Wat Is De Betekenis En Wat Is De Werking Van Robijn?

De robijn is een steen van de adel. Het wordt gezien als de meest prachtige van alle edelstenen. De koningin van de edelstenen om het zo maar te zeggen. Vroeger geloofde men dat deze stenen enorm geluk konden brengen. Ze werden zelfs op eenzelfde hoogte geplaatst als diamant. Er zijn verhalen dat een Chinese keizer zelfs een volledige stad heeft omgeruild voor een grote robijn.

De robijn werd geëerd in heel wat verschillende culturen doorheen de geschiedenis. Het is altijd een talisman van passie, bescherming en welvaart geweest. De steen symboliseert de zon en de gloei van de vlam binnenin.

robijn betekenis

Geschiedenis

Wanneer een robijn in het water gegooid werd, zou het water beginnen koken. Het werd gedragen als een amulet om ziektes te vermijden. Het bracht geluk aan de drager en waarschuwde voor mogelijk gevaar. Het zorgde dat het lichaam veilig bleef. Verdreef droefheid en domme gedachten.

Men ging er van uit dat de robijn vrede bracht aan diegene die hem droeg. Slechte dromen hielp op afstand houden en het libido bleef in stand houden.

Hij werd ook gezien als een steen die kon helpen bij een ernstig meningsverschil.

Lees ook :  Keelchakra Openen En Helen Vijfde Chakra Openen

Er zijn legendes van beschavingen die een robijn in het lichaam staken om op die manier immuun te worden tegen alle ziektes en mogelijke blessures.

Hedendaagse gebruiken

Vandaag de dag zijn de bovennatuurlijke eigenschappen van de robijn nog steeds geldig. Zo zal de robijn bijvoorbeeld zeer sterk helpen bij de wortelchakra. De rode kleur symboliseert dan ook deze chakra. Het zal de chi energie vanuit de aarde doorheen het lichaam sturen naar de geest.

Robijn zorgt voor een heldere geest en zal de concentratie verhogen. Ook de motivatie krijgt een sterk duwtje in de rug wanneer de steen wordt gedragen of gebruikt tijdens de meditatie. Het zelfvertrouwen en de overtuiging van de drager of de gebruiker gaat omhoog en verlegenheid wordt afgedragen.

De robijn staat voor het sensuele plezier van het leven. Het zal zorgen voor een betere bloedcirculatie en daarbij ook het hart beschermen tegen hartproblemen.

Liefde

De rode kleur symboliseert natuurlijk ook de liefde. En dat is waar deze edelsteen ook voor staat. Hij verhoogt het seksuele verlangen en zorgt voor een toename aan seksuele energie. Het kan daarom ook zeer gunstig zijn om de kundalini te activeren. Robijn heeft altijd al in verband gebracht geweest met liefde, passie, toedracht en verbondenheid. In heel wat verschillende culturen werden deze edelstenen daarom ook gebruikt tijdens huwelijksplechtigheden.

Lees ook :  Hoe kunnen we de hartchakra openen en helen?

Kostbaarheid

De robijn behoort tot de 4 meest kostbare edelstenen waaronder smaragd, diamant, saffier en dus robijn. Het is eigenlijk net iets minder kostbaar dan de diamant, maar staat dus op de tweede plaats.

Dit komt vooral door zijn vindbaarheid, hardheid en vooral ook door zijn geschiedenis.

Betekenis van de naam

robijn werking

De naam komt van “rubeus” en dat betekent in het latijn zoveel als rood. Het is een mengeling van aluminium en chroom die zorgt voor deze intense rode kleur. Er zijn echter een aantal varianten van deze rode kleur. Alle andere kleurvarianten worden gezien als saffier.

Alle robijnen hebben oneffenheden in zich. Dat gaat van veranderingen in de kleur en inkepingen. Aan deze inkepingen kan men vaststellen of het gaat om echte robijn of namaak. Deze inkepingen zorgen er echter voor dat de waarde van deze steen een stuk hoger wordt.

Stimuleert de bloedsomloop

Robijn kan gedragen worden om vermoeidheid tegen te gaan. Het stimuleert de bloedcirculatie en zal energie en vitaliteit doorheen het hele lichaam sturen. Mensen die overgevoelig zijn kunnen deze steen als te krachtig ervaren. Toch wordt de robijn ook gezien als een uitstekende steen om hyperactiviteit tegen te gaan.

Afrodisiac

robijn liefde

Zoals eerder gezegd stimuleert de robijn ook de seksualiteit. Het zorgt voor een intense seksuele band met de partner en kan enorme passie teweegbrengen. Het zal de connectie tussen de partners versterken en daardoor het koppel dichter bij elkaar brengen. De steen kan echter ook passie herstellen en wordt gezien als een traditionele steen om de vruchtbaarheid te verhogen.

Lees ook :  Derde Oog Chakra Openen En Helen

De intense en krachtige energie van de steen versterkt de geest en verhoogt het bewustzijn. We worden moediger en kunnen meer succes hebben in het leven wanneer we deze steen gebruiken.

Beschermt tegen angst

De robijn neemt angst weg. Dat gaat dan vooral om angst voor het ongeziene of paranormale. Ook bij het hebben van nachtmerries kan deze steen de boze dromen op afstand houden. Het is een zeer beschermende steen de robijn.

Een ander gebruik van de edelsteen is om het huis te beschermen voor inbraak, brand of andere vormen van diefstal.

Deel dit bericht

Scroll naar boven