Ashwagandha voordelen en aanbevolen dosis
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: januari 9, 2016 om 11:31 pm
Laatste update: maart 26, 2019

Ashwagandha voordelen

Het kruid wordt gebruikt voor talloze aandoeningen en problemen. Zijn werking is opvallend positief op heel veel verschillende symptomen. Wat zijn nu de Ashwagandha voordelen. Ashwagandha biedt het meeste benefiet bij aandoeningen die te maken hebben met stress. De meeste Ashwagandha voordelen zullen dus gevolgen zijn van stress. Dit omvat onder andere :

Dit is slechts een klein gedeelte van de ashwagandha voordelen. Wetenschappelijke onderzoeken vind je hier

Een ander groot gebied waar dit kruid werd ingezet is bij problemen met het libido. Overgangsklachten worden ook verholpen met Ashwagandha. Een ander probleem waar ashwagandha kan helpen is als alternatief hulpmiddel tegen acne.

Mensen met een laag libido werden in Indië en in andere delen van de wereld geholpen door een supplement van dit kruid te gebruiken. Door zijn ontspannende werking en vooral door zijn adaptogene werking kan ashwagandha hulp bieden waar nodig en kunnen vele problemen worden verholpen met gebruik van dit natuurlijk middel.

Ashwagandha, bekend als Withania somnifera of Winterkers. Is een traditioneel kruid, ook wel een levenselexir. Het komt uit de ayurvedische geneeskunde.  Dit is de traditionele geneeswijze uit India. De naam Indiase Ginseng wordt ook wel vaak gegeven aan Ashwagandha, omdat de actieve stof in Ashwagandha, een soortgelijke samenstelling heeft als de actieve stof aanwezig in Ginseng.

Lees ook :  Potentie Verhogen Met De Meest Krachtige Middelen!

Een kruid die het lichaam helpt om te gaan met alle vormen van stress. Het wordt reeds minstens 6.000 jaar lang gebruikt in de Ayurveda. Dat maakt het één van de oudste bekende kruiden.

Ashwagandha voordelen : Vermoeidheid en stress

Eén van de vele functies van Ashwagandha was om mensen te helpen die herstellen van een lange ziekte. Ashwagandha werd toen gebruikt om het herstel te versnellen. Ook om mensen die vermoeid waren door hun ziekte, meer energie te geven.

Extracten van de Ashwagandha wortel kunnen ook zeer goed helpen bij vermoeidheid van het centrale zenuwstelsel. Alsook bij mensen met impotentie door stress of veroudering, en bij mensen met een laag libido door stress of veroudering.

Onderzoek heeft aangetoond dat Ashwagandha het fysieke uithoudingsvermogen verbetert en stress verlaagt. Dit werd aangetoond door ratten een afstand te laten zwemmen. De ratten die een supplement van Ashwagandha toegediend kregen, waren duidelijk een stuk sneller dan de ratten die geen supplement toegediend kregen.

Daardoor kon men afleiden dat Ashwagandha zowel een levenselexir is die de veroudering in zekere zin tegengaat. En dat ashwagandha een positieve werking heeft op het cardiovasculaire stelsel.

Ashwagandha voordelen : Immuunsysteem bevorderen, veroudering tegengaan

Ashwagandha werd goed onderzocht naar zijn mogelijkheid om het gezond ouder worden te ondersteunen. En ook naar zijn mogelijkheid om het immuunsysteem te versterken. Een studie gepubliceerd in 2009 wees uit dat slechts na 96 uren Ashwagandha gebruikt te hebben de proefpersonen een enorme toename hadden aan T cellen en aan NK cellen. En dit in vergelijking met de groep die een place toegediend kreeg. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor het beschermen tegen allerlei ziektes. En versterken op hun beurt het immuunsysteem bij organismen.

Lees ook :  Wat te doen tegen puistjes?

Een aantal onderzoeken hebben ook aangetoond dat ashwagandha ook anti-kanker effecten zou hebben. Echter werd dit enkel en alleen vastgesteld op dieren. Met name om eierstokkanker en longkanker te voorkomen en indien er reeds kankercellen aanwezig zijn, ze te vertragen.

Dit is echter nog niet getest op mensen, maar verder onderzoek zal daar ongetwijfeld naar gevoerd worden.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat ashwagandha voordelen biedt als het gaat om verouderingsproblemen zoals dementie, Alzheimer en Parkingson. Ook voor mentale aandoeningen zou ashwagandha in sommige gevallen kunnen helpen.

Aanbevolen dosis Ashwagandha

De maximum aanbevolen dosis Ashwagandha is 6 gram per dag. Echter is deze hoeveelheid in veel gevallen niet nodig. Vaak kan je bij slechts 600 mg Ashwagandha al het gewenste resultaat behalen. Al gebeuren sommige wetenschappelijke onderzoeken met dosissen tot wel 10 gram. Het is niet aangeraden om dit zonder medische begeleiding te doen.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


In de traditionele Ayurveda werd Ashwagandha wortel toegediend in lauwe melk met een beetje honing. Dit gebruik is overgenomen in het westen doordat veel mensen met slaapproblemen een Ashwagandha supplement gaan nemen samen met een glas lauwe melk, enkele minuten voor het slapen.

Ashwagandha kopen en gebruiken wordt verondersteld als veilig. Toch dient er geen hogere dosis worden genomen dan 10 gram per dag omdat bepaalde problemen kunnen optreden. Zoals hevige bloedingen tijdens menstruatie. Wanneer je gevoelig bent voor tomaten of aardappelen kan je ze misschien beter ook vermijden omdat ze tot dezelfde familie van de nachtschade behoren. Een nachtschade allergie is zeer zeldzaam, maar komt toch bij sommige mensen voor.

Lees ook :  Wat is de werking van gemberthee op ons lichaam?

Gerelateerde Posts


Close