Kan stress de bloedsuiker verhogen?

Kan stress de bloedsuiker verhogen?

stress en hoge bloedsuikerKan stress de bloedsuiker verhogen? Het antwoord op de vraag is onrechtstreeks ja. Wanneer ons lichaam onder stress komt te staan zullen heel wat veranderingen in het lichaam worden teweeggebracht. Eerst en vooral zal het cortisol gaan stijgen. Dit zal op zijn beurt zorgen voor een verhoogde vraag naar glucose. Daarbij wordt de bloedsuiker de hoogte in gejaagd. Ook wordt het lichaam onder stress minder gevoelig voor insuline. Dat zal ervoor zorgen dat we uit die glucose makkelijk vet gaan opslaan. Als resultaat krijgen we dan te maken met overgewicht.

Wat we dus moeten doen is stress vermijden, wanneer we de bloedsuiker onder controle willen houden. Bij mensen met diabetes kan dit probleem nog erger worden en kan in stressvolle momenten een hogere dosis nodig zijn.

Wat we dus moeten doen is de stress proberen onder controle houden. Dat kan op heel veel manieren. De beste manier is nog altijd door extra te bewegen. Indien je reeds overgewicht hebt dan staat het lichaam eigenlijk constant in een stressvolle staat. Gewicht verliezen is dus van belang wanneer we de verhoogde bloedsuiker door stress willen bekampen.

Stress is niet alleen van invloed op de bloedsuiker. Ook onze hormonen zullen eronder lijden. We komen in een negatieve spiraal terecht. We kunnen kiezen om te gaan sporten. Of we kunnen een vorm van meditatie of yoga doen. Voldoende voeding met vitamine C is ook belangrijk.

Lees ook :  Fenegriek Capsules Werking : Voordelen en Bijwerkingen!

Cortisol blokkeren en daarna de oorzaak aanpakken

ashwagandha stress bloedsuiker verlagendTijdelijk kunnen we de stress bestrijden met het kruid ashwagandha. Ashwagandha verlaagt cortisol meteen. Maar we kunnen een supplement van dit kruid niet zien als een blijvende oplossing voor het probleem.

We kunnen met het supplement de cortisol onderdrukken en op die manier terug meer energie en een betere balans tussen de verschillende hormonen krijgen. Toch blijft het van belang dat we tijdens dat we het supplement gaan gebruiken, aan de oorzaak van de stress gaan werken.

Indien dit hoofdzakelijk te maken heeft met overgewicht is het simpel. Dan moeten we afvallen. Wanneer emotionele problemen aan de basis liggen dienen we die op de één of andere manier op te lossen.

Door te gaan lopen zullen we endorfines aanmaken. Die zullen ons terug gelukkiger doen voelen en ook laten ontspannen. Yoga of meditatie is een meer spirituele aanpak maar kan even effectief zijn.

Besluit

Stress zal ervoor zorgen dat we makkelijker overgewicht gaan opstapelen. Waardoor op termijn de bloedsuiker moeilijk onder controle te houden is. Dit kan ons heel snel in een vicieuze cirkel doen belanden. Met als uiteindelijk gevolg het ontwikkelen van diabetes type 2.

Wanneer we dit oplossen door te sporten of meditatie oefeningen uitvoeren in combinatie met eventueel een supplement als ashwagandha die het cortisol blokkeert. Dan kunnen we werken naar een oplossing van het stressprobleem.

Lees ook :  Alfa Liptonzuur Voordelen en Bijwerkingen Voor onze Gezondheid

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven