De Beste Cortisol verlagende Middelen

Cortisol verlagende middelen

cortisol verlagen stressCortisol verlagende middelen kunnen soms van pas komen. Wanneer de cortisol te hoog wordt kunnen verschillende veranderingen in het lichaam zichtbaar worden. Gewichtstoename en daling van het libido zijn daar slechts het tipje van de ijsberg van.

Cortisol is een zeer belangrijk hormoon. Het speelt een rol bij ontstekingen en speelt een belangrijke rol in de reactie op stressfactoren. De bijnieren brengen dit hormoon in de bloedstroom ongeveer vier keren per dag. De vroegste en grootste vrijgave gebeurt rond 8 uur ’s morgens. En die bezorgt je de energie om de dag te starten.

Cortisol verlaagt gedurende de dag. Alhoewel in gevallen van ernstige stress kan het cortisol opeens gaan stijgen. Gelukkig bestaan er cortisol verlagende middelen die deze hoge cortisol pieken kunnen aanpakken en op die manier het hoge cortisol gaan verlagen.

Waarom moeten we het cortisol verlagen?

Het grootste probleem met een chronisch verhoogde cortisolwaarde is dat we een reeks van problemen zullen ontwikkelen. Het hormoon is onder meer van belang bij het slapen, het regelt ons metabolisme en onze bloedsuiker. Verder is de hoeveelheid stikstof ook afhankelijk van hoe hoog deze cortisolwaarde is.

Dat betekent dat een chronisch verhoogde cortisolwaarde ervoor zal zorgen dat we op termijn problemen kunnen ontwikkelen met het hart. We krijgen een te hoge bloeddruk. Verder zien we dat er een verhoogde drang en een verhoogde noodzaak is naar suiker. Het hormoon heeft namelijk hoge hoeveelheden suiker nodig. Waardoor we op termijn risico lopen op diabetes type 2.

Overgewicht zal hier uiteindelijk uit voort groeien. Ook hebben mensen met een te hoge hoeveelheid last van depressie en voelen ze zich niet optimaal.

De verlaagde hoeveelheid stikstof zorgt ervoor dat de bloedvaten gaan samentrekken en nauwer worden. Waardoor erectieproblemen bij mannen een gevolg kunnen zijn. Los van de mogelijke erectieproblemen zal het libido ook zwaar lijden onder de hoge cortisolwaarden in het lichaam. Het is dus belangrijk dat we op tijd en stond het cortisol verlagen.

Lees ook :  Tips bij Laag Libido tijdens de Overgang

We kunnen als cortisol verlagende middelen gebruikmaken van vitamines en cortisol verlagen met kruiden.

De sterkst werkende is ongetwijfeld een supplement met Ashwagandha. (Supplement hier online bestellen)

Ashwagandha is in staat om de cortisol na enkele uren volledig te normaliseren. Naast het cortisol verlagen zal ashwagandha ook zorgen voor een verbeterde gemoedstoestand. Symptomen van depressie worden erdoor bestreden en we krijgen een verbeterde balans tussen de hormonen. Wat als resultaat geeft dat het libido ook gaat verbeteren.

Maar hier gaan we nog enkele cortisol verlagende middelen bespreken.

Lijst van Cortisol verlagende middelen

Vitamine C

De eerste is de rij cortisol verlagende middelen is vitamine C. Vitamine C staat waarschijnlijk het meest bekend als een stof die het immuunsysteem een duwtje in de rug gaat geven. Op die manier de mensen gaan beschermen tegen potentiële ziektes en virussen.

Vitamine C is ook belangrijk in het helpen op gang houden van het metabolisme en zou verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van de metabolisering van opgeslagen vetten naar energie.

Toch is vitamine C ook zeer geschikt om hoge en zelfs te lage cortisol waarden te gaan neutraliseren. Vitamine C is een voedingsstof die werkt als een voorbode voor de vorming van stress hormonen. Echter in chronische stress wordt de opgeslagen hoeveelheid vitamine C uitgeput en zullen de bloedwaarden gaan dalen.braambessen vitamine c

Genoeg vitamine C gebruiken in je voeding of via supplementering zal ervoor zorgen dat de signalen of symptomen van stress worden verzwakt.

Twee belangrijke daarvan zijn de hoge cortisol en een hoge bloeddruk. Wanneer je te maken hebt met hoge cortisol kan je beginnen met iets meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C te nemen. Bijvoorbeeld 1.500 mg per dag.

Dat kan gedeeltelijk bereikt worden door elke dag een glas water met citroensap te drinken of kiwi te eten, sinaasappel, pompelmoes… Toch kan je niet overdrijven met citrusvruchten, zeker als je al licht overgewicht hebt.

Lees ook :  De Meest Krachtige Potentieverhogende Middelen!

Want citrusvruchten bevatten heel wat fructose. Om die reden eet je beter slechts 1 citrusvrucht per dag. De resterende vitamine C kan je dan halen uit een supplement. (Vitamine C supplement hier online bestellen)

Wanneer we vitamines zoeken om het stresshormoon te verlagen dan is cortisol verlagen met vitamine C een zeer goede start. (1)

Fosfatidylserine

Fosfatidylserine is een stof die oplosbaar is in vet en wordt gevonden in de hersenen en andere weefsels die hoofdzakelijk bestaan uit vet. Fosfatidylserine is in staat om het vrijlaten van cortisol te verlagen. Door het signaal die de hersenen krijgen om het cortisol vrij te laten te gaan onderdrukken. Het is in staat om cortisol met 20% te verlagen.

Je mag een supplement met fosfatidylserine echter niet nemen op een lege maag en niet nemen net voor het slapen gaan. Het kan zorgen dat je niet goed kan in slaap raken en je kan er licht misselijk van worden als het niet wordt ingenomen met voeding. (Fosfatidylserine hier online bestellen)

Vitamine B

Vitamine B is bekend doordat het metabolisme zal worden gestimuleerd door deze vitamines. Ze verdelen ook de energie naar de cellen in het lichaam. Ook zorgen ze voor de bijnieren. Chronische stress zorgt voor een sterke daling van vitamine B in het lichaam. Dit is het hoogst bij de vitamine B6 en vitamine B5.

Dat zorgt er op zijn beurt voor dat je met bepaalde symptomen van stress kunt te maken krijgen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en slapeloosheid. Het is echter belangrijk dat we een Vitamine B complex gebruiken in plaats van afzonderlijke vitamines B. Omdat al deze vitamines met elkaar moeten samenwerken en instaan voor de opname van de andere. Een vitamine B complex kan je hier online bestellen.

Magnolia

Een volgende van de cortisol verlagende middelen is de magnolia. Magnolia is een kruid uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het heeft vele verschillende voordelen voor de gezondheid. Er is echter een extract aanwezig in de magnolia, genaamd honokiol.

Lees ook :  Serotonine aanvullen op natuurlijke wijze

Slechts 1% geconcentreerd extract van deze stof is in staat om de effecten van stress te normaliseren. Waaronder ook angst. Een dosis van 250 mg tot 750 mg zou moeten genoeg zijn om de cortisol of cordisol waarden te doen dalen. Magnolia zou ook hulp bieden bij slaapproblemen.

Magnolia bevat ook zeer sterke antioxidanten.

Rhodiola of rozewortel

rozenwortelHet kruid de rhodiola of de rozewortel wordt ook gezien als een adaptogeen.

Dat betekent dat het kruid zal helpen om een normale mentale en fysieke functie te blijven verrichten wanneer je onder stress staat.

Rhodiola groeit traditioneel in de gebieden rond de himalaya.

Ze groeien in Europa, Azië en groeien het liefst op hoogtes boven de 2000 meter.

Het zijn stevige en natuurlijke kruiden tegen stress, vermoeidheid en om te herstellen van bepaalde aandoeningen.

In een bodybuilding magazine werd in 2009 een artikel gepubliceerd dat mensen een supplement van rhodiola zouden kunnen gebruiken om de gestegen cortisol na een zware training te doen dalen. (Rhodiola hier online bestellen)

Dit werd vastgesteld in een wetenschappelijk onderzoek waarbij ook verbeteringen werden aangetroffen aan de functie van het geheugen en de concentratie.

Ashwagandha

Ashwagandha met als botanische naam Withania Somnifera, ook wel winterkers genoemd. Is een ander adaptogeen die het normale functioneren van het lichaam zal ondersteunen wanneer dit onder stress staat.

cortisol verlagen ashwagandhaAshwagandha is een kruid uit de Ayurveda en wordt in de Indiase geneeskunde vooral gebruikt om problemen met het zenuwstelsel te behandelen. Die gaan van stress tot problemen met het libido of andere mentale problemen zoals depressie en angst.

In een wetenschappelijk onderzoek werd vastgesteld dat een supplement met Ashwagandha de volledige toegenomen cortisol of cordisol waarde kon normaliseren bij personen die onder zware stress geplaatst werden.

Andere voordelen van Ashwagandha zijn dat het kruid het vetpercentage doet dalen. En het uithoudingsvermogen licht verbetert.

Maar zijn belangrijkste werking is om de symptomen van stress te doen dalen en het cortisol of cordisol terug te normaliseren.

Ashwagandha supplement behoort tot één van de beste cortisol verlagende middelen. (Ashwagandha supplement hier online bestellen)

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven