Kruiden Tegen Hooikoorts | Natuurlijke Middelen

Kruiden Tegen Hooikoorts en Natuurlijke Middelen Tegen Hooikoorts

hooikoorts natuurlijke middelenWanneer je last hebt van hooikoorts dan weet je hoe ongemakkelijk en vervelend het warme weer kan zijn. Gelukkig kunnen we met kruiden tegen hooikoorts, met natuurlijke middelen de allergie verzachten.

Terwijl anderen zich aan het uitleven zijn buiten in het goede weertje, zitten wij vast met de symptomen van hooikoorts. Prikkelende ogen, een verstopte neus, pijnlijke keel en voortdurend niezen.

Hooikoorts wordt gezien als een allergische conditie die bij 1 op de 5 mensen voorkomt tijdens hun leven. Het komt voort uit een allergie voor pollen. Hieruit kunnen we dus vaststellen dat het niet alleen moeilijk is om het probleem te voorkomen in de zomer. Het komt ook nog eens heel vaak voor.

Wanneer je last hebt van deze allergische reactie dan heb je vast en zeker reeds natuurlijke middelen gebruikt. Er zijn er heel wat. Al zijn die niet altijd even krachtig als medicijnen. Maar medicijnen komen dan weer met de nodige bijwerkingen.

Kruiden tegen hooikoorts kunnen vaak beter werken dan de bekende natuurlijke middelen tegen hooikoorts zoals honing. Maar ook die zullen niet voor iedereen helpen. En vaak is het een zoeken naar welke kruiden tegen hooikoorts voor ons persoonlijk gaan helpen.

Natuurlijke middelen tegen hooikoorts

Honing

honing tegen hooikoortsHoning wordt verondersteld om de aandoening te genezen doordat de pollen in honing kunnen helpen om meer tolerant te worden tegen andere pollen.

Meer honing eten kan de symptomen verminderen. Het enige probleem met honing, is dat we lokale honing moeten vinden. Heel vaak komt honing van andere landen of andere regio’s. Die zou dan minder krachtig zijn.

Lees ook :  Kan Omega 3 Cholesterol Verlagen?

Honing zou ook alleen maar helpen bij lichte vormen van de aandoening. Wanneer we last hebben van een gemiddelde of ernstigere vorm zullen andere natuurlijke middelen tegen hooikoorts of andere kruiden tegen hooikoorts moeten gebruikt worden.

Vitamine C

Vitamine C wordt ook gezien als één van de natuurlijke middelen tegen hooikoorts. Het kan door middel van zijn krachtige anti-allergische effecten de symptomen effectief verkleinen. Er is echter wel een minimale dosis van 1.000 mg per dag nodig. Dat is niet altijd makkelijk te halen.

Bij het gebruiken van een supplement dien je echter wel te letten dat het gaat om natuurlijke vitamine C. Synthetisch verkregen vitamine C is schadelijk voor de nieren op lange termijn.

Beta Caroteen

pompoen beta caroteenBeta caroteen is een stof die voorkomt in oranje groenten en fruit. Ze bevatten krachtige antioxidanten en helpen ontstekingen tegengaan. Vooral in de luchtwegen. Ze helpen ook met het immuunsysteem, om het sterker te maken.

Goeie bronnen van betacaroteen zijn:

  • Pompoen
  • Abrikozen
  • Wortelen
  • Zoete aardappelen
  • Spinazie

Beta caroteen kan ook gebruikt worden in supplementvorm.

Appelazijn

Appelazijn wordt gebruikt tegen enorm veel aandoeningen. Het hoort ook bij de natuurlijke middelen tegen hooikoorts. Vooral omdat appelazijn een groot aantal allergieën kan voorkomen.

Helaas wordt appelazijn weinig gebruikt dus weten de mensen de echte werking ervan niet. De beste manier om appelazijn te gebruiken is door de troebele variant te gebruiken. Deze bevat namelijk alle vitamines en belangrijke stoffen die bij de zuivere variant eruit gezeefd zijn. (Hier bestellen)

Lees ook :  Zinktekort : Symptomen En Oorzaken

Omega 3

omega 3Omega 3 zal bijdragen aan het produceren van ontstekingsremmende stoffen. Zoals eicosanoïden. Deze zullen helpen om de weerbaarheid tegen de aandoening te verbeteren.

Voldoende omega 3 innemen is niet alleen belangrijk voor mensen met deze aandoening. De vetzuren staan ook in verband met hartziekten, cholesterol, kanker, droge ogen, hoge bloeddruk en vele andere problemen.

Omega 3 kan dus heel wat goeds voor onze gezondheid betekenen. We vinden de vetzuren vooral terug in vette vis, visolie of in lijnzaad en chiazaad. Een omega 3 supplement kan online besteld worden.

Kruiden tegen hooikoorts

Kurkuma

Misschien wel de meest krachtige om de aandoening te behandelen. De reden daarvoor is te vinden zijn ontstekingsremmende werking en omdat het veelal gebruikt wordt wanneer alle andere natuurlijke middelen tegen hooikoorts niet helpen.

kurkuma tegen hooikoortsDeze kruiden tegen hooikoorts hebben aangetoond in onderzoeken dat het vrijgeven van histamine uit de cellen wordt geblokkeerd door kurkuma te gebruiken.

Dit zorgt ervoor dat symptomen van de allergie niet kunnen optreden. Kurkuma wordt niet alleen gebruikt tegen allergische reacties. Het is een effectief middel om het lichaam te reinigen en ook om de lever te reinigen.

De werking kan worden versterkt met een extract te gebruiken.

Kamille

Kamille is het meest gekend om zijn kalmerende effecten. Toch kan kamille ook helpen tegen deze aandoening. Je kan ze makkelijk gedroogd kopen. Dat is krachtiger dan wanneer we ze reeds in thee verpakt zijn. Kamille kunnen we hier online bestellen.

Ginkgo

Veel mensen gaan ervan uit dat ginkgo biloba enkel kan gebruikt worden om de werking van onze hersenen te verbeteren. Terwijl nog enkele andere mensen zullen weten dat ginkgo ook een gunstige werking heeft op onze bloeddruk en op de bloedsomloop in het algemeen. En daardoor een beschermende werking heeft voor het hart.

Lees ook :  De Oorzaken Van Hoge Bloeddruk En Hoe Vermijden!

Toch heeft ginkgo biloba nog heel wat meer in zijn mars. Het behoort namelijk ook tot de kruiden tegen hooikoorts. We kunnen hooikoorts op een natuurlijke manier bestrijden door de ginkgoliden die we terugvinden in dit kruid.

Zij hebben een krachtig ontstekingsremmend effect en bevatten maar liefst 7 verschillende antihistamines. Deze zullen op een natuurlijke en vooral ook effectieve manier, de hooikoorts op een natuurlijke manier bestrijden.

Ginkgo zal het lichaam minder snel laten reageren tegen allergieën. Vooral mensen met pollen astma kunnen hier heel wat voordeel uit doen. Het zal ook de ontsteking remmen in de luchtwegen. Dit kan alleen gebruikt worden via een supplement.

Hoefblad

natuurlijke middelen tegen hooikoortsDeze kruiden zullen ontstekingen gaan verminderen en zullen histamines en leukotrienes gaan blokkeren.

Ze kunnen effectief zijn om prikkelende ogen te verbeteren, de sinussen los te maken en het vermijden van niezen en hoofdpijn.

Hoefblad kan je krijgen in een vloeibaar extract om te mengen met water.

Besluit

We hebben dus een groot aantal natuurlijke middelen tegen hooikoorts en ook een aantal kruiden tegen hooikoorts. De meest effectieve zouden wel degelijk appelazijn en kurkuma zijn. Omdat ze allebei een sterke reinigende werking hebben op het lichaam.

En ook een krachtige bescherming bieden tegen ontstekingen en allergieën. Daarnaast is het gebruiken van voldoende omega 3 vetzuren in je dieet niet alleen tegen deze aandoening van belang maar ook om cholesterol, hartziekten en een hoge bloeddruk te voorkomen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven