Aegirien Betekenis en Werking | Edelstenen

aegirien

Aegirien wordt gezien als de steen van de overtuiging. De mooie zwarte messen van de aegirien lijken vaak op een stenen zwaard. De edelsteen wordt ook gezien als teken van integriteit. Aegirien is een zeer nobele edelsteen en kan helpen om steun te bieden bij de sterkste overtuigingen die we hebben. Het zal ons onder meer moed en zelfvertrouwen geven om deze overtuigingen na te streven. Daarnaast zal de aegirien edelsteen ook helpen om zichzelf en anderen te accepteren. En daarbij ook het hart zien te volgen.

aegirien edelsteen

Met zijn connectie met de aarde en de natuurlijke wereld, zal aegirien een sterke, maar ook beschermende energie uitsturen. Onze aura en fysieke verschijning in bescherming nemen. In tijden van moeilijkheden zal de aegirien edelsteen helpen de geest te ondersteunen. En steeds motiveren om de juiste beslissingen te nemen.

De edelstenen verwijderen negatieve gedachten en negatieve energieën. Ook wanneer we ons te sterk gehecht voelen aan bepaalde dingen, waar we liever niet aan gehecht worden, dan kan de kracht van de steen hierbij hulp bieden.

Aegirien behoort tot de groep van de pyroxenen. Dat zijn verbindingen van ijzer en natrium. Ze vormen lange prisma-vormige kristallen die vaak de vorm van een asymetrische pyramide hebben.

De edelstenen zijn donker van kleur. In de meeste gevallen dan ook gewoon zwart, al kunnen er verschillende tinten gevonden worden. Zo zijn er zwart-groene, zwart-blauwe en zwart-bruine aegirien edelstenen te vinden. Ze komen het meest voor in de buurt van vulkanische rotsen. Hoewel de eerste stenen gevonden werden in Noorwegen. Om die reden kreeg de edelsteen de naam aegirien naar de Noorse god van de zee Aegir. Echter ook bekend als Acmite, dit komt dan vanuit het Grieks en betekent “punt”.

Lees ook :  Lapis Lazuli Edelstenen | Betekenis Werking & Gebruik

aegirien edelstenen

Zelf Bewustzijn

Aegirien is een zeer goede kristal om het zelf bewustzijn te creëren. Ook wanneer we weinig zelfvertrouwen hebben of beschaamd zijn om bepaalde dingen van onze fysieke verschijning. Het is een ideaal item voor mensen die problemen hebben met hun zelfbeeld. Om wat voor reden dan ook.

De stenen zijn vrouwvriendelijk want helpen bijvoorbeeld bij het emotioneel ondersteunen van vrouwen wanneer ze net bevallen zijn. Dit verlaagt de kans op een post-natale depressie. Ook zal de steen helpen vrouwen motiveren op de werkvloer. En trachten het beste uit zichzelf te halen.

Ook voor medisch personeel is  deze steen van grote waarde. Omdat hij de negatieve energieën van het ziekenhuis zal helpen reinigen uit ons lichaam. Het vormt een schild voor alle negativiteit en kan ook dienstdoen als bescherming tegen bepaalde stralingen zoals Wifi en andere elektronische apparatuur.

Aegirien kan zowel worden gebruikt bij mensen die te maken hebben met jaloezie, of die zich zelf soms schuldig achten aan jaloerse gedachten. De steen heeft een sterke mentale invloed die ons zowel tegen onszelf als tegen anderen zal beschermen.

Door aegirien te dragen krijgen we een beschermende kracht tegen alle negatieve zaken die we met ons meeslepen. Ook zaken die onze aura verzwakken. We denken dan vooral aan tabak, drugs of alcohol. Maar dat kan net zo goed een gokverslaving, seksverslaving of koopverslaving zijn. De aegirien zal onze aura reinigen en ons losmaken van deze zaken.

Lees ook :  Amethyst Edelstenen | Betekenis Werking & Gebruik

aegirien

Emotionele gezondheid

De aegirien edelsteen bevat krachtige kenmerken om ongeluk en depressie te bestrijden. Wanneer we ons hopeloos of depressief voelen zullen de negatieve emoties die daarmee gepaard gaan worden gereinigd. Gedachten zoals schuld, schaamte, zelfmedelijden en overgevoeligheid kunnen hierdoor verdwijnen.

Op die manier zal het emotionele deel in ons lichaam herstellen waardoor we beter kunnen onszelf accepteren om wie we zijn. We zien daarbij het groter geheel en kunnen makkelijker onze eigen waarheden volgen en toepassen in ons verdere leven. We hebben daarvoor niet de toestemming of druk van anderen nodig.

Chakra

Aegirien gaat samen met de wortelchakra. Die bevindt zich onderaan onze wervelkolom ter hoogte van het staartbeen. Deze controleert de energie die we opvangen vanuit de aarde. Het is een belangrijk doorgeefluik van deze spirituele energie. Wanneer deze chakra uit balans is kunnen we vaker te maken krijgen met typische kwaaltjes zoals seksverslaving of perverse seksuele fantasieën. Ook worden we emotioneler en hebben we minder mentale weerstand. Ook kan, als gevolg daarvan, regelmatig een zeer dominante of net zeer onderdanige persoonlijkheid ontstaan.

Het gebruik van aegirien zal hierbij de balans herstellen waardoor we het lichaam terug in evenwicht brengen en de Kundalini energie kunnen helpen ontwaken.

De energie van de aegirien zal zich concentreren op het persoonlijk genezingsproces en ook dat van onze omgeving. De kennis reflecteren om de donkere eigenschappen uit ons karakter of onze gedachten te halen. De edelsteen promoot ook eerlijkheid en geluk.

Aegirien Betekenis en Werking | Edelstenen
Schuiven naar boven

Copyright © 2010-2022 Gezonder Leven.
All rights reserved