Lage Bloeddruk Verhelpen Met Voeding En Kruiden

Lage Bloeddruk Behandelen Op Natuurlijke Wijze

Hoewel de meeste mensen te maken krijgen met het hebben van een te hoge bloeddruk. Ook wel hypertensie genoemd. Zijn er ook een aantal mensen die te maken krijgen met een lage bloeddruk. Ofwel hypotensie.

Hoewel hypertensie voor hartproblemen en uiteindelijk hartfalen kan leiden. Kan hypotensie ook wel gevaren met zich meebrengen.

In dit artikel gaan we bespreken hoe we de lage bloeddruk behandelen op natuurlijke wijze.

Maar hoe zijn we nu zeker dat we te maken hebben met hypotensie?

Het verband tussen lage bloeddruk en het hart

Het hart is een spier die werkt als een pomp. Ze wordt gecontroleerd door elektrische signalen. Problemen met de pomp of met de elektrische signalen kan problemen veroorzaken zoals een lage bloeddruk.

Het hart kan te snel pompen bijvoorbeeld. De bloeddruk zal dalen omdat er niet genoeg tijd is voor het hart om volledig te vullen tussen elke hartslag door. Wanneer het hart te traag slaat dan kan er teveel tijd tussen de verschillende hartslagen liggen waardoor het bloed minder vlot gaat vloeien.

bloed pompen hart

De hartspier kan beschadigd of geïrriteerd zijn. Dat kan ervoor zorgen dat er onvoldoende kracht is om te pompen of om een normale bloeddruk te behouden. Bij een hartaanval kan het hart daarna te zwak worden om effectief te pompen.

De hartkleppen zorgen ervoor dat er bloed kan vloeien in één richting. Wanneer één van die kleppen gaat falen dan kan het bloed in tegenovergestelde richting gaan komen. Dat kan ervoor zorgen dat de hoeveelheid bloed die naar het lichaam toe vloeit zal afnemen. De hartklep kan ook nauwer worden waardoor de bloedsomloop ook verminderd wordt. Al deze situaties kunnen ervoor zorgen dat we te maken krijgen met een lage bloeddruk.

Lees ook :  Plantaardige en Dierlijke bronnen van IJzervoeding

De vloeistoffen in het lichaam

De vloeistoffen in de bloedvaten zijn opgebouwd uit bloedcellen, water, bloedklonter bestandsdelen, chemische bestandsdelen en elektrolieten. Een verkeerde balans tussen deze vloeistoffen kan ook problemen zoals hypotensie met zich meebrengen.

Uitdroging of te weinig water drinken zal ervoor zorgen dat het totale volume van de vloeistoffen gaat afnemen. Daardoor zullen we ook een lagere bloeddruk krijgen. Dit komt voor bij overgeven en diarree of bij mensen met longontsteking, blaasontsteking en bij mensen met uitdrogingsverschijnselen.

Bloedingen, inwendig of uitwendig zullen ervoor zorgen dat de hoeveelheid rode bloedcellen gaat afnemen. Dat zorgt er ook voor dat de hoeveelheid vloeistoffen in de bloedvaten zullen afnemen.

Symptomen

lage bloeddruk symptomen

We gaan eerst even de meest voorkomende symptomen daarvan gaan opsommen.

  • Draaierig in het hoofd of duizelig zijn
  • Moeizaam ademen
  • Het altijd koud hebben
  • De neiging hebben om flauw te vallen
  • Misselijk zijn
  • Troebel of wazig zicht hebben

Hypotensie of een lage bloeddruk kan voorkomen bij gezonde mensen. Om een voorbeeld te geven…

wazig zicht

Mensen die vaak gaan sporten hebben een lagere bloeddruk. Wanneer dan weinig zout wordt ingenomen via de voeding. Dit in combinatie met te weinig vocht. Dan kan dat leiden tot hypotensie.

Andere oorzaken

Hoewel we kunnen onze lage bloeddruk behandelen op natuurlijke wijze, is het belangrijk te weten dat hypotensie ook kan ontstaan door de volgende factoren.

Lees ook :  Russische Ginseng | Wat Is De Werking En Wat Zijn De Bijwerkingen?

Voeding licht aanpassen

amandelen

Het spreekt voor zich dat we de simpele regel om hypertensie te behandelen kunnen omkeren. Mensen met hypertensie worden aangeraden om weinig zout te eten. Wanneer we last hebben van hypotensie kunnen we dus meer zout gaan eten.

We kunnen daar ook niet mee overdrijven, omdat teveel zout onze kaliumvoorraad in het gedrang gaat brengen en ook veel meer vocht zal vasthouden waardoor we uiteindelijk met andere problemen kunnen te maken krijgen.

Het is aangeraden om niet al teveel snelle suikers in één maaltijd te nuttigen. Zorg voor voldoende eiwitten en vetten in combinatie met suikers. En gebruik meer vezels in de voeding.

Kruiden

Lage bloeddruk behandelen op natuurlijke wijze kan ook met kruiden. Er zijn een aantal kruiden die als neveneffect hebben dat het bloeddrukverhogend gaat werken.

In ons geval is dat dus geen neveneffect maar een gunstig effect.

Russische Ginseng

Russische ginseng

Russische Ginseng of Siberische Ginseng wordt over het algemeen aangeraden aan mensen om stress en oververmoeidheid te bestrijden.

De plant behoort tot de adaptogenen. Dat betekent dat de plant zal helpen waar nodig in het lichaam.

De energie zal toenemen waardoor de bloeddruk ook licht gaat stijgen.

Een normale hoeveelheid, zoals vermeld wordt op de verpakking zal in de meeste gevallen voldoende zijn. We kunnen echter een hogere dosis nemen.

We moeten alleen opletten met de bekende bijwerking. Een te hoge dosis van het supplement kan slapeloosheid veroorzaken.

Lees ook :  Meest Verkochte Parfum Voor Vrouwen 2020

Zoethout

zoethout

Zoethout is een ander middel om te kunnen onze lage bloeddruk behandelen op natuurlijke wijze.

Het is zeer gunstig voor de ademhaling en voor onze spijsvertering. Het helpt de longen om extra slijm af te voeren en zal op die manier kunnen ingezet worden bij infecties op de luchtwegen.

Een groot neveneffect van het supplement van de plant, is dat het bloeddrukverhogend werkt. In ons geval dus weer een voordeel.

Meidoorn

meidoorn lage bloeddruk

Een ander voorbeeld is meidoorn. Hoewel dit kruid eigenlijk gebruikt wordt voor mensen met hypertensie. Kan het net zo goed gebruikt worden om te kunnen de lage bloeddruk behandelen op natuurlijke wijze.

Het kruid heeft een balancerende eigenschap. En zal op die manier een hoge druk helpen verlagen. En een te lage druk helpen verhogen.

Men gebruikt dit kruid vaak bij slaapproblemen, lichte depressie of stress situaties. Meidoorn kan worden gebruikt via een extract. Je kan echter ook supplementen gebruiken van meidoorn.

Besluit

We kunnen onze lage bloeddruk behandelen op natuurlijke wijze door meer zout en water toe te voegen aan ons dieet. Daarbij dienen we rekening te houden met de aanbevolen dosis zout per dag. Dat bedraagt 6 gram.

We proberen te zorgen voor 2 liter water per dag. Verspreid over de dag. Daarnaast proberen we onze maaltijden in te delen in een gunstige verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en onverzadigde vetzuren.

En daarbij zoveel mogelijk snelle suikers zoals wit brood, witte pasta, witte rijst en aardappelen te gaan vermijden. Dat wil niet zeggen dat we die niet meer mogen eten. Maar toch proberen te kiezen voor een volkoren variant of een variant met meer vezels zoals peulvruchten (bonen, erwten …).

Als laatste hulpmiddel kunnen we kruiden gebruiken.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven