Blauwe Agaat betekenis en werking

Agaat zorgt ervoor dat onze aura in balans wordt gebracht. Het is een zeer goede soort edelstenen om negatieve energie weg te halen en heeft een reinigend effect op alle verschillende vlakken. Blauwe agaat wordt in verband gebracht met twee chakra’s. De keelchakra en de derde oog chakra. Het zou helpen om onder meer rust en kalmte te vinden in onze geest. En daarbij de weg openen naar een hoger spiritueel niveau.

blauwe agaat werking

Geschiedenis

De oude Romeinen gebruikten agaat voor talrijke genezingen. Het werd ook gezien als een talisman. Het werd zowel tot poeder gemengd en dan met water gemixt. De Romeinen geloofden dat het gif van de slang kon worden bestreden met deze drank.

Men geloofde dat wie blauwe agaat draagt, meet verdraagzaam wordt en beter bestand zou zijn tegen gevaar. Het zou ook bescherming bieden tegen bliksem en tegen de gevaarlijke aspecten van onze natuur.

Het spreekt voor zich dat ook oude zeelui dit gebruikten om bescherming te krijgen tegen de soms zeer stormachtige oceanen.

Ook ging men ervan uit dat blauwe agaat hielp tegen slapeloosheid. Het werd onder meer ook gebruikt om positieve dromen te krijgen.

Lees ook :  Chakra kleuren en hun betekenis

Keelchakra activeren of blokkade opheffen

keelchakra

Blauwe agaat bevat blauwe kristal energie. Dat zal ervoor zorgen dat de keelchakra makkelijk kan openen en zal een eventuele blokkade van de keelchakra opheffen. De keelchakra kan vergeleken worden met de stem van het lichaam. Ze zorgt ervoor dat de energie uit de andere chakra’s kan worden gebruikt. Wanneer deze chakra geblokkeerd is of uit balans wordt gebracht, dan kan dat ervoor zorgen dat andere chakra’s minder goed gaan functioneren.

We kunnen met blauwe agaat de persoonlijke waarheid in de wereld sturen. We krijgen een makkelijke vloed van energie doorheen het lichaam en geest. De energie die vanuit de lagere chakra’s komt kan verder stromen en daardoor op een natuurlijke manier vrijkomen.

Derde oog ontwikkelen

derde oog chakra

Blauwe agaat wordt ook gebruikt bij het ontwikkelen van het derde oog. Om bijvoorbeeld hyperactiviteit te behandelen of om een hyperactieve geest te kalmeren. De gedachten kunnen makkelijker tot rust gebracht worden met blauwe agaat.

De derde oog chakra is het centrum van onze perceptie. Het zal ervoor zorgen dat we ons bewustzijn naar een hoger niveau loodsen.

Blauwe agaat betekenis

Blauwe agaat wordt in verband gebracht met de lucht. Maar ook met beweging en met genade. De edelsteen kan helpen om een zeer hoog spiritueel niveau te halen. Zeker wanneer we de blauwe agaat gebruiken voor onze innerlijke waarheden te stimuleren.

Lees ook :  Hoe kunnen we de hartchakra openen en helen?

De steen wordt blauwe agaat genoemd, maar de kleur kan echter variëren van diepblauw naar wit-blauw en zelfs bruin-blauw.

Het is de kleur van het ijs die door de winterlucht wordt gereflecteerd. Blauw refereert ook naar het begin van leven en het begin van emotie. De blauwe kristallen brengen geduld, respect en vertrouwen. Op die manier kunnen we meer zelfzeker worden en zullen we een grotere verantwoordelijkheid uitstralen waardoor makkelijker vertrouwen kan uit gewekt worden.

Wanneer de kleur lichter wordt zullen we meer ontspanning kunnen ervaren in het leven dat we momenteel hebben. We zullen ons ook beter aanvaard voelen. De blauwe agaat zal helpen om geduld op te wekken, om vergiffenis te krijgen.

Ze zijn ook uitstekend te gebruiken om bijvoorbeeld van alcoholverslavingen of roken af te komen. En worden om die reden dan ook vaak gebruikt. Ze zullen onder meer de gemoedstoestand opkrikken tijdens deze moeilijke momenten.

De donkere tinten in de blauwe agaat zullen ons meer zelfrespect leveren en meer medeleven met onszelf. Ze leren onder meer de kunst van de discretie, menselijkheid en eer.

 

Deel dit bericht

Scroll naar boven