Blauwe Aventurijn Edelstenen Werking en Betekenis

blauwe aventurijn

Blauwe Aventurijn Betekenis en Gebruik

Blauwe aventurijn combineert de elementen van wind en het water in een edelsteen die van de geest uit gaat werken naar het hart. De werking van de blauwe aventurijn is kalmerend en rationeel. Het zal helpen om de mannelijke energie te verhogen bij zowel mannen als bij vrouwen en is een steen die regelmatig gebruikt wordt om zelfdiscipline te ontwikkelen en meer mentale kracht te vergaren.

Een ander aspect over de werking van blauwe aventurijn is dat de edelsteen zal helpen om beslissingen te maken. Dit is vooral handig bij mensen die vaak twijfelen. Het zal ervoor zorgen dat we meer verantwoordelijk kunnen nemen en is daarom goed te gebruiken om vertroebelde relaties nieuw leven in te blazen wanneer die door ons toedoen verzwakt werden.

De blauwe aventurijn zal hierbij vooral het derde oog gaan stimuleren, alsook de keelchakra. Het zal de persoon helpen naar een hogere vorm van spiritualiteit en daarbij ook bovennatuurlijke en intuïtieve mogelijkheden helpen ontwikkelen. We zien dat dit vooral het geval is wanneer die in het verleden onderdrukt werden om de één of andere reden.

Lees ook :  Aegirien Betekenis en Werking | Edelstenen

blauwe aventurijn

Communicatieve vaardigheden stimuleren

Deze stimulerende werking op de keelchakra zal vooral van invloed zijn op onze vorm van communicatie. We kunnen beter en eerlijker communiceren en kunnen rechtstreeks via ons hart gaan communiceren. De edelsteen zal kracht doen toenemen en zal vrede helpen bekomen, alsook het helpen zorg dragen van anderen. De steen blauwe aventurijn wordt ook in verbrand gebracht met de aartsengel Raphael.

Betekenis

De edelstenen zijn een soort kwarts met zeer heldere insluitsels. De steen heeft daarom ook vaak een glinsterend effect. De betekenis blauwe aventurijn komt van het Italiaans ventura wat betekent “toeval” of “door middel van toeval”. Volgens de legende gaat het dan om het Italiaanse glas die door toeval werd gemaakt wanneer een glasblazer metaal liet vallen in een vat met gesmolten glas. Wanneer dit dan afkoelde ontstonden er willekeurig verdeelde vonken. Het werd onder meer gebruikt om juwelen mee te maken. De naam aventurijn werd dan gegeven aan de steen omdat die deed denken aan dit product.

Aventurijn is eigenlijk hoofdzakelijk groen. Al komt hij ook voor in een blauwe, rode, bruine, paarse, oranje, gele en zilver kleur. De edelsteen is licht doorlatend al kan hij door een hoge hoeveelheid mineralen in de steen ook wel licht gaan blokkeren.

Lees ook :  Amethyst Edelstenen | Betekenis Werking & Gebruik

Blauwe aventurijn heeft zijn blauwe kleur te danken aan de hoeveelheid dumortieriet die we in de steen terugvinden. Elke verschillende kleur wordt dan ook bepaald door een hogere concentratie aan andere mineralen.

Blauwe aventurijn gebruik

De blauwe aventurijn is een steen die zal helpen om de leiding te nemen over je leven. Ook van groot belang bij het nemen van beslissingen en bij die beslissing te blijven. Het is daarom een uitstekende steen bij mensen die moeilijk kunnen een besluit nemen. Of om een bepaald hoofdstuk definitief af te sluiten en verder te gaan.

gebruik blauwe aventurijn

Verder heeft men ontdekt dat de edelstenen zullen helpen bij een aantal slechte en ongezonde gewoontes waar we wel eens kunnen onder lijden. Dit houdt in dat we de steen kunnen gebruiken om te stoppen met roken. Maar ook bij mensen die teveel eten, mensen die stimulerende middelen gebruiken of die zeer egoïstisch zijn.

Ook voor mensen die nooit volwassen lijken te worden heeft de steen een positieve invloed. Die zal ervoor helpen zorgen dat we ons eigen leven in handen nemen en dat we toch deze jeugdige kantjes vaarwel moeten leren te zeggen.

Blauwe aventurijn in het bedrijfsleven

Op de werkvloer wordt blauwe aventurijn gezien als een steen die leiderschap ondersteunt en helpt om respect te verdienen door de mensen waarmee we samenwerken. Dit zal helpen om nieuwe taken tot een goed einde te brengen door een kalme en rustige aanpak, zonder ons al te veel druk te maken.

Lees ook :  Wat Is De Betekenis En Wat Is De Werking Van Robijn?

Het wordt vaak gedragen in de vorm van een juweel en zal bijvoorbeeld bij musici of sportmensen een gunstig effect hebben. Ook voor mensen die veel moeten spreken. Bij mensen in het onderwijs, politiek, advocatuur en bij publieke sprekers is het daarom een graag geziene steen.

Blauwe aventurijn zal zoals de naam al doet vermoeden ook een invloed hebben op onze reisgedachten. Daarbij kunnen we goed een reis plannen en zullen we beschermd worden tegen eventuele slechte ervaringen gedurende onze reis. We kunnen de steen daarom in onze bagage stoppen. Dit zal er onder meer ook voor zorgen dat onze bagage niet verloren gaat.

Blauwe Aventurijn Edelstenen Werking en Betekenis
Schuiven naar boven

Copyright © 2010-2022 Gezonder Leven.
All rights reserved