weinig voor wanneer mensen zich houden aan de aanbevolen dosis. Je kan tribulus terrestris online bestellen.

Epimedium

Epimedium ofwel horny goat weed is een ander kruid die vaak wordt gebruikt in supplementen. Het wordt veronderstelt het libido te verhogen, erectie te verbeteren en het testosteron te verhogen.

Epimedium of horny goat weed is een uitstekend middel om te gebruiken bij mannen die dicht bij de overgang zijn of die reeds in de overgang zitten.

Omdat het de hormonen zal helpen in balans brengen en op die manier de gunstige effecten van het testosteron zal veroorzaken.

Onderzoek heeft echter geen significant verschil kunnen aantonen wanneer het gaat om het testosteron verhogen. Wel zullen de werkzame stoffen in het supplement dezelfde functies verrichten als testosteron en daarmee de vele nadelen van te weinig testosteron gaan oplossen.

Lees ook :  DIM Supplement Werking en Bijwerkingen

Sport

Naarmate je ouder wordt worden alle organen in het lichaam ouder. Die komen onder oxidatie te staan en gaan minder goed werken. Het hart, de spijsvertering, de seksuele organen …

Door te sporten en door gewicht te verliezen wanneer we overgewicht hebben zullen we onze bloedsomloop stimuleren, zullen we de bloeddruk en cholesterol onder controle houden en zullen we ook veel beter de hormonen in balans houden.

De beste manier om te kunnen oestrogeen verlagen bij mannen is door krachttraining te doen. Deze effecten zullen echter niet meteen zichtbaar zijn, maar zullen na 1 a 2 maanden zorgen voor de helft meer testosteron in het lichaam. Waardoor het oestrogeengehalte ook gaat dalen als een gevolg daarvan.

Mannen die regelmatig krachttraining doen merken een verbetering van het libido, een betere en krachtigere erectie. Hebben minder last van overgewicht en zullen zich ook optimaal voelen. Mede door het verhoogde aantal testosteron die we in het lichaam kunnen terugvinden.

Conclusie

Oestrogeen verlagen bij mannen met overgewicht of op latere leeftijd is zeer belangrijk voor het welzijn en voor de gezondheid van de man. Sporten kan bij oudere mannen vaak niet voldoende zijn. Daarom werken kruiden in combinatie met beweging het beste. Hoewel krachttraining op latere leeftijd ook zeker nog zijn effect kan hebben. Helaas is de aanmaak van het mannelijk hormoon te sterk achteruit aan het gaan. Daar kunnen we weinig aan doen. Tenzij door natuurlijke middelen te gebruiken natuurlijk. Hoe minder testosteron er wordt aangemaakt, hoe hoger het oestrogeengehalte wordt. Daarom zijn deze middelen een krachtige manier om te helpen het oestrogeen verlagen bij mannen.

Je zal er niet terug 20 van worden, maar je zal een stuk energieker en vitaler door het leven gaan. De zin in seks en de potentie wordt sterk verbeterd. Alsook het algemeen welzijn.

Deel dit bericht

Scroll naar boven