Kan Omega 3 Cholesterol Verlagen?

Kan Omega 3 Cholesterol Verlagen?

zalm omega 3Helpt Omega 3 cholesterol verlagen?

Ja Omega 3 helpt om cholesterol te verlagen. Dat gebeurt doordat omega 3 de triglyceriden gaat verlagen. De triglyceriden en cholesterol gaan meestal samen. Wanneer de een wordt verlaagd heeft dat ook effect op de ander. Wanneer je last hebt van een hoge cholesterol dan kan omega 3 samen met een gezondere levensstijl een alternatief bieden.

Omega 3 kan men vinden in vette vis zoals zalm en makreel. Omega 3 vetzuren behoren tot de essentiële vetzuren. Het lichaam kan ze echter niet zelf aanmaken. Je kan een supplement nemen van omega 3 of veel voedingsmiddelen met omega 3 gaan eten.

Omega 3 biedt vele voordelen voor de gezondheid. Zo staat omega 3 in verband met diabetes, omega 3 zou helpen om de mentale gezondheid te verbeteren. Ook op de hersenen zou omega 3 van invloed zijn. Je kan dus ook met omega 3 cholesterol verlagen.

Triglyceriden en cholesterol

Hoge triglyceriden gaan hand in hand met een hoog cholesterol. Zowel cholesterol als triglyceriden zijn vetten. En in hoge aantallen, ze zorgen allebei voor verhoogde risico’s op hartziekten, hartaanvallen en beroertes. Wanneer veel cholesterol en triglyceriden in de bloedstroom circuleren kunnen ze zorgen voor aderverkalking, ze kunnen de bloed circulatie verstoren. LDL cholesterol is de slechte cholesterol, HDL is de goeie cholesterol.

Lees ook :  Libido Bij Vrouwen In De Overgang Behouden!

Met Omega 3 Cholesterol verlagen

1 tot 4 gr omega 3 vetzuren DHA en EPA zijn nodig om met omega 3 cholesterol te doen dalen.

Wanneer je met omega 3 cholesterol wilt aanpakken dien je ook wel enkele veranderingen aan je levensstijl toe te passen. Wanneer je overgewicht hebt dien je gewicht te verliezen. Dat zal het risico op hartziekten een groot stuk doen afnemen en ook de LDL cholesterol doen dalen.

omega 3 cholesterol

Een dieet zou moeten bestaan uit weinig verzadigde vetzuren en weinig transvetten en cholesterol. Veel fruit en groenten samen met magere eiwitten en volkoren granen.

Regelmatig bewegen zou ook helpen om sneller je doel te bereiken en je algemene fysieke conditie te verbeteren. Wanneer je reeds medicatie neemt tegen cholesterol dan praat je beter eerst met je dokter vooraleer je een supplement met omega 3 om cholesterol te verlagen gaat nemen.

Door meer vezels te eten ga je in combinatie met een omega 3 supplement minder cholesterol in het bloed terugvinden. Bepaalde voedingsproducten die je kunt combineren om met omega 3 cholesterol te verlagen zijn onder andere bananen, appelen, peren en pruimen. Walnoten, pecanoten en amandelen zijn ook een goeie bron van omega 3 gepaard met vezels en zullen op die manier de cholesterol gaan verlagen.

Vezels alleen zullen het LDL cholesterol niet verlagen. Je dient zo weinig mogelijk verzadigde vetzuren te eten. Dus stel je beter een dieet samen die rijk is aan onverzadigde vetzuren. Door veel meer fruit te eten, groenten, onverzadigde vetzuren en vezels, samen met een omega 3 supplement zul je de risico’s van een te hoog cholesterol zoals hartziekten aanzienlijk doen afnemen.

Lees ook :  Zijn superfoods gezond en zijn er ook goedkopere alternatieven?

voedingsmiddelen die gaan helpen het cholesterol te doen dalen

  • Olijfolie
  • Avocado
  • Lima bonen
  • Kidney bonen
  • Kaneel
  • Gember
  • Kurkuma
  • Knoflook
  • Koriander

Deze voedingsmiddelen zullen in combinatie met een dieet rijk aan eiwitten, vezels, onverzadigde vetzuren en een supplement van omega 3 de cholesterol aanpakken.

De voordelen van een omega 3 supplement om cholesterol te verlagen

chia omega 3Je kan natuurlijk met omega 3 cholesterol verlagen zonder het gebruik van een supplement. Door bijvoorbeeld heel veel vette vis te gaan eten en veel andere producten met veel onverzadigde vetzuren zal je ook aan de gewenste aanbevolen hoeveelheid omega 3 komen die je nodig hebt.

Het enige probleem is de Omega 6/Omega 3 ratio verhouding. In ons westers dieet hebben hebben we meestal een ratio van 12:1 tot 20:1. Dat wil zeggen dat we voor elke eenheid omega 3, minstens 12 eenheden omega 6 binnen nemen.

Wanneer die ratio verhouding te hoog is worden de voordelen van omega 3 minder en minder. Teveel omega 6 kan zelfs een stijging van de cholesterol betekenen.

De gezonde ratio verhouding zou moeten 4:1 of minder bedragen. Om die reden kan een omega 3 supplement helpen die ratio naar beneden te brengen van 12:1 naar 4:1.

Wat je verder kan doen

Door geregeld te gaan bewegen kan je in combinatie met een omega 3 supplement de cholesterol nog sneller doen dalen. Dit komt doordat heel wat oude vetten in het lichaam gaan worden gebruikt als energiebron. Wanneer je elke dag verse omega 3 vetzuren binnenkrijgt door het supplement zal het lichaam nooit meer een tekort gaan vrezen. Op die manier zullen ze dus heel snel de opgeslagen ongezonde vetten aanspreken, en ook de cholesterol doen dalen.

  • Omega 3 Supplement hier online bestellen
Lees ook :  Voeding voor de nieren om ze terug in optimale gezondheid te brengen

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven