Wat Zijn De Beste Cholesterolverlagende Middelen

De beste cholesterolverlagende middelen

Wat vele mensen niet weten is dat de grootste hoeveelheid cholesterol in het bloed eigenlijk wordt aangemaakt in het lichaam. Wat zijn nu de beste cholesterolverlagende middelen?

Slechts 15 tot 20% van de cholesterolwaarde komt uit onze voeding. Hoewel, het is wanneer grote hoeveelheden voedingsproducten die slechte cholesterol bevatten worden gegeten. Dat deze statistieken uit balans raken.

Hoge waarden cholesterol in het bloed zorgen voor een opstapeling van vet rondom de wanden van de bloedvaten. Deze opstapeling van vetten wordt plaque genoemd.

Deze vorming van plaque zorgt ervoor dat de bloedvaten dunner worden en zo zorgen ze voor een verminderde of een moeizamere bloedsomloop.

In het slechtste geval zorgt dat ervoor dat er geen bloed meer kan doorvloeien door een volledige blokkade in de bloedvaten.

bloedsomloop cholesterol

Een hartaanval ontstaat meestal wanneer een van deze plaque opstapelingen de bloedvloei naar het hart gaan tegenhouden of sterk gaan verminderen. En dus ook minder zuurstof naar het hart gaan doorlaten.

Dit is hoe slechte cholesterol meteen wordt gelinkt aan hartaanvallen.

Gelukkig zijn er aantal cholesterolverlagende middelen die we kunnen gebruiken om de opname van cholesterol tegen te houden. En ook de omzetting van cholesterol in het lichaam sterk te verminderen.

Naast de cholesterolverlagende middelen zijn er ook een aantal aanpassingen die we kunnen doorvoeren aan onze levensstijl. Om op die manier de cholesterolwaarden in een positieve balans te brengen.

En minder risico te lopen op een hartaandoening of in het ergste geval, een hartaanval.

Cholesterolverlagende middelen

Resveratrol

resveratrol cholesterol verlagenResveratrol is de werkzame stof in rode wijn en in rode druiven. Resveratrol is ook in staat om hoge bloeddruk te behandelen en alsmede het risico op hartaandoeningen en een hartaanval doen dalen. Ook doet het de LDL cholesterol dalen.

Het eten van druiven of het drinken van dranken die resveratrol bevatten kunnen daarbij zeker helpen. Het is niet aan te raden om elke dag een fles rode wijn te drinken om de bloeddruk en cholesterol te verlagen.

Lees ook :  Avocado groente of fruit? Het Superfood De Avocado!

Kans is groot dat het een omgekeerd effect zal hebben en dat je daarnaast nog met veel andere gezondheidsproblemen te maken zal krijgen.

Echter is het drinken van 1 glas rode wijn per dag zeker niet afgeraden.

Voedingsmiddelen die de stof bevatten zijn niet alleen rode druiven. We vinden resveratrol ook terug in paars druivensap, pindanoten, blauwe bessen en veenbessen.

Er moet wel duidelijk gesteld worden dat de onderzoeken die tot deze resultaten zijn gekomen, gebruikmaken van supplementen resveratrol.

Waarbij relatief hogere hoeveelheden van de stof worden gebruikt, dan die hoeveelheden die je kan terugvinden in druiven of rode wijn.

Om die reden kan een supplement gunstig zijn.

Niacine

niacineNiacine, ofwel vitamine B3 wordt gebruikt om de cholesterol te verlagen. Het verlaagt vooral de LDL cholesterol en verhoogt de HDL cholesterol.

Onderzoeken hebben aangetoond dat niacine de LDL cholesterol met ongeveer 10% gaat verlagen. De triglycerides worden verlaagd met 25% en de goede cholesterol of de HDL cholesterol wordt verhoogd met 15 tot 30%.

Niacine verlaagt de risico’s op een andere risicofactor voor atherosclerose. Namelijk lipoproteïne A.

Niacine kan worden gebruikt als een voedingssupplement.

Er dient echter wel opgelet worden met het gebruik van niacine wanneer je reeds medicatie neemt om de bloeddruk te verlagen. Het kan namelijk de werking van deze medicatie gaan versterken.

Andere neveneffecten die kunnen optreden bij het gebruik van niacine zijn misselijkheid, overtollige gasvorming, diarree en een hoge bloedsuiker.

Wanneer niacine wordt gebruikt in een supplement, neem je dit beter in combinatie met kurkuma.

Eén van de andere cholesterolverlagende middelen die bekend staat om zijn daling van de bloedsuiker. Je kan de kurkuma ofwel vers eten ofwel gebruiken in de keuken of in supplement nemen.

Niacine dient ook niet te worden gebruikt in combinatie met medicatie om de cholesterol te verlagen. Hoewel daar gunstige resultaten over ontdekt zijn in onderzoeken kunnen ze toch leiden tot rabdomyolyse door de combinatie met cholesterolverlagende medicatie. Dat leidt tot ernstige spierpijnen, beschadigingen aan de nieren en kan mentale verwarring veroorzaken.

Lees ook :  Krill Olie Gebruik Werking en Bijwerkingen

Hoeveel niacine is nodig om cholesterol te verlagen?

De dosis die wordt gebruikt bij het behandelen van cholesterol is een stuk hoger dan de aanbevolen dosis. De hoeveelheid varieert tussen de 1.000 en de 6.000 mg per dag. (bron)

In deze hoge dosering ziet men dat het HDL cholesterolgehalte gaat stijgen, terwijl het LDL gaat dalen. Hoe dat in zijn werk gaat begrijpt men echter nog steeds niet.

Men gaat ervan uit dat niacine bepaalde processen tegenhoudt die vet vrijgeven uit de vetcellen. Sinds 1957 wordt niacine gebruikt in de Verenigde Staten als cholesterolverlagende middelen. Het wordt tot op vandaag nog steeds gebruikt.

De aanbevolen dosis is tussen de 1.000 en 6.000 mg per dag. We dienen echter te beginnen met een lage dosis van 100 mg en dit 3 keer per dag herhalen. Wekelijks kunnen we de dosis verhogen.

Kurkuma

kurkuma cholesterolverlagendKurkuma is één van de cholesterolverlagende middelen. Het werkt op verschillende manieren en zal via verscheidene processen de cholesterol gaan verlagen.

Kurkuma, met daarbij zijn actieve stof curcumine zal helpen om de cholesterol in balans te houden. Het zal ook helpen om te voorkomen dat de cholesterol in het lichaam wordt verhoogd en zal heel snel inspringen om hoge cholesterolwaarden te gaan verlagen in het lichaam.

Curcumine voorkomt de oxidatie van cholesterol

We hebben dus goede en slechte cholesterol.

De slechte cholesterol die oxideert vormt een soort plaque in de bloedvaten en veroorzaakt op die manier atherosclerose. Een verharding of vernauwing van de bloedvaten.

Dat leidt tot hartziekten.

Wanneer we hoge hoeveelheden cholesterol in ons lichaam hebben zullen we ook hoge hoeveelheden LDL in ons lichaam hebben.

Om die reden is het belangrijk dat we de oxidatie van slechte cholesterol gaan voorkomen in het bloed.

Curcumine heeft aangetoond via onderzoeken dat het in staat is om de effecten van LDL oxidatie heel snel te herstellen en op die manier de LDL waarden te verlagen in het bloed.

Alsook de oxidatie die uiteindelijk de atherosclerose deed ontstaat te verwijderen.

Lees ook :  Afvallen Met Cholesterolverlagend Dieet

Curcumine verhoogt de metabolisering van cholesterol in de lever

Geen enkele van de cholesterolverlagende middelen heeft zo’n veelzijdige werking als kurkuma omdat het op zoveel verschillende vlakken zal verhinderen dat cholesterol schade aan het lichaam kan toebrengen.

Terwijl de meeste cholesterolverlagende middelen slechts de cholesterolwaarden gaan verlagen zal kurkuma de schade aangebracht door de LDL gaan herstellen, LDL tegenhouden om in het lichaam te worden opgenomen EN ons lichaam beschermen tegen hartproblemen plus de bloeddruk en bloedsuiker verlagen.

Al deze voordelen samen vinden we niet terug in geen enkele van de andere cholesterolverlagende middelen.

kurkuma cholesterol verlagenHet grote probleem veroorzaakt door cholesterol is door zijn natuur om te associëren met LDL en vrij in het bloed rond te circuleren.

Dit is in de meeste gevallen waar, wanneer de hoeveelheid cholesterol in het lichaam hoger is dan de nodige hoeveelheid of wanneer de lever het niet voldoende kan metaboliseren.

De lever heeft bepaalde lipoproteïne receptoren die de aanwezigheid van vrij cholesterol en LDL kunnen detecteren. Op die manier kunnen ze het opnemen en het metaboliseren.

Dit verlaagt de waarde van vrije cholesterol en ook het risico op een te hoge cholesterol.

In de meeste gevallen echter, wanneer de hoeveelheid cholesterol in het lichaam te hoog wordt, dan is de lever niet in staat om het overtollige cholesterol op te nemen door een tekort aan extra receptoren.

Zeker wanneer het gaat om diabetes patiënten of mensen die geregeld alcohol drinken. De lever is beschadigd en deze cholesterol receptoren worden nog verder ontmanteld.

Curcumine heeft aangetoond een enorm sterke werking te hebben op de levercellen. Die ze op die manier in staat brengen om meer cholesterol op te nemen en te metaboliseren.

Kurkuma kunnen we vinden in een Indische supermarkt, Bioplanet of Albert heijn. We kunnen ook een supplement gebruiken.

Conclusie

In het Metabolisme op 100% geven we meer dan 100 recepten. Die recepten zijn speciaal ontwikkeld om de bloedsuikerwaarden in balans te brengen, de cholesterol te verlagen en om ons gewenste gewicht te bereiken.

Daarnaast vinden we in het bijbehorend informatieboek nog eens duidelijke stappen hoe we onze stofwisseling kunnen verbeteren. Waardoor we in rust, meer calorieën, maar ook meer overtollig cholesterol uit ons lichaam kunnen wegwerken.

Meer informatie vinden we hier terug

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven