Endorfine Tekort Aanvullen Op een Natuurlijke Manier

Endorfine Tekort Aanvullen Op een Natuurlijke Manier

endorfine aanvullenEndorfine staat nauw in verband met onze gemoedstoestand. We gaan dus automatisch het endorfine tekort aanvullen wanneer onze gemoedstoestand verbetert.

Omgekeerd is ook waar, wanneer we middelen gebruiken om onze gemoedstoestand te verbeteren zullen we een mogelijk endorfine tekort aanvullen.

Er zijn ook heel wat aanpassingen aan onze levensstijl die ervoor kunnen zorgen dat we het endorfine tekort aanvullen.

Zo is het algemeen geweten dat lopen ervoor zal zorgen dat we ons gelukkiger voelen. En dat deze activiteit een stimulerend effect heeft op onze neurotransmitters.

Slaap

Voldoende slapen speelt ook een rol. Wanneer we te weinig slapen kan het lichaam te weinig groeihormoon aanmaken. Maar ook te weinig endorfine, serotonine en dopamine aanmaken. Dat zorgt ervoor dat we problemen krijgen met onze gemoedstoestand.

Verander je gedachten

Het hebben van negatieve gedachten zal automatisch een negatieve invloed hebben op onze gemoedstoestand. En zal op die manier ook zijn uitwerking hebben op onze neurotransmitters.

Wanneer we het endorfine tekort aanvullen is het belangrijk dat we positief denken. We kunnen onze gedachten verzetten door naar muziek te luisteren die we leuk vinden.

We kunnen ook meer tijd doorbrengen in de natuur. Regelmatig een wandeling maken in de natuur kan hier ook grote verandering in brengen. Samen met de hond wandelen kan dat effect nog eens verdubbeld worden.

Tijd doorbrengen met vrienden heeft ook een gunstige invloed op onze natuurlijke endorfines.

Lachen

Mensen met weinig endorfine of een endorfine tekort zullen vaak niet al te gelukkig zijn. Dat is één van de belangrijkste symptomen van het gebrek. Maar toch heeft men kunnen aantonen dat lachen en plezier maken een zeer belangrijke factor is om het endorfine aan te vullen.

Lees ook :  Amerikaanse Ginseng | Wat Is De Werking En Wat Zijn De Bijwerkingen?

Gelukkig leven we in de tijd van Youtube en sociale media. Daar kunnen we altijd wel iets grappig op vinden.

Onderzoeken hebben kunnen aantonen dat wanneer we lachen, we meer bestand zijn tegen pijn. Deze pijn kan zowel fysiek als emotioneel zijn. Om die reden is het dus belangrijk dat we lachen. (bron)

Meer tijd doorbrengen in de natuur

Wanneer we meer tijd doorbrengen in de natuur worden we automatisch ook gelukkiger. Dat zal ervoor zorgen dat onze neurotransmitters een boost krijgen. Echter is dat niet alleen belangrijk wanneer we willen endorfine aanvullen. Ook de andere neurotransmitters zoals serotonine en dopamine kunnen hiervan profiteren.

Dit komt hoofdzakelijk door de vitamine D. En tijdens de winter maakt onze huid heel weinig vitamine D aan. Toch kan dit tijdens de winter ook helpen om ons beter te voelen. Tenminste wanneer we een natuurliefhebber zijn natuurlijk.

 

Endorfine Tekort Aanvullen met Kruiden

Ginseng

ginsengGinseng wordt vooral gebruikt bij vermoeidheid en stress.

Maar één van de redenen waarom ginseng zo goed kan werken bij stress is doordat het kruid de hoeveelheid neurotransmitters in de hersenen gaat verhogen.

Ginseng verbetert de mentale conditie van het lichaam.

Daarbij heeft het kruid ook een gunstig effect op de bloedcirculatie. Bepaalde onderzoeken geven ook gunstige effecten weer bij erectieproblemen.

Mensen die ginseng supplementen gebruiken zijn over het algemeen gelukkiger en hebben een beter fysiek vermogen.

Rozewortel of Rhodiola

Rozewortel of Rhodiola is een ander kruid waarmee we het endorfine tekort aanvullen. Het wordt vooral gebruikt bij vermoeidheid die te maken heeft met stress gerelateerde problemen.

Een groot deel van zijn werkzame functie is door het gehalte aan neurotransmitters te stimuleren. Zo krijgen we een verhoging van serotonine en endorfine in de hersenen. Ook dopamine neemt toe wanneer dit kruid wordt gebruikt.

Om die reden kan het supplement ook worden ingezet als alternatieve behandeling bij depressie.

Sint-Janskruid

Sint Janskruid is een andere manier hoe we kunnen het endorfine tekort aanvullen. Het heeft een soortgelijke werking als rozewortel.

Lees ook :  Omega 3 tegen droge ogen

Het kruid zal er ook voor zorgen dat de hersenen gevoeliger worden voor de neurotransmitter response. Daardoor zullen onder andere serotonine en endorfine gaan toenemen.

Mensen die last hebben van schizofrenie of bipolaire stoornis worden afgeraden om sint-janskruid te gebruiken. Omdat het een licht stimulerend effect heeft op de neurotransmitters. En daardoor de medicijnen zou kunnen tegenwerken.

Waardoor we ons beter gaan voelen en een verlaagde kans hebben op depressie. Ook heeft men vastgesteld dat de werking van de plant kan worden vergeleken met heel wat medicijnen die worden gegeven voor depressie. Om die reden kan het supplement ook worden gebruikt als alternatieve behandeling voor depressie.

Ashwagandha

Ashwaganda wordt vooral gebruikt bij problemen die gerelateerd zijn aan stress. Maar ook ashwagandha heeft gunstige resultaten te bieden wanneer het neerkomt op onze neurotransmitters die de gemoedstoestand gaan regelen.

Ashwagandha laat het endorfine gehalte toenemen en zal op die manier een gunstige invloed hebben op het libido en op het testosteron bij mannen. Ook vrouwen zullen merken dat de gemoedstoestand beter wordt en dat er terug een natuurlijke drang naar seks optreedt. Dit komt vooral door het verlagen van cortisol. Cortisol is een stresshormoon die wordt aangemaakt wanneer we angstig zijn of onder stress staan. Het is een belangrijk hormoon maar kan in hoge hoeveelheden zorgen voor een daling van vitamine C, serotonine, dopamine en endorfine.

Symptomen van een te hoog cortisol kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Overgewicht
  • Moeilijker slapen
  • Vermoeid zijn overdag
  • Meer drang naar suikerrijke voeding
  • Diabetes
  • Depressie
  • Laag libido

Het supplement wordt ook gezien als alternatieve behandeling voor (lichte) depressie.

Wat we verder kunnen doen

Er zijn nog een groot aantal zaken die we kunnen doen om te kunnen ons endorfine tekort aanvullen.

Sport

sport endorfineSporten is daarmee de koploper. Door te lopen gaan we heel wat extra endorfines aanmaken en voelen we ons ook gelukkiger. Dit wordt ook vaak de runnershigh genoemd. Omdat het een soortgelijk gevoel zou geven als stimulerende drugs.

Lees ook :  Natuurlijke Middelen Tegen Depressie

Dat is natuurlijk fel overdreven, maar toch zijn heel wat mensen verslaafd aan het lopen en zullen ze zich meteen down voelen wanneer dit onmogelijk wordt door bijvoorbeeld een blessure of tijdsgebrek.

Voor mensen die te maken hebben met een depressie als gevolg van een endorfine tekort kan dit natuurlijk moeilijk zijn om voldoende energie te vinden om te sporten.

Een goed alternatief kan dan zijn om samen met een vriendin of een vriend actieve activiteiten te doen. Het samenzijn met vrienden zal ook gunstig werken voor onze gemoedstoestand. En het uitvoeren van oefeningen zullen automatisch het meeste bijdragen.

Voeding

Chocolade

chocoladeEén van de belangrijkste voedingsmiddelen die gunstig werken voor onze neurotransmitters zijn chocolade. Dan hebben we het wel over pure chocolade. Hoewel melkchocolade ook de neurotransmitters op een iets lager niveau gaat stimuleren, zijn ze minder gunstig voor onze lijn en kan dat op termijn andere problemen veroorzaken.

Donkere chocolade heeft bewezen dat de antioxidanten in de chocolade in staat zijn om cholesterol te verlagen alsook de hoge bloeddruk aan te pakken.

Chocolade staat bekend als ontstekingsremmend en wordt door velen gezien als alternatieve anti-depressiva. Dat klopt ook voor een groot deel. Zelfs heel kleine hoeveelheden hebben reeds een gunstige invloed op de aspecten van de gezondheid.

Capsaïcine

Capsaïcine zorgt ervoor dat we het warm krijgen. Maar stimuleert op die manier ook onze neurotransmitters. Waardoor we niet alleen beginnen te zweten, maar ons ook beter gaan voelen.

Meer plezier en seks

Hoewel de meeste mensen die willen het endorfine tekort aanvullen, ook zullen te maken hebben met een lager libido. Is het hebben van seks een ideale manier om te kunnen dat endorfine tekort aanvullen!

In het geval van een laag  libido kunnen we ashwagandha supplement gebruiken. Dat zal het libido verhogen, en daarmee ook het endorfinegehalte doen stijgen.

Door de toename van het libido zullen we ook meer vrijen en op termijn het probleem volledig van de baan helpen.

Naast het hebben van seks is lachen en plezier maken een zeer belangrijke factor in het vermijden van de tekorten. Het kijken naar komische films of sketches kan daarbij heel goed helpen.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven