Wat zijn de beste kruiden tijdens menstruatie problemen?

Wat zijn de beste kruiden tijdens menstruatie problemen?

kruiden tijdens menstruatieDe menstruatie gaat vaak gepaard met een aantal problemen. Dit kan inhouden dat we te maken krijgen met ernstige krampen. We kunnen hevige bloedingen krijgen en de borsten kunnen erg pijnlijk worden.

Daarnaast kunnen symptomen als vocht ophouden, vermoeidheid, depressie, zwakte en een enorme trek naar suiker ook wel eens voorkomen.

In de meeste gevallen is het allemaal wel niet zo erg en hebben de meeste vrouwen daarom meestal te maken met krampen gepaard met vaak hevige bloedingen.

In dit artikel geven we een lijst met kruiden die we kunnen gebruiken tijdens menstruatie problemen.

Deze hebben allemaal hun eigen specifieke werking en kunnen helpen om de problemen tot een minimum te beperken.

Dong Quai

kruiden tijdens menstruatieDong Quai behoort zeker tot de beste kruiden voor vrouwen die met menstruatie problemen sukkelen. Het kruid zal onder andere helpen bij menstruatie krampen en zal door zijn ontstekingsremmende werking de pijn verzachten.

Daarnaast speelt het kruid ook een belangrijke rol in het kalmeren van het centrale zenuwstelsel. Wanneer hoge bloedingen ontstaan tijdens het menstrueren wordt dit supplement beter niet gebruikt omdat het een licht bloedverdunnende werking heeft.

Lees ook :  Libido Bij Vrouwen In De Overgang Behouden!

Het kruid wordt onder andere ook gebruikt om de vrouwelijke hormonen te ondersteunen en te stimuleren. Het kan de vruchtbaarheid bij vrouwen verbeteren en de borsten op een natuurlijke manier helpen groter worden.

Valeriaan

valeriaan menstruatiepijnValeriaan wordt meestal gebruikt bij mensen die slaapproblemen of spanningen hebben als gevolg van stress. Toch kan valeriaan ook heel goed ingezet worden bij menstruatiepijn. Dit komt doordat het kruid een ontspannende werking heeft op de spieren en ook op de baarmoeder. Die komt tot rust en zal op die manier minder pijn veroorzaken tijdens de menstruatie.

Het mag in hoge dosissen genomen worden en zal niet meteen zorgen voor een slaperig gevoel. Het supplement is zeer effectief tijdens menstruatiekrampen en zal ook zorgen voor een verbeterde gemoedstoestand tijdens en voor de menstruatie.

Paardenbloem

Wanneer we te maken krijgen met problemen zoals een opgeblazen buik of vochtophoping dan kunnen we het best paardenbloem gebruiken.

Paardenbloem is een vochtafdrijvend middel en zal op die manier ook de nieren reinigen. Het heeft een gunstig effect op de baarmoeder en kan ook helpen bij problemen met de spijsvertering.

De plant behoort ook tot de natuurlijke laxeermiddelen en kan helpen tegen de vorming van nierstenen.

Paardenbloem extract zal ook niet zorgen voor een kaliumtekort door zijn vochtafdrijvende werking, doordat het zelf kalium bevat.

Lees ook :  DIM Supplement Werking en Bijwerkingen

Maca

Maca ofwel lepidium meyeni wordt al een lange tijd gebruikt in Peru om de vruchtbaarheid te verbeteren. Het wordt bij vrouwen hoofdzakelijk daarvoor gebruikt. Maar kan ook heel goed ingezet worden bij problemen tijdens de menopauze, menstruatie of om de hormonen terug in balans te brengen.

Vele voordelen gaan verbonden aan dit kruid voor zowel mannen als voor vrouwen. Zo zou het zeer effectief zijn bij PMS. Zal het helpen het libido terug te herstellen en kan het bij mannen helpen om de erectie te verbeteren.

Maca supplement kan niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Ginkgo

Ginkgo wordt bijna altijd in verband gebracht met het geheugen. Toch zijn er enkele onderzoeken die aantonen dat het kruid ook kan helpen bij overtollig vocht en bij pijnlijke borsten.

ginkgo menstruatie depressieGinkgo zal ook de bloedcirculatie verbeteren en daarbij ook bijdragen aan de aanmaak van de neurotransmitters. Die zullen een gunstig effect hebben op de gemoedstoestand en kunnen daarbij depressieve symptomen verzachten.

Daarnaast hebben flavonoïden in de plant ontstekingsremmende functies en zullen daardoor problemen als water retentie oplossen. Een extract van de plant staat ook bekend om zijn stress verlagende capaciteiten.

Sint-Janskruid

Kan vooral ingezet worden bij problemen zoals een lichte depressie en een wisselende gemoedstoestand tijdens en voor de menstruatie.

Lees ook :  slecht slapen door stress

Hoewel het niet zo geschikt is om de pijn te verzachten. Is de plant toch zeer effectief in het verbeteren van de gemoedstoestand. Onderzoek heeft uitgewezen dat een supplement met sint-janskruid kan gebruikt worden als alternatieve behandeling voor depressie.

 

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven