Aquamarijn Betekenis En Werking | Edelstenen

Aquamarijn zal de puurheid van het water met zich meebrengen. Het zorgt voor het ontspannende effect van de zee. De aquamarijn werkt kalmerend, heeft een reinigend effect. De steen zal ook helpen bij het brengen van de waarheid, vertrouwen brengen. En stimuleert het loslaten van dingen in de materiële wereld.

Aquamarijn werd gezien als de schat van de zeemeerminnen. Zeelieden gebruikten de steen als een geluksbrenger en om minder angstig te zijn op zee.

Daarnaast werd de steen ook gezien als een symbool van oneindige jeugd en geluk. Vandaag de dag wordt het nog vooral gebruikt bij mensen die heel vaak over het water moeten reizen.

aquamarijn

Aquamarijn betekenis

De betekenis van aquamarijn komt uiteindelijk van het latijn. Daar zijn twee woorden voor gebruikt, namelijk aqua en marinus. Letterlijk betekent dit “water van de zee”. Het refereert naar de helderblauwe kleur van de oceaan.

Om in de toekomst te kijken wordt de aquamarijn ook heel vaak gebruikt. Dit zou dan onder meer gebeuren wanneer de maan toeneemt in grootte. Men gelooft dat het magnetisme van de maan de ijzerdeeltjes in de steen zal helpen bij het zien in de toekomst.

Lees ook :  Pijnappelklier Activeren: 10 Verschillende Manieren

Aquamarijn De steen van de zee

Aquamarijn vertegenwoordigt alle dingen die ook maar in verband worden gebracht met de zee. Daarbij horen ook de dingen die tot de hemel behoren maar worden gereflecteerd in het water. Het vormt als het ware een spiegel.aquamarijn edelsteen

Aquamarijn maakt het mogelijk om dingen te zien die verborgen zijn. We zien een andere realiteit, de verborgen realiteit. Hij wordt daarom heel vaak gebruikt tijdens de meditatie. Onder meer door sjamans, genezers en mystici over de hele wereld. We kunnen er de diepste lagen van onze ziel mee ontdekken en leren onszelf beter kennen, alsook anderen.

Keelchakra

De lichtblauwe kleur van de aquamarijn wordt in verband gebracht met de keelchakra. Aquamarijn helpt onder meer om angst te vermijden tijdens het spreken. Tijdens het geven van toespraken en dergelijke. Het wordt heel vaak gebruikt door publieke sprekers, maar ook door onderwijzers en advocaten.

Toespraken doen

Aquamarijn zal de spreker ontspannen en daarbij het bewustzijn verheven naar een plek waar men volledig bewust is van zijn of haar eigen waarheden. Waar wijsheid en gevoelens kenbaar worden. Het articuleren van gevoelens kan gebeuren men de nodige klaarheid en overtuiging. Daarnaast kan de aquamarijn ook heel goed helpen om te spreken zonder agressieve toon in momenten waar dit heel moeilijk wordt.

Lees ook :  Verschil Tussen Qigong En Tai Chi

Het intellectueel redeneren wordt een stuk versneld door de aquamarijn steen te gebruiken. Het leren gaat een stuk vlotter. Dat zal niet alleen gaan om louter kennis die we vinden in boeken. Maar ook over kennis van onszelf.

De aquamarijn moedigt aan om dienstig te zijn tegenover de wereld en te helpen bij dde ontwikkeling van een samenleving die zich richt op het herstellen en het genezen. Hij zorgt voor een zachte medelevende energie. Daarbij ook matigheid stimuleren en de verantwoordelijk die men moet nemen voor zijn of haar acties en ondernemingen.

Het kan vooral helpen om kritische mensen meer tolerant te maken en helpt om mensen die  teveel verantwoordelijkheden opnemen om toch nog orde te vinden in de vaak ontstane chaos.

De steen is zeer geliefd bij mensen die moeten over zee reizen of mensen die bang zijn voor de gevaren van de zee wanneer zij ermee in aanraking komen.

Angst voor het water

Ook kinderen die bang zijn voor het water kunnen met deze steen hun angst voor het water overwinnen. Dat kan natuurlijk ook gelden voor volwassenen die nooit hebben leren zwemmen. Het is de belangrijkste steen om elke angst in verband met water te overwinnen. De ideale steen om te leren zwemmen, wanneer de angst groot is.

Lees ook :  Derde Chakra Zonnevlecht Chakra Openen En Helen

Deel dit bericht

Scroll naar boven