Libido Bij Vrouwen In De Overgang Behouden!

Het libido bij vrouwen in de overgang behouden

libido overgang’s Nachts zweten, aankomen in gewicht, slecht humeur, vermoeidheid. hoe kan je nu zin hebben in seks wanneer je met deze symptomen van de menopauze te maken krijgt? Je lichaam is misschien aan het veranderen. Toch is het mogelijk om het libido bij vrouwen in de overgang te behouden!

Menopauze kan misschien verlossend zijn op een andere manier. Zo hoeft men zich geen zorgen meer te maken over zwangerschap. Je hebt geen maandelijkse menstruatie meer. Die gepaard kan gaan met buikpijn en andere irritante omstandigheden.

Toch kunnen deze fysieke veranderingen die men doormaakt het libido bij vrouwen in de overgang veranderen. Doordat men een moeilijke emotionele periode moet doormaken kan de zin in seks soms ver te zoeken zijn.

Het is zeker mogelijk om de juiste balans te vinden en hoe men zich kan aanpassen aan de symptomen van de menopauze om op die manier het libido bij vrouwen in de overgang te behouden!

Waarom het libido bij vrouwen in de overgang afneemt?

Door de daling van het oestrogeen gedurende de menstruatie kunnen vele aspecten van het seksueel functioneren verminderen. Dat kan gaan van minder opgewonden worden, droge vagina tot zelfs ontstekingen in de wand van de vagina die meestal veroorzaakt zijn de droge vagina.

Lees ook :  Kan Omega 3 Cholesterol Verlagen?

Dat is een probleem bij de helft van de vrouwen na de menopauze. Deze kunnen dan leiden tot pijn tijdens het vrouwen en een verminderde gevoeligheid in en rond de vagina. Wanneer dit gebeurt is meestal een daling van het libido bij vrouwen in de overgang waar te nemen.

laag libido overgangMenopauze kan ook zorgen voor plotse warmte en voor nachtzweten. Als resultaat daarvan kunnen vrouwen problemen ondervinden om te slapen en simpelweg te moe zijn om ook nog maar aan seks te denken.

Gewichtstoename tijdens de menopauze is veel voorkomend. Sommige vrouwen kunnen zich ongemakkelijk voelen omdat ze een paar kilo zijn bijgekomen. Andere vrouwen kunnen depressief worden en een slecht humeur krijgen. Geen van deze symptomen zorgen ervoor dat de zin in seks wordt geprikkeld.

De verandering van hormonen kan een grote impact hebben op het humeur. Het kan depressie veroorzaken. Het libido heeft alles te maken met energie. Wanneer de menopauze toeslaat zorgt dat voor zodanige fysieke en emotionele veranderingen in het lichaam, zodat de vrouw achterblijft met een compleet tekort aan energie. Wanneer een vrouw vermoeid is, dan is seks het laatste waar ze aan denkt

De menopauze een plaats geven in je relatie en in je leven

De veranderingen in je lichaam en het seksleven kunnen problemen veroorzaken in de relatie. We weten dat seksualiteit en intimiteit zeer sterk bij elkaar aanleunen. Wanneer er geen seks is in de relatie, dan zal het intieme ook meer en meer verdwijnen. Dat zal op zijn beurt dan weer voor problemen in de relatie veroorzaken.

Vrouwen kunnen er goed aan doen om open met hun partner te zijn en te praten over eventuele problemen die ze ervaren aangaande de menopauze. Voor vrouwen is het altijd makkelijker om met een vriendin daarover te praten, maar toch is het belangrijk dat de partner ook weet wat er aan de hand is. Wie weet denkt de partner wel dat hij aan de basis ligt van het probleem. Zeker wanneer het pijnlijk wordt voor de vrouw om te vrijen is het enorm belangrijk dat je daar meteen duidelijkheid in schept.

Lees ook :  Wat is de Werking van Zink Tabletten?

Het libido bij vrouwen tijdens de overgang herstellen

Maak van seks een prioriteit

seks tijdens de overgangWanneer vrouwen in de menopauze verkeren is het zeer belangrijk om van seks een prioriteit te maken. Ook al is dat misschien niet het eerste waar je aan denkt. Het is toch belangrijk voor de gezondheid van de vagina dat er geregeld geslachtsgemeenschap plaatsvindt.

Zo kan de vagina na het ontbreken van geslachtsgemeenschap smaller worden en zeer ongemakkelijk kleiner worden.

Zorg ook wel dat de relatie emotioneel nog altijd hoogstaand is voor je overgaat naar deze fysieke activiteiten.

Concentreer je op intimiteit, niet enkel op seks

Wanneer je geniet van de intimiteit met je partner op andere manieren dan door seks te hebben, kan dat ook wel het libido bij vrouwen in de overgang een enorme boost geven!

Seksuele intimiteit kan het libido doen toenemen. Daar is niet meteen geslachtsgemeenschap voor nodig. Door terug te genieten van het sensuele en van het voorspel zoals het kussen, knuffelen, massage kan de opwinding bij vrouwen gaan toenemen.

Probeer een actieve levensstijl te hanteren

Vrouwen in de overgang en zelfs alvorens ze de overgang bereiken, worden meestal minder actief. Een passieve levensstijl kan zich ook weergeven in de slaapkamer. Wanneer je elke week een uurtje extra beweging probeert in te lassen kan dat positieve veranderingen teweegbengen in het libido van vrouwen tijdens de overgang.

Lees ook :  20 Manieren Om Tijgerbalsem Te Gebruiken

Laat je terug sexy voelen!

sexy ondergoedDat je de menopauze bereikt hebt, en minder oestrogeen aanmaakt en misschien enkele kilo’s bent bijgekomen heeft niks te zien met het feit dat men zich sexy moet blijven voelen. Je maakt iets door wat elke vrouw doormaakt op deze leeftijd. Dus waarom zich schamen om wat er met je lichaam gebeurt. Zorg dat je terug gaat houden van je lichaam en terug gaat beseffen dat je lichaam nog altijd heel mooi en sexy is. Dat kan de zin in seks ook terug doen toenemen zowel bij de partner als bij jezelf.

Ga niet over op ouderwetse klassieke lingerie. Koop eens terug een sexy BH of dat sexy ondergoed waarvan je denkt dat je er te oud voor bent. Heel veel vrouwen kunnen in de menopauze op die manier de veranderingen in hun lichaam en hun toestand aanvaarden. Ze voelen zich terug mooi en sexy en krijgen terug de zin in seks als voordien.

De sleur van het dagelijkse leven doorbreken

Er kan ook een probleem zijn met de sleur van het dagelijks leven. Indien een vrouw reeds 30 jaar getrouwd is met dezelfde partner dan kan het misschien allemaal wat gewoon geworden zijn. En kan de seks op zich ook al mindere opwinding bieden voor de vrouwen tijdens de overgang.

Je kan dan eventueel zoeken naar alternatieven om de opwinding van vroeger terug te vinden. Je kan dan misschien nog eens terug gaan naar de plaats waar je voor het eerst hebt gevrijd. Of terug een ganse dag volledig niks doen en gewoon van mekaar gaan genieten zoals in de periode voor het huwelijk.

Soms kan therapie ook een mogelijke oplossing bieden voor het probleem.

Libido bij vrouwen in de overgang hoger dan voorheen

In sommige gevallen zal de menopauze zelfs het libido doen toenemen. Zo zijn er vrouwen die tijdens de menopauze een enorme toename aan hun drang in seks ervaren. En die dan wanneer hun man ongeveer dezelfde leeftijd heeft kunnen te maken krijgen met het lage libido van hun partner in plaats van het libido van zijzelf.

Deel dit bericht

2 gedachten over “Libido Bij Vrouwen In De Overgang Behouden!”

  1. Ik heb alle moeite gehad van de wereld om mijn libido staande te houden. Vooral dan omdat mijn man nog steeds seksueel actief is en ik heb niet wilde teleurstellen. Ik heb geprobeerd met kruidnagel en met meidoorn maar niets bleek te helpen. Dan deed ik het tegen mijn zin maar had dan last van irritatie in mijn vagina doordat ik niet meer nat kon worden. Sinds ik oestrogel gebruik heb ik minder last van libidoverlies en ook heb ik op een normale manier terug het genot teruggevonden in seks.

  2. Ik had net in het begin van mijn menopauze een enorm hoog libido. Dat was heel moeilijk om te controleren, ik had daadwerkelijk elk moment van de dag zin in seks. Toen ik verder was in de menopauze ging het echter grote stukken achteruit. Maar sinds ik nu ga joggen voel ik me wel stukken beter. En kan ik zeggen dat mijn libido redelijk normaal is voor mijn leeftijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven