Hoe kan appelazijn bij artritis de pijn verzachten?

Hoe kan appelazijn bij artritis de pijn verzachten?

Appelazijn heeft enorm veel voordelen voor onze gezondheid. Zo kan appelazijn helpen bij afvallen en kan het bijdragen tot de optimale gezondheid van ons hart.

gezond hart behoudenAppelazijn wordt gezien als een uitstekende tonic om jezelf gezond te houden en tal van aandoeningen te behandelen die gaan van overgewicht tot diabetes. En eigenlijk alles wat zich daartussen bevindt, of daar maar mee te maken heeft.

Nu kunnen we nog een andere aandoening aan deze groeiende lijst toevoegen. Artritis kan worden behandeld met appelazijn. In dit artikel leggen we uit hoe dit precies in mekaar zit.

Er zijn meer dan 100 verschillende types artritis, maar toch kunnen we ze indelen in 2 veelvoorkomende groepen.

We hebben eerst de osteo-artritis. Dit komt dus voor door de veroudering, waardoor de gewrichten opvallend gevoeliger worden om te ontsteken.

We hebben de reumatoïde artritis. Heel vaak reuma genoemd in de volksmond. Dit is echter het meest voorkomende type van artritis.

Dit zorgt voor ontstekingen die zich vooral op de gewrichten gaan concentreren. Het wordt gezien als een auto-immuun aandoening en onderzoekers beginnen ze nu nog maar pas beter te begrijpen.

Appelazijn heeft een pijnstillend effect, dit kan vooral bij mensen met artritis op een natuurlijke manier helpen om de pijn te verzachten.

Dit effect kan nog verder worden versterkt door appelazijn te combineren met andere natuurlijke voedingsmiddelen.

Lees ook :  Aderverkalking verminderen en behandelen

pijn verzachtenEen deel van de reden waarom appelazijn de pijn kan helpen stillen, is door zijn hoge zuurtegraad.

Deze hoge zuurtegraad zal helpen om overtollig zuur in het bloed te neutraliseren. Dit overtollig zuur zal op zijn beurt zorgen voor ontstekingen en dus pijn.

Wanneer appelazijn in het bloed wordt opgenomen wordt deze stof veranderd in alkaline.

Daarnaast bevat azijn van appelen ook nog eens enorm veel antioxidanten. Die zullen verder helpen bij het bestrijden van ontstekingen.

Verder zullen ze ook schade die wordt aangericht door vrije radicalen in het lichaam gaan verminderen. Zoals schade aan de gewrichten bij mensen met artritis.

Osteo-artritis

De pijnstillende werking van appelazijn kan ook helpen bij mensen die last hebben van de andere soort artritis. Osteo-artritis bijvoorbeeld. Deze mensen hebben ook last van zeer pijnlijke gewrichten.

artritis appelazijnHet kan uitwendig op het lichaam worden aangebracht. Op de plaatsen waar we de meeste pijn ervaren. Of we kunnen het ook gebruiken in onze voeding. Of om te mengen met water.

Op die manier zullen we ook onze PH waarde terug in balans brengen. Dit zal allemaal ten goede komen aan het verzachten van de pijn in onze gewrichten.

Door het verminderen van de zuurtegraad van het lichaam kunnen we pijnlijke gewrichten bij mensen met osteo-artritis voor een groot deel minder gevoelig maken voor ontstekingen.

Reumatoïde artritis

Appelazijn kan dus ook worden gebruikt om te gebruiken in onze voeding of in onze dranken.

Wanneer het op deze manier wordt genomen kan het helpen om kristallen die worden opgebouwd langs de gewrichten bij mensen met reuma te verminderen.

Lees ook :  Omega 3 tegen droge ogen

Dat zal er voor zorgen dat de kristallen worden uitgeplast wanneer we gaan plassen.

Dit kan, samen met de andere voordelen van azijn in het algemeen. Helpen bij mensen die lijden aan reuma. En kan helpen om de pijn te verzachten.

De onderzoeken

Appel azijn wordt reeds duizenden jaren gebruikt in de volksgeneeskunde. Toch zijn de voordelen van appelazijn niet berust op de remedies van grootmoeder.

In 1957 werd reeds een boek gepubliceerd door Dr Deforrest Clinton Jarvis genaamd ‘Folk Medicine’.

Daarin werd gesteld dat heel vaal aandoeningen zoals verkoudheden, infecties en reuma of artritis kunnen worden verholpen of verzacht door het gebruik van appel azijn.

Een onderzoek uit 2014 kwam tot de conclusie dat appel azijn kan worden gebruikt als een hulpmiddel om chronische ontstekingen tegen te gaan.

Men dacht dat de voordelen te maken hadden met het hoge vitamine B gehalte in de azijn.

De effecten van appelazijn kunnen echter nog worden versterkt wanneer ze worden gecombineerd met andere voedingsmiddelen.

Dit zijn:

  • Kurkuma supplement
  • Sesamzaden
  • Bessen

Mengen in onze drank

appelazijnWe kunnen de azijn ook in onze dranken gaan toevoegen. Zo kunnen we bijvoorbeeld 2 soeplepels appelazijn toevoegen aan een kopje thee met gember.

We kunnen ook pepermunt, gember, appel azijn, honing en kaneel mengen en daar een theetje uit trekken.

Dit mengsel kunnen we één keer per dag drinken om de pijn veroorzaakt door de ontstekingen van artritis tegen te gaan.

We kunnen echter ook 2 soeplepels, of 1 soeplepel mengen in ons drinkwater.

En dit gedurende 3 keer per dag drinken. Op die manier kunnen we ook genieten van de voordelen van appelazijn bij artritis.

Lees ook :  Wat te doen tegen puistjes?

Andere gebruiken van appelazijn bij artritis

Voor de mensen die geen problemen hebben met de geur van azijn, kunnen we het ook in het bad gebruiken.

Het gebruiken in het bad heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo kunnen de ontstoken gewrichten weken in het water. En kunnen de werkzame stoffen gaan indringen op de plaatsen waar het specifiek nodig is.

We kunnen ook, wanneer we bijvoorbeeld last hebben van een pijnlijke arm. Een pijnlijke arm die wordt veroorzaakt door de ontstekingen van artritis.

Een doekje in warm water met de appelazijn laten weken. En dan 30 minuten op de pijnlijke plek houden. Dit zal de pijn ook onmiddellijk verzachten.

Daarnaast kunnen we een krachtige massageolie maken door olijfolie te combineren met appelazijn.

We dienen daarbij gebruik te maken van een ratio van 2:1. Dat wil zeggen dat we 20ml appelazijn gaan gebruiken voor 10ml olijfolie.

Dan kunnen we de gewenste plaatsen één of twee keer per dag masseren. Om van de effecten van appelazijn te genieten.

De combinatie van appel azijn met honing heeft ook een zeer krachtige werking. We kunnen het mengsel dan verdunnen met water en op die manier warm of koud opdrinken.

Welke appelazijn kopen en gebruiken?

Heel vaak kunnen we twee varianten vinden. We kunnen de heldere variant vinden of de troebele variant. Om het meeste effect van de azijn te krijgen gebruiken we beter de troebele variant. Die bevatten echter hogere hoeveelheden van de werkzame stoffen, die uit de heldere soorten gefilterd zijn.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven