Hoe kan Omega 3 Tegen Acne Helpen?

Omega 3 Tegen Acne

omega 3 visMeestal krijgen tieners ermee te maken. Het kan echter ook gebeuren bij volwassen personen. Acne ontstaat doordat poriën in de huid gaan verstoppen. Dan ontstaat er uitslag op de huid die acne genoemd wordt. Omega 3 tegen acne zou wel eens een belangrijke rol kunnen spelen. Door zijn ontstekingsremmende werking kan omega 3 ervoor zorgen dat de huid minder snel geïrriteerd raakt.

EPA Omega 3 tegen Acne meest veelbelovend

Daarom zou omega 3 tegen acne kunnen worden ingezet en zou het bepaalde vomen van acne kunnen voorkomen. Om omega 3 tegen acne te gebruiken wordt aangeraden om een dagelijkse dosis van 930 mg EPA omega 3 vetzuren te gebruiken. Je dient daarvoor een supplement te nemen met ongeveer 2.000 mg omega 3 vetzuren.

Indien je een supplement van 1.000 mg hebt, dien je dan 2 tabletten te nemen. Omega 3 vetzuren bestaan altijd uit DHA, EPA en ALA vetzuren. ALA vetzuren kunnen worden omgezet in DHA en EPA. Daarom dat je met een dosis van 2.000 mg Omega 3, de gewenste 930 mg aan EPA vetzuren gaat halen.

Effecten van acne

acneAcne kan een emotioneel moeilijke situatie uitlokken. Volgens een recent onderzoek kan acne het zelfvertrouwen doen dalen, het afzeggen van bepaalde sociale activiteiten. Acne zou zelfs in sommige gevallen leiden tot depressie. Omega 3 tegen acne zou dan wel kunnen helpen.

Omega 3 vetzuren zijn essentiële vetzuren en worden algemeen beschouwd als gezonde vetzuren. Zo beschermen Omega 3 vetzuren tegen ontstekingen. De voordelen van Omega beperken zich ook niet enkel tot acne.

  • Omega 3 tegen acne
  • Omega 3 tegen droge ogen
  • Omega 3 kan helpen bij het afvallen
  • Omega 3 is goed voor de hersenen
  • Omega 3 ondersteunt de werking van het hart
Lees ook :  Natuurlijke Middelen Tegen Depressie

Een onderzoek uit 2004 toonde aan dat een verhoogde consumptie van Omega 3 vetzuren ervoor zorgden dat acne ging verminderen. Mensen die gevoelig zijn aan acne doen er goed aan om zo weinig mogelijk suiker te gaan eten. en een dieet te volgen rijk aan vis, noten en volkoren granen. Het nemen van een Omega 3 supplement kan ervoor zorgen dat het lichaam altijd voldoende omega 3 tegen acne in het lichaam heeft.

Hoe werkt omega 3 tegen Acne?

omega 3 zeevruchtenHoe gunstiger de Omega 6/ Omega 3 ratio bedraagt, hoe minder kans je maakt op problemen met de ogen, hersenen, hartproblemen, overgewicht, cholesterol en dus helpt die omega 3 tegen acne.

Al moet je tijdens het gebruik van een Omega 3 supplement ook wel de suiker gaan minderen.

Suiker en overtollige vooral verzadigde vetzuren en transvetten bezorgen de lever teveel overlast zodat er acne ontstaat. Door Omega 3 tegen acne te gebruiken in combinatie met minder suiker kan je dat probleem dus gaan oplossen.

De meest werkzame stof die een bescherming biedt tegen Acne is het EPA vetzuur uit de omega 3 vetzuren. Na 12 weken zou de acne moeten beginnen afnemen.

Aanbevolen hoeveelheid vetten

Zoals met alles is er een aanbevolen dosis. Wanneer je de juiste hoeveelheid vetten  gebruikt kan je genieten van de voordelen ervan. Het is echter niet zo dat je er meer moet gebruiken dan nodig om van meer voordelen te genieten. Er is echter een ruime marge.

Zo wordt er gerekend dat de totaal aantal calorieën die je mag innemen via vetten bedragen 20 tot 40%. Wanneer je dus een dieet volgt van 2.000 Kcal per dag. Dan mag je tussen de 400 en 800 Kcal per dag aan vet innemen.

Slechts 10% van die calorieën uit vetten mogen komen van verzadigde vetzuren. De resterende calorieën dienen te komen uit gezonde vetzuren zoals de Omega 3 vetzuren.

Lees ook :  Wat is het verschil tussen visolie en krill olie?

Omega 3 in voeding

Omega 3 wordt gevonden in vette vis zoals zalm, tonijn en haring. Er wordt aanbevolen om 2 keer per week vette vis te gaan eten. Of een andere Omega 3 bron zoals noten. Verder bevatten zaden ook een ruime hoeveelheid Omega 3.

De ratio verhouding Omega 6 en Omega 3

oesters omega 3Om van zoveel mogelijk voordelen te genieten van omega 3. Zoals Omega 3 tegen acne of Omega 3 tegen droge ogen, ook wanneer je wilt afvallen met omega 3. Dien je te letten op de ratio tussen Omega 6 en Omega 3.

De ratio is de verhouding Omega 6 tegenover de Omega 3 vetzuren die je krijgt via het dieet. Een aanbevolen verhouding is 4:1 of kleiner. Echter is bij de meeste mensen de ratio veel hoger. Dit komt niet altijd door een slechte levensstijl. Al bevatten gefrituurde product
en echter veel meer Omega 6 dan Omega 3. Ook veel andere gezonde voedingsmiddelen zoals zonnebloempitten, bevatten veel meer omega 6 dan omega 3.

Ook ons westers dieet is meer ingesteld op Omega 6 dan Omega 3. De gemiddelde verhouding bij de westerse mensen is vaak 12:1 tot 20:1. Het toenemende gebruik van bereide maaltijden, fastfoods en andere zorgen voor die enorm hoge ratio verhouding.

Voedingsmiddelen die een positieve ratio verhouding hebben zijn vette vis en bepaalde zaden zoals lijnzaden en de olie ervan, lijnzaadolie. Door het eten van deze voedingsproducten kan je de ratio dus een beetje omlaag brengen en zorgen dat je minstens de 4:1 ratio haalt.

Om er zeker van te zijn dat je geen te hoge ratio verhouding hebt kan je een Omega 3 supplement gebruiken.

Oppassen met bepaalde vissoorten

Kinderen en zwangere vrouwen worden afgeraden om vis te vermijden die veel kwik bevat zoals makreel. Gekweekte vissoorten bevatten meestal niet al teveel kwik, maar het zijn net de wilde vissoorten die positief zijn voor de gezondheid. Gekweekte vissoorten bevatten veel minder Omega 3 vetzuren dan de wilde soortgenoten. Toch kan je met de wilde vissoorten problemen ondervinden zoals een te hoog kwik gehalte. Ook vervuiling in de oceaan draagt bij tot de mogelijke gevaren van teveel vis.

Lees ook :  Wat te doen tegen puistjes?

Echter kan je wanneer je vette wilde vis gaat eten, een kopje groene of zwarte thee drinken na het eten. Het drinken van deze soorten thee zorgen ervoor dat de opname van kwik met 92% gaat afnemen. Toch kan groene en zwarte thee geen alternatief bieden voor zwangere vrouwen, want de hoge hoeveelheid cafeïne wordt ook voor zwangere vrouwen afgeraden.

Ben je bezorgd om de hoeveelheid kwik in de vissoorten die je op het bord krijgt dan kan je als alternatief een Omega 3 supplement gebruiken. Het eten van 2 keer 100 gram vis per week wordt echter wel verondersteld als veilig. Toch kan je een geringe hoeveelheid kwik innemen.

Omega 3 supplementen

supplementenOmega 3 supplementen kunnen een alternatief bieden voor kinderen en zwangere vrouwen. Maar ook voor oudere mensen of mensen die niet genoeg vis eten. Mensen die op een gezonde manier van Omega 3 willen profiteren zonder risico te lopen op een te hoog kwik gehalte zijn daarom ook goed geholpen met een Omega 3 supplement. Er bestaan Omega 3 supplementen gemaakt van visolie. En er zijn echter ook voor vegetariërs en veganisten vegetarische omega 3 supplementen. Gemaakt van algen of lijnzaadolie.

Indien je Omega 3 tegen acne gaat gebruiken, dien je dus geen supplement te gebruiken met louter ALA vetzuren. Want het zijn net de EPA vetzuren die verantwoordelijk zijn voor de grootste verbetering van de acne. Een volledig Omega 3 supplement met DHA, EPA en ALA verzekert ervan dat je alle nodige omega 3 vetzuren in je lichaam hebt voor de andere functies in je lichaam die rekenen op Omega 3 vetzuren.

Je kunt Omega 3 supplementen krijgen met visolie en vegetarische omega 3 supplementen. Allebei met de ALA, DHA en EPA vetzuren.

  • Plantaardige Omega 3 Capsules hier online bestellen
  • Visolie Omega 3 Capsules hier online bestellen

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven