DIM Supplement Werking en Bijwerkingen
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: augustus 17, 2016 om 11:02 am
Laatste update: oktober 3, 2018

DIM Supplement Werking en Bijwerkingen

diindolylmethaan groentenDIM Supplement bevat een stof Diindolylmethaan. Deze stof wordt gehaald uit kruisbloemige groenten. Voorbeelden daarvan zijn broccoli, bloemkool, boerenkool en radijzen. Deze stof staat ervoor gekend om overtollige oestrogenen uit het lichaam te drijven. Daarnaast zal het ook helpen over exogene oestrogenen uit het lichaam te halen. Daarnaast zal DIM supplement helpen om de goeie lichaamseigen oestrogeen in balans te brengen indien nodig.

We komen alsmaar meer in aanraking met slechte oestrogenen. Dit wordt ook wel xeno oestrogeen genoemd. Dat zijn chemische bestandsdelen die zich in het lichaam gaan vasthechten aan de oestrogeenreceptoren en op die manier zullen werken in het lichaam zoals het vrouwelijk hormoon.

Ze zorgen ervoor dat de lever onvoldoende overtollige oestrogenen kan afvoeren en zullen daarmee de oestrogeenwaarde verhogen. DIM Supplement zal deze helpen neutraliseren en zal daarnaast ook de lever stimuleren om ze te verwerken en af te voeren uit het lichaam.

DIM Supplement Werking

Hormonen in balans houden

vrouwDIM Supplement helpt om de ongunstige oestrogeenwaarden af te voeren en daarmee de balans te herstellen tussen de hormonen in het lichaam. Het zal op die manier ook gunstige effecten hebben op de vruchtbaarheid bij zowel mannen als bij vrouwen. Zo stimuleert het DIM supplement de werking van de baarmoeder, de eierstokken. Het zal ervoor zorgen dat de menstruatie op een regelmatig tijdstip plaatsvindt en niet elke keer op een ander tijdstip gebeurt.

Lees ook :  Wat is nu de beste vitamine voor haar?

DIM Supplement speelt ook een grote rol in het bestrijden van een aantal symptomen die kunnen wijzen op oestrogeen dominantie. Dit is dan bijvoorbeeld:

 • PMS
 • Gevoelige borsten
 • Trage vetverbranding
 • Cellullitis
 • Overgewicht
 • Onregelmatige menstruatie
 • Haaruitval
 • Broos haar
 • Acne

PMS

PMS zorgt voor symptomen zoals agressie, spanning, depressie, schommelingen in de gemoedstoestand, vocht ophouden of water retentie, pijnlijke borsten en kan een opgeblazen gevoel veroorzaken in de buik. De reden waarom deze problemen optreden heeft grotendeels te maken met oestrogeen. Er kan ofwel teveel of te weinig oestrogeen in het lichaam aanwezig zijn. Het DIM supplement kan dan helpen om deze waarden te herstellen. Het zal ervoor zorgen dat belangrijke symptomen van PMS worden opgelost door een betere aanmaak en metabolisering van oestrogeen.

Stimuleert de lever

Daarnaast zal het DIM supplement de lever stimuleren om meer overtollige oestrogenen uit het lichaam te drijven. Dit gebeurt doordat de lever meer gezonde enzymen zal aanmaken die deze werking zullen verbeteren dankzij Diindolylmethaan. Op die manier kan het gebruikte oestrogeen makkelijk afgebroken worden en het lichaam verlaten, zonder schade toe te brengen zoals het uitlokken van bepaalde vormen van kanker bijvoorbeeld.

We zien vooral dat de lever ervoor zal zorgen dat gebruikt oestrogeen niet meer terug in het lichaam terecht kan komen. Om het in wetenschappelijke termen uit te drukken, de productie van oestrogeen metabolieten van de 16-hydroxy vorm worden geblokkeerd. In tegenstelling worden vooral de gunstige 2-hydroxy metabolieten aangemaakt. Dat zorgt ervoor dat er geen oestrogeendominantie kan ontstaan in het lichaam.

Lees ook :  Natuurlijke Laxeermiddelen

Het afvallen stimuleren

overgewicht aanpakken dim supplementWe weten allemaal dat te hoge oestrogeenwaarden in verband worden gebracht met overgewicht en een traag metabolisme. Het gebruik van een DIM supplement zal vooral de verbranding van vetten gaan stimuleren. Mensen die reeds vaak geprobeerd hebben om op dieet te gaan kunnen in het lichaam een soort afweersysteem hebben ontwikkeld. Daardoor gaan ze minder snel calorieën gaan verbranden. Men kon aantonen dat het DIM supplement deze afweersystemen gaat blokkeren en op die manier de verbranding stimuleren.

Testosteron in balans brengen

Vrouwen moeten zich geen zorgen maken hier. We zullen er niet gespierd van worden of wat dan ook. Maar wanneer teveel oestrogenen in het lichaam de controle overnemen zal dat een negatieve invloed hebben op onze gemoedstoestand, onze lichaamssamenstelling en vooral ook op ons libido.

Door het overtollig vrouwelijk hormoon af te breken komt het mannelijk hormoon terug in balans en kunnen we profiteren van een hoger libido en een betere gemoedstoestand.

Ook voor de verbranding van vetten is testosteron van groot belang. En dat niet alleen bij mannen maar zeker ook bij vrouwen.

Een testosteron die in balans is zal cellulitis geen kans geven.

Antioxidante werking

Het DIM supplement heeft ook een antioxidante werking in het lichaam. Dat wil zeggen dat het de strijd zal aangaan met vrije radicalen die schade willen toebrengen aan onze cellen in het lichaam. Daarnaast zal het de lichaamseigen antioxidante werking van het oestrogeen gaan stimuleren. Daarbij krijgen we een betere bescherming tegen ziekten en hebben we meer weerstand.

Lees ook :  Libido Bij Vrouwen In De Overgang Behouden!

DIM Supplement voor mannen

De DIM Supplement werking voor mannen heeft dezelfde effecten als bij vrouwen. Zo zal het de hormonen ook terug in balans helpen brengen. Bij mannen is dat dus meer testosteron dan oestrogeen. Maar toch is het vrouwelijk hormoon ook van groot belang voor mannen. Mannen met te weinig vrouwelijke hormonen hebben een enorm hoge kans op hartziekten. Die kans is 3 keer hoger dan mannen met een normaal oestrogeengehalte.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


Prostaat

Daarnaast is het in balans blijven van de hormonen van groot belang voor de prostaat. de DIM supplement werking zal daarom helpen voorkomen dat prostaatkanker ontstaat. Het zal de pijn bij het urineren van mensen met een vergrote prostaat verzachten en zal de verdere toename van de prostaat verhinderen. Ook zal het bij mannen die de problemen nog niet hebben, helpen voorkomen. Diindolylmethaan zorgt voor een gezonde prostaat.

Andropauze

dim supplement voor mannenWe hebben het reeds gehad over het belang ervan. Maar nu gaan we het hebben over de nadelen wanneer we teveel vrouwelijk hormoon hebben. Teveel vrouwelijk hormoon kan ontstaan wanneer mannen ouder worden en steeds minder testosteron gaan aanmaken. Dat kan ervoor zorgen dat de vrouwelijke hormonen gaan stijgen.

Lees ook :  Hoe kan Omega 3 Tegen Acne Helpen?

Dat zorgt voor een verhoogde kans op overgewicht, verlies van libido, erectieproblemen en zal de afname van spiermassa en spierkracht betekenen.

Ook hier zal de DIM supplement werking ervoor zorgen dat dit in balans wordt gebracht en zal overtollige oestrogeenwaarden uit het lichaam gedreven worden.

Libido Testosteron en Potentie

Het spreekt voor zich dat het in balans brengen van de vrouwelijke hormonen bij mannen zal leiden tot een verhoogd libido en een toename aan testosteron.

Dit zal ook de potentie ten goede doen en zal bijdragen aan de optimale levenskwaliteit van de man. Eén van de belangrijkste redenen waarom oestrogeendominantie bij mannen kan ontstaan is als gevolg van de aromatase. Wanneer we testosteron aanmaken zal er altijd een bepaalde hoeveelheid omgezet worden in oestrogeen. Daar kunnen we helaas niet om heen. Maar onder stressvolle omstandigheden zullen hogere hoeveelheden worden omgezet in oestrogeen. Dit kan zich uiten in een hoger cortisol, hoger prolactine en kan borstvorming bij mannen als gevolg hebben. Ook overgewicht komt steeds vaker voor in deze omstandigheden.

Mannen kunnen dan te maken krijgen met erectieproblemen en met een laag libido. Het is dus ten allen tijde belangrijk dat we deze omzetting van testosteron naar oestrogeen zoveel mogelijk proberen te blokkeren.

Lees ook :  Werking van Tribulus Terrestris. Testosteron verhogen?

Het DIM supplement zal er niet alleen voor zorgen dat er minder aromatase plaatsvindt. Het DIM supplement zal echter ook helpen om minder testosteron om te zetten in dihydrotestosteron of DHT.

DIM Supplement dosering

De dosering wordt in het begin best relatief laag gehouden. We kunnen dan bij vrouwen beginnen bij een dosis van 150 mg per dag. Deze hoeveelheid kan bij mannen 250 mg per dag bedragen. Dat kan op termijn verdubbeld worden. Om zoveel mogelijk bijwerkingen te vermijden beginnen we best met een dus iets lagere hoeveelheid.

DIM Supplement Bijwerkingen

DIM Supplement bijwerkingen die kunnen optreden worden vaak vastgesteld bij dosissen boven de 500 mg.

Bijwerkingen die dan optreden zijn hoofdpijn en diarree. Dit komt hoofdzakelijk voor wanneer hoge doseringen worden gebruikt.

Dit product mag ook niet gebruikt worden door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Bronnen:

3,3′-Diindolylmethane and paclitaxel act synergistically to promote apoptosis in HER2/neu human breast cancer cells

Review. Indole-3-carbinol as a chemoprotective agent in breast and prostate cancer.

Diindolylmethane in Treating Patients With Breast Cancer

 

Gerelateerde Posts

Lees ook :  Testosteron verhogen met kruiden en supplementen


Eén gedachte over “DIM Supplement Werking en Bijwerkingen

 • september 1, 2016 om 1:18 pm
  Permalink

  Sinds ik een DIM supplement gebruik heb ik veel minder last van cellulitis. Ik wist niet eens dat het daardoor kwam maar enkele maanden geleden waren mijn capsules op en heb niet meteen nieuwe aangekocht. Dan merkte ik heel snel de weken daarna dat ik terug cellulitis aan het krijgen was. Nu gebruik ik dagelijks DIM capsules.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Close