Niet Kunnen Slapen? Ashwagandha Helpt!

niet kunnen slapen

Problemen met niet kunnen slapen

Niet kunnen slapen kan na een tijd voor ernstige problemen zorgen. Je kan problemen krijgen met studeren of problemen krijgen op het werk. Hoofdpijn, zwaarlijvigheid, verlaagd libido… kunnen allemaal problemen zijn die ontstaan wanneer mensen niet kunnen slapen.

De reden waarom mensen niet kunnen slapen kan zeer uiteenlopend zijn maar heeft meestal te maken met stress. Het kan natuurlijk gebeuren dat mensen niet kunnen slapen doordat ze bepaalde medicatie nemen. Of teveel dranken nuttigen met cafeïne. Bij de meeste mensen gaat hem om stress. Dingen die je bewust of onbewust in het achterhoofd hebt hangen, en je niet toelaat om de slaap te vatten.ashwagandha bij slaapproblemen

Er bestaat krachtige medicatie om mensen die niet kunnen slapen te helpen. Echter is het niet aangeraden om die soorten medicatie een lange tijd te nemen. Zeker als er natuurlijke alternatieven bestaan die de slaap kunnen bevorderen.

Natuurlijk alternatief voor mensen die niet kunnen slapen

Ashwagandha of Withania Somnifera wordt zo erg geprezen in de Ayurveda. De plant heeft zelf de status van rasayana verkregen. Een middel die de fysieke en mentale gezondheid verbetert, ziektes kan voorkomen en het proces van het ouder worden gaat tegenhouden.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Het Cortisol Verlagen Met Kruiden En Andere Natuurlijke Middelen

Withania Somnifera wordt ook wel eens winterkers genoemd. De plant komt oorspronkelijk voor in het Midden-Oosten, maar ook in Oost-Afrika.

Kruidengenezers bevelen Ashwagandha aan om mensen zich beter te laten voelen en om de gemoedstoestand op te krikken. Wetenschappelijk onderzoek heeft reeds aangetoond dat Ashwagandha een milde verdovende werking heeft en de angst kan onderdrukken.

De oorsprong van Ashwagandha

Ashwagandha komt van de Withania Somnifera plant. Ze bevatten grijs-groene bladeren met kleine geel-groene bloemen en een oranje fruit. Alle delen van de plant kunnen worden gebruikt. Toch is het de wortel van de plant die het meest wordt gebruikt om supplementen te maken.

withania somniferaAshwagandha wordt traditioneel gebruikt in de Ayurveda om mensen sterker te maken, stress tegen te gaan, vermoeidheid en angst te bekampen en depressie. Withania Somnifera wordt ook gebruikt om tumoren te behandelen, infecties te genezen en ontstekingen te behandelen zoals bijvoorbeeld artritis.

Ashwagandha als ontstekingsremmend kruid

De actieve bestandsdelen van de ashwagandha plant worden withanoliden genoemd. Deze bevatten een soortgelijke structuur als de actieve bestandsdelen van de ginseng plant. Om die reden wordt Withania Somnifera vaak Indiase Ginseng genoemd. Het kruid bevat ook alkaloïden, saponines en ijzer.

Uit wetenschappelijke onderzoeken werd duidelijk dat Ashwagandha de volgende eigenschappen bevat :

  • Ontstekingsremmend
  • Antibacterieel
  • Koortswerend
  • Stress verlagend
Lees ook :  Hoog cortisol door stress

In dierstudies werd aangetoond dat Ashwagandha ook een lichte anti depressieve werking heeft. op het centrale zenuwstelsel. Als resultaat daarvan ervaren mensen een relaxerend effect. Het kruid heeft ook een adaptogeen effect. Dit wil zeggen dat Ashwagandha het immuunsysteem gaat versterken en helpt het lichaam om stress tegen te werken.

Wetenschappelijk onderzoek

meisjeIn een klinische studie, gepubliceerd in 2009 ondergingen mensen met gematigde tot ernstige angststoornissen een behandeling met 300 mg Ashwagandha. Dit gebeurde twee keer per dag en gedurende 3 maanden. Andere personen ondergingen normale psychotherapie.

Wanneer de resultaten werden vergeleken ontdekten de onderzoekers dat de groep die ashwagandha gebruikte, een grotere vooruitgang geboekt hadden. De angstgevoelens waren met meer dan 50% afgenomen.

De onderzoekers deden daarom een oproep om dit verder te bestuderen. Om na te gaan welk bestandsdeel van de ashwagandha plant daar specifiek voor verantwoordelijk was.

In een dieren studie gedaan in 2000 werd een kalmerend effect vastgesteld bij ratten. Gelijkaardig aan het effect van lorazepam. Lorazepam is een medicijn die wordt toegediend om spieren te ontspannen, stress te verlagen, angstgevoelens te weren of toegediend aan mensen die niet kunnen slapen. (studie)

Er werd ook vastgesteld dat het kruid aan anti depressief effect had. De conclusie van de onderzoekers luidde dat een supplement van Ashwagandha kan werken als een stabilisator van de gemoedstoestand. Een heel goed zou kunnen helpen bij mensen die niet kunnen slapen wanneer de hoofdoorzaak voor het niet kunnen slapen, stress en angstgevoelens zijn.

Lees ook :  Potentie Verhogen Met De Meest Krachtige Middelen!

Een uitgebreide lijst vind je hier terug

Dosering

Een supplement met Ashwagandha gebruiken bij mensen die niet kunnen slapen dient te worden toegediend bij een dosering van 450 tot 2.000 mg per dag. Je kan dit echter niet gebruiken wanneer je zwanger bent of wanneer je borstvoeding geeft. Ashwagandha kan je hier online bestellen.

Bron:

An Alternative Treatment for Anxiety: A Systematic Review of Human Trial Results Reported for the Ayurvedic Herb Ashwagandha (Withania somnifera)

 

Niet Kunnen Slapen? Ashwagandha Helpt!
Schuiven naar boven

Copyright © 2010-2022 Gezonder Leven.
All rights reserved