Hoe Kunnen We Het Libido Verhogen Bij Vrouwen?

Wanneer we het libido als vrouw willen verhogen zijn er een groot aantal zaken die we kunnen doen. Onderaan vindt u een lijst met middeltjes die men kan gebruiken om te kunnen het libido bij vrouwen verhogen.

Afrodisiaca werden in de geschiedenis reeds gebruikt in alle verschillende culturen. Veel van die lustopwekkers zijn vandaag de dag nog steeds populair. Terwijl de meeste van die afrodisiaca vooral gericht zijn op mannen om hun libido te verhogen. Zijn er ook enkele die zowel voor mannen als voor vrouwen kunnen worden gebruikt. Er zijn er zelfs die vooral gespecificeerd zijn voor vrouwen. Op die manier kunnen we het libido verhogen vrouw.

libido verhogen vrouw

Deze lijst  is speciaal gericht op vrouwen. Want we weten dat sekslust grotendeels afhankelijk is van het testosteron. Dus in principe kunnen kruiden die het testosteron verhogen ook worden gebruikt door vrouwen en kan men kruiden die het libido verhogen gebruiken die ook voor mannen van toepassing zijn.

Wel kunnen er neveneffecten optreden zoals ongewenste beharing, een zwaardere stem en andere mannelijke kenmerken. Echter is die kans wel zeer laag, want de meeste vrouwen die te kampen krijgen met een laag libido zullen ook een laag testosteron gehalte hebben. Hoewel sommige kruiden effectief in staat zijn om het testosteron te verhogen. Wel moeten we dit eerst nuanceren. We kunnen het testosteron verhogen wanneer we zelf een tekort of relatief lage waarde hebben. Mannen of vrouwen die reeds een normaal testosterongehalte hebben zullen slechts een zeer kleine verhoging opmerken die te verwaarlozen is. Toch wilden we een lijst maken met specifieke middelen voor vrouwen om het libido te verhogen.

Libido Verhogende Middelen Voor Vrouwen

Keukenkruiden kunnen ook helpen

Het gebruik van keukenkruiden kan helpen om het verlangen naar seks bij vrouwen te verhogen. We kunnen dit zien als extraatje want de werking van deze specerijen zal niet fenomenaal zijn. Maar kan eventueel wel een verschil betekenen.

Saffraan

Saffraan een specerij uit de keuken, is reeds gebruikt gedurende de eeuwen als een libido verhogend middel. Onderzoek heeft aangetoond dat het inderdaad behoort tot de afrodisiaca. Hoewel het een relatief duur kruid is, blijkt een kleine hoeveelheid al voldoende om van de positieve effecten ten opzichte van het libido te kunnen genieten.

Er bestaat effectief wetenschappelijk bewijs dat saffraan bij vrouwen het libido gaat verhogen. Zo kon men zien dat vrouwen met een verminderde opwinding en zin in seks, als gevolg van antidepressiva, er een verhoging van het seksueel verlangen kon teweeggebracht worden. De dosis bedroeg 30 mg saffraan. (1)

Lees ook :  Wat Zijn De Voordelen Van L-arginine Op Ons Lichaam?

Dit bracht een aantal belangrijke voordelen teweeg:

 • opwinding
 • lubricatie
 • pijn tijdens het vrijen

Wat saffraan niet deed:

 • seksueel verlangen verhogen
 • kans op orgasme verhogen
 • voldoening na de seks verhogen

Dit lijkt nogal contradictorisch en daar was men niet meteen duidelijk in tijdens het onderzoek. Saffraan zou dus in staat zijn om de opwinding te verhogen tijdens de seks, maar het verlangen naar intieme betrekkingen niet meteen verhogen. Omdat het om zo een hoge dosering gaat is dit moeilijk te gebruiken via specerijen. Daarom is saffraan ook te verkrijgen in een supplement.

Nootmuskaat

nootmuskaat vrouwelijk libidoOok gebruikt in de keuken bij vele verschillende recepten. Nootmuskaat werd gebruikt in een dierenstudie en vertoonde een verhoogde seksuele activiteit bij ratten. Men stelde onder meer dat mannelijke ratten meer zin hadden in seks en ook een verhoogde potentie hadden gekregen.

Nootmuskaat werd reeds gebruikt als een afrodisiacum door Afrikaanse vrouwen en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt in verschillende culturen om het libido te verhogen.

Mede omdat het wetenschappelijk onderzoek zich vooral richt op mannelijke proefdieren, kunnen we niet met zekerheid zeggen dat dit bij vrouwen ook het geval is. Hoewel de kans wel groot is. (2)

Kruidnagel

Kruidnagel wordt gebruikt als afrodisiacum in Aziatische landen voor vrouwen die geen interesse meer hebben in seksualiteit, verlangen en geen voldoening meer hebben in seks. Het is ook een zeer goed kruid om erectiestoornissen te verhelpen en bij mannen die te maken krijgen met vroegtijdige zaadlozing.

Hoewel kruidnagel in Azië gebruikt wordt bij vrouwen, toch zijn er geen concrete wetenschappelijke bewijzen gevonden. Wel vonden we een onderzoek die zich weer eens, vooral richt op mannen en de mannelijke potentie. Kruidnagel was in staat om het libido te verhogen en de potentie te verhogen bij mannelijke proefdieren. (3)

Kruidnagel kan je in vele uitvoeringen vinden. Zo heb je gedroogde kruidnagel die je kan gebruiken in de keuken, er bestaat kruidnagelolie en er is een supplement van kruidnagel verkrijgbaar.

Tribulus Terrestris

Tribulus terrestris heeft veel aandacht gekregen als libido verhoger bij mannen.tribulus terrestris libido vrouwen Toch kan tribulus terrestris ook heel wat betekenen voor vrouwen. Een studie toonde namelijk aan dat het libido bij 49 van de 50 vrouwen werd verhoogd bij het gebruik van tribulus terrestris.

Een andere studie toonde dan aan dat vrouwen die tribulus terrestris namen een verhoogd seksueel verlangen opmerkten, meer opwinding en meer voldoending tijdens en na de seks. Er wordt vanuitgegaan dat tribulus terrestris de androgene receptoren in de hersenen gaat stimuleren en dat het helpt om positief te reageren op hormonen. (4)

Lees ook :  12 Krachtige Voordelen Van Granaatappel Voor de Gezondheid

Nog een onderzoek werd gedaan bij vrouwen met een gebrek aan seksueel verlangen. Daar kunnen veel verschillende oorzaken verantwoordelijk voor zijn. Maar die zijn niet meteen duidelijk gemaakt in het onderzoek. Men stelde vast dat er een verhoogd verlangen was naar seks bij de vrouwen. Andere effecten waren:

 • Verhoogde kans op orgasme
 • Meer seksuele opwinding
 • Minder pijn
 • Nattere vagina
 • Algemeen hoger libido

In dit onderzoek stelde men verder nog vast dat de vrouwen een hoger testosteron hadden verkregen door het gebruik van tribulus terrestris. We moeten hier echter wel stellen dat het niet werd besproken in het onderzoek, in hoeverre de dames een tekort aan testosteron hadden vooraleer het onderzoek begon. Vermoedelijk hadden de vrouwen een zeer laag testosteron. Want een verhoging van testosteron door gebruik te maken met tribulus terrestris zal verwaarlozende resultaten opleveren indien de vrouwen reeds een hoog of gemiddeld testosteron hebben.

Zoals we reeds hebben vermeld in dit artikel. Tribulus zal het testosteron verhogen wanneer een vermoedelijk tekort optreedt. Bij een reeds normaal testosterongehalte zijn de testosteronverhogende effecten van tribulus zeer klein. (5)

Zonder twijfel is tribulus terrestris het meest effectieve middel voor vrouwen die het libido willen verhogen.

Tribulus Terrestris kan je enkel en alleen in supplementvorm nemen.

Passiebloem

passiebloem gemoedstoestand en seksdrive vrouwenPassiebloem heeft ook de reputatie om te helpen bij het libido van vrouwen. Men denkt dat de voordelen voor het libido vooral te wijten zijn aan het ontspannend effect van de passiebloem.

Hoewel wetenschappelijk onderzoek zich niet meteen expliciet gaat richten op het seksueel verlangen. Wel konden we vinden dat de kans op depressie gaat dalen bij dames. Verschillende symptomen van de menopauze kunnen worden behandeld met het gebruik van passiebloem. We hebben het dan vooral over psychische symptomen. Waardoor onrechtstreeks misschien wel het libido kan van profiteren. (6)

Er zijn verschillende supplementen met passiebloem verkrijgbaar.

Maca Wortel

Maca wordt al lang gebruikt in Aziatische landen. Ze heeft een lange geschiedenis in het verbeteren van de mannelijke seksualiteit.

Een studie heeft echter ook aangetoond dat het de zin in seks kan doen toenemen bij vrouwen voor de menopauze. En ze doen dat zonder de hormonenbalans te verstoren.

Een ander wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat maca in staat is om het libido te verhogen bij gezonde vrouwen in de menopauze. Zonder ernstige bijwerkingen te veroorzaken. (7)

Een supplement gebruiken van maca is vaak het beste omdat de smaak van maca niet zo denderend is. Verse maca smaakt een beetje naar aarde.

Lees ook :  Teveel Oestrogeen Aanpakken Met Deze 4 Natuurlijke Middelen

L-arginine

Hoewel dit geen kruid betreft. Toch kan L-arginine helpen om bloed naar de seksuele organen te sturen. Een groot voordeel voor de opwinding. Daarbovenop is het een essentieel voedingsmiddel die helpt in de circulatie van het bloed. Het ondersteunt de gezondheid van het hart en van het immuunsysteem. Het is een belangrijk aminozuur en het kan makkelijk in je dieet gemengd worden door meer eiwitten te gaan eten waar dit aminozuur in zit.

In een wetenschappelijk onderzoek werden 49 vrouwen als proefpersonen gebruikt. Van die 49 vrouwen bevonden 20 vrouwen zich nog voor de menopauze. 29 Vrouwen hadden de menopauze reeds achter de rug. Ze kregen 4 weken lang L-arginine toegediend. Daarvan had 72% van de vrouwen een verhoogde zin in seks. 68% Van de vrouwen ondervond meer voldoening na de seks. Andere voordelen waren het toenemen van de seksuele activiteit. We zagen dat 56% van de vrouwen meer seks gingen hebben na het gebruik van L-arginine. Vaginale droogheid alsook ervaren pijn tijdens de seks namen af. De grootste resultaten werden geboekt met de jongere vrouwen die zich nog niet in de menopauze bevonden. Hoewel bij 51% van de vrouwen na de menopauze er ook een hoger libido werd vastgesteld.

(8) (9) (10)

Het lichaam haalt een kleine hoeveelheid arginine uit voeding. Toch dien je om van de effecten te genieten beter een supplement met arginine te gebruiken.

Conclusie

libido verhogen bij vrouwenHet gebruik van deze producten om het libido bij vrouwen te verhogen zou een gezonde levensstijl niet mogen vervangen. Regelmatig bewegen en leren omgaan met stress kan een belangrijke rol spelen in de seksuele gezondheid en dus ook voor het libido voor vrouwen.

Hoewel veel oorzaken van een laag libido bij vrouwen te maken kunnen hebben met ofwel een teveel aan oestrogenen ofwel een tekort aan het mannelijk hormoon testosteron. Kan een laag libido bij vrouwen ook te maken hebben met een onvoldoende geestelijke gezondheid. Wanneer vrouwen zich neerslachtig of depressief voelen zal de zin in seks ver te zoeken zijn.

Ook kan het anticonceptiemiddel die men gebruikt een invloed hebben op de seksualiteit van de vrouw. Er zijn namelijk anticonceptiepillen met vrouwelijke hormonen en er zijn anticonceptiemiddelen die progesteron bevatten.

Wanneer je denkt een ander anticonceptiemiddel te moeten gebruiken kan je daar beter eens over praten met je huisarts en je probleem over het lage libido uitleggen aan de arts. Ook bij vrouwen tijdens en net voor de menopauze kunnen problemen als een lager libido ontstaan.

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven