Wat Zijn De Voordelen Van L-arginine Op Ons Lichaam?

Arginine is een aminozuur die een belangrijke rol speelt in het lichaam. De eigenschappen van L-arginine situeren zich voornamelijk op het regelen van onze bloeddruk. Het aminozuur zal hierbij zorgen voor een verbeterde hoeveelheid stikstof in het lichaam. Het zal overtollig ammoniak helpen verwijderen uit het lichaam. Daarnaast zal het bijdragen aan een spoedig herstel van blessures en wonden.

L-arginine is een essentieel aminozuur die wordt gebruikt om bepaalde functies in het lichaam optimaal te helpen functioneren. Mensen kunnen een kleine hoeveelheid zelf aanmaken. Maar we vinden ook bepaalde hoeveelheden L-arginine terug in bepaalde voedingsmiddelen.

Bijna alle voedingsmiddelen die een hoge hoeveelheid eiwitten bevatten, zullen ook dit aminozuur bevatten. We denken dan vooral aan vette vis. Maar ook walnoten, zuivelproducten, eieren en gevogelte bevatten een hoge hoeveelheid L-arginine.

Het grootste gedeelte van de hoeveelheid L-arginine in het lichaam wordt gebruikt om ammoniak uit het lichaam te verwijderen. Ook zal creatine worden aangemaakt met behulp van dit aminozuur. Een kleine hoeveelheid wordt dan ook gebruikt om stikstof aan te maken. Dat is van groot belang voor onze bloedvaten. De bloedvaten zullen hierdoor wijder worden waardoor de bloedsomloop sterk wordt verbeterd. Dat helpt onder meer bescherming bieden tegen hartziekten en zal de bloeddruk verlagen.

De grootste reden waarom mensen extra L-arginine gaan gebruiken is dan ook om de bloeddruk te verlagen. Om de gezondheid van het hart te verbeteren. Of om de fysieke prestaties te gaan verbeteren.

Wat is de werking van L-arginine?

Bloedsomloop verbeteren

Zoals we reeds hebben gezegd, zal L-arginine een gunstige invloed hebben op de bloedsomloop. Dit komt door een verhoogde aanmaak van stikstof en het daarbij horende verwijdend effect op de bloedvaten. Waardoor de bloeddruk gaat zakken. (1)

Een ander belangrijk aspect van deze verhoogde hoeveelheid stikstof, is dat ze de vorming van bloedklonters gaan tegengaan. Deze effecten dragen bij aan heel wat voordelen van L-arginine. Omdat ze bijna allemaal in verband kunnen worden gebracht met het stikstof verhogende effect in het lichaam.

Hartziekte voorkomen

hart

De verlaging van de bloeddruk en de verbetering van de bloedsomloop zal het risico op hartziekten sterk doen afnemen.

Lees ook :  Teveel Oestrogeen Aanpakken Met Deze 4 Natuurlijke Middelen

Onderzoeken hebben kunnen aantonen bij mensen dat L-arginine in lagere hoeveelheden voorkomt in het lichaam van mensen met hartziekten. Gezonde mensen hadden een hogere hoeveelheid. Dat kan deels te verklaren zijn door het voedingspatroon. Maar kan ook voortkomen uit een verminderde aanmaak van L-arginine in het lichaam. (2)

Het gebruiken van L-arginine supplementen zou hierbij kunnen zorgen voor een normale hoeveelheid stikstof in de bloedvaten. Waardoor het risico op hartziekten sterk gaat afnemen.

Diabetes preventie

bloedsuiker meten

Niet alleen het hart kan voordeel doen bij een adequate hoeveelheid van dit aminozuur in het lichaam. Ook mensen met een hoger risico op Diabetes type 2 kunnen dankzij deze stof, het risico op een daadwerkelijke ontwikkeling van de ziekte sterk doen dalen.

Mensen met Diabetes type 2 hebben een lagere hoeveelheid L-arginine in het lichaam. Ook dit probleem kan opgelost worden door te zorgen voor meer L-arginine. Zij het via de voeding of via het gebruiken van een supplement.

Een groot nadeel van Diabetes is dat we voortdurend te maken krijgen met ontstekingen en schade in het lichaam. Onderzoek heeft kunnen aantonen dat het gebruiken van dit aminozuur kan helpen deze schade te beperken. Daarnaast zal de antioxidante werking voor een groot deel bescherming bieden tegen deze oxidatieve schade.

Verhoging van de bloedsuikerwaarden en een verminderde gevoeligheid voor insuline zijn de gevolgen van Diabetes. Ook hier hebben we goed nieuws want L-arginine heeft aangetoond de werking van de pancreas te ondersteunen. Waardoor de hoeveelheid insuline ging stijgen en de bloedsuikerwaarden gingen dalen. (3)

En er is nog meer voor mensen die lijden aan Diabetes. Een ander onderzoek heeft kunnen aantonen dat er meer vet kan worden verbrand wanneer er hogere hoeveelheden van dit aminozuur worden waargenomen in het lichaam. (4) Ook de triglyceriden werden verlaagd. Dat was bijna net zo krachtig als bij het gebruik van omega 3 visolie of krill olie.

Immuunsysteem versterken

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat wanneer er een verhoogde hoeveelheid stikstof in het lichaam terechtkomt, er ook meteen een verbetering van het immuunsysteem kan worden vastgesteld.

Stikstof kan het immuunsysteem gaan stimuleren om bepaalde antistoffen aan te vallen en te verwijderen. En zoals we dus al weten zal L-arginine ervoor zorgen dat er meer stikstof in het lichaam terechtkomt.

Lees ook :  Hoe Kunnen We Candida Effectief Gaan Bestrijden?

Stress verlagen

Men heeft ontdekt dat in combinatie met L-lysine er een sterkere basis gevormd wordt tegen stress. In de studie kregen de deelnemers 3.000 mg lysine en 3.000 mg arginine toegediend.Men stelde onder meer vast dat het cortisol ging dalen en daarmee ook een verlaging van stress ging plaatsvinden.

Cortisol is het hormoon die wordt aangemaakt wanneer we onder stress worden geplaatst. Het hormoon is belangrijk in bepaalde hoeveelheden. Te hoge hoeveelheden zullen het risico op hoge bloeddruk, overgewicht, Diabetes en uiteindelijk ook hartziekten verhogen.

Fysieke prestaties verbeteren

zwemmen

Eén van de belangrijkste redenen waarom L-arginine wordt gebruikt, is om de fysieke prestaties te verbeteren. Daarvoor worden soms hoge dosissen genomen tot wel 10.000 mg. Echter is dat in de meeste gevallen zeker niet nodig.

Het verbeteren van de fysieke prestaties gebeurt doordat er meer stikstof wordt aangemaakt. Weer hebben we het stikstof fenomeen. Dit zal ervoor zorgen dat de bloedsomloop verbetert. Waardoor er meer zuurstof doorheen het lichaam kan worden getransporteerd. Meer zuurstof voor de organen en de spieren betekent dat we betere prestaties zullen afleveren.

Geheugen verbeteren

Doordat we een verbetering van de transportatie van zuurstof hebben. Zullen de hersenen ook beter gevoed worden. Waardoor er een betere concentratie en een beter geheugen kan worden vastgesteld.

We kunnen dus vaststellen dat het verbeteren van de bloedsomloop toch wel voor heel wat factoren in het lichaam van groot belang is.

Vruchtbaarheid verbeteren

vruchtbaarheid l-arginine

Bij vrouwen is onvruchtbaarheid in de meeste gevallen te wijten aan een verkeerde balans tussen de hormonen. Dat vindt dan bijna altijd plaats in de eierstokken. We kunnen door middel van L-arginine de eierstokken helpen om op een adequate manier hormonen aan te maken. Waardoor de kans op zwangerschap voor een groot stuk wordt verhoogd.

Ook bij mannen heeft onvruchtbaarheid meestal te maken met weinig sperma. Weinig sperma en dan ook weinig vruchtbaar sperma. Door L-arginine te gebruiken kunnen we niet alleen de hoeveelheid sperma verhogen. We kunnen het sperma ook een stuk meer vruchtbaar maken dankzij de antioxidante werking van L-arginine. (4)

Lees ook :  Fibromyalgie Symptomen Verzachten Met Natuurlijke Middelen

Niet alleen zal er door L-arginine te gebruiken meer sperma aangemaakt worden. Het sperma zal ook een stuk meer vruchtbaar worden. Wat resulteert in een hogere kans op een eventuele bevruchting en zwangerschap.

Erectieproblemen of Impotentie

erectieproblemen impotentie

Mannen die te maken hebben met erectieproblemen zijn nog te vaak bang om naar een arts te gaan. Ze gaan ervan uit dat zij alleen met dit probleem te maken hebben. En willen daarom zichzelf niet belachelijk maken bij de dokter. Het omgekeerde is echter waar. Pakweg alle mannen hebben ooit al eens in hun leven te maken gehad met erectieproblemen.

Pas op, erectieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze kunnen van fysieke aard en van mentale aard zijn. Onder fysiek verstaan we een slechtere doorbloeding naar de penis toe. Dat gebeurt echter meestal bij oudere mannen. Of bij mannen die er een heel ongezonde levensstijl op nahouden met weinig beweging, roken, alcohol, ongezonde voeding …

Mentale problemen komen het meest voor bij jongere mannen. Maar kunnen evengoed bij oudere mannen voorkomen EN zullen zorgen voor fysieke problemen.

Laten we dit even verduidelijken. 

Wanneer we onder stress staan, zij het door faalangst of door andere externe problemen die stress veroorzaken, zullen we de bloedvaten nauwer doen worden. Dit komt door een verhoogde hoeveelheid cortisol.

Door L-arginine te gebruiken zullen we niet alleen de bloedvaten wijder maken door meer stikstof aan te maken. We zullen ook de hoeveelheid cortisol verlagen waardoor de stress voor een deel wordt weggenomen.

Om die reden kan L-arginine gezien worden als een natuurlijk alternatief voor Viagra.

Bijwerkingen van L-arginine

We moeten er rekening mee houden dat de normale dosis L-arginine 1.000 mg bedraagt. Echter worden voor bepaalde eigenschappen hogere hoeveelheden aangeraden. Om de erectie te verbeteren worden dosissen van 3.000 tot 5.000 mg aangeraden. Om de fysieke prestaties te verbeteren worden soms dosissen tot wel 10.000 mg gebruikt. Dat verhoogt natuurlijk het risico op eventuele bijwerkingen.

Bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van hogere dosissen zijn onder meer diarree. Omdat L-arginine een licht laxerende werking heeft. Vooral wanneer dit wordt gebruikt op een nuchtere maag. Het is daarom beter om het supplement te gebruiken in combinatie met voeding. Dan is de kans op diarree zeer klein. Je kan een L-arginine supplement hier online bestellen.

Deel dit bericht

Scroll naar boven