Cholesterol Verlagen Op Natuurlijke Wijze
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: maart 13, 2016 om 10:02 am
Laatste update: september 5, 2019

Cholesterol Verlagen Op Natuurlijke Wijze

cholesterol verlagen natuurlijkWanneer we willen de cholesterol verlagen op natuurlijke wijze dienen we eerst te kijken naar onze voeding. Verder dienen we onze levensstijl te bekijken. Wanneer we die twee gaan combineren kunnen we uiteindelijk voor een groot stuk de cholesterol verlagen op natuurlijke wijze. Eerst gaan we eens kijken wat cholesterol eigenlijk is en hoe het ontstaat.

Wat is hoge Cholesterol?

Het kan gebeuren dat de cholesterolwaarden bij sommige mensen te hoog wordt. Dit wordt dan vaak hoge cholesterol of hyperlipidemie genoemd.

Hoge waarden van de LDL cholesterol of de slechte cholesterol vormen een risico voor hartaandoeningen en een verhoogd risico op hartaanvallen.

LDL cholesterol wordt ervan verdacht de uitlijning van de bloedvaten te gaan irriteren. Dat wordt atherosclerose genoemd. Ook wel het verharden van de bloedvaten.

De aandacht wordt vooral gelegd op de LDL cholesterol verlagen en de HDL cholesterol verhogen. Echter dient ook rekening gehouden worden met de schade die kan worden aangebracht door vrije radicalen.

Lipoproteïne A is een type LDL cholesterol die wordt gevormd wanneer er schade is door vrije radicalen. Lipoproteïne A kan in de beschadigde bloedvaten plaque gaan vormen.

Oxidatieve cholesterol wordt gevonden in hoge hoeveelheden in gebakken en gefrituurde voedingsmiddelen. Onderzoeken hebben aangetoond dat oxidatieve cholesterol de hoeveelheid atherosclerose op de bloedvaatwanden kan verhogen.

Lees ook :  Is Zout Goed Of Slecht Voor Onze Gezondheid?

Gelukkig zijn er heel wat zaken die we kunnen doen en uiteindelijk de cholesterol verlagen op natuurlijke wijze.

Wanneer we cholesterol verlagen op natuurlijke wijze dienen we enkele aanpassingen te doen aan onze levensstijl en ons dieet.

Cholesterol verlagen op natuurlijke wijze – Voeding

Oplosbare vezels

oplosbare vezels haver cholesterol verlagendOplosbare vezels verlagen de LDL cholesterol door de opname van cholesterol te verlagen tijdens de spijsvertering. Oplosbare vezels gaan zich binden aan cholesterol en zorgt op die manier voor de uitscheiding van de cholesterol.

Oplosbare vezels kunnen worden gevonden in bepaalde supplementen zoals psyllium poeder, maar ook in andere voedingsmiddelen zoals :

  • Haver
  • Peulvruchten (bonen)
  • Sommige fruitsoorten zoals appelen, pruimen en bessen
  • Sommige groenten zoals wortelen, spruiten, broccoli

Er wordt aangeraden om 10 gram oplosbare vezels per dag te eten om een gunstig effect te hebben op de LDL cholesterol. We dienen te zorgen voor 25 tot 40 gram vezels per dag waarvan 10 gram oplosbare vezels.

Onverzadigde vetzuren

Noten

amandelen cholesterolverlagendCholesterol verlagen op natuurlijke wijze kunnen we doen door meer onverzadigde vetzuren te gaan eten.

Noten zijn daar een goed voorbeeld van. Noten zijn beter te eten in zijn natuurlijke organische vorm. Zonder toegevoegde zouten en de ovengebakken variant daarvan.

De reden waarom noten dus zo goed zijn, komt door de onverzadigde vetzuren. Dat betekent natuurlijk niet dat we elke dag zakken noten kunnen eten.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


Ze bevatten heel veel calorieën en kunnen makkelijk leiden tot overgewicht wanneer ze worden gegeten in hoge hoeveelheden. Probeer om die reden noten te eten in kleine hoeveelheden van 25 gram.

Lees ook :  Fenegriek Capsules Werking : Voordelen en Bijwerkingen!

Vette vis

vette vis cholesterol verlagenVele typen vis zijn uitstekende bronnen van omega 3 vetzuren. Omega 3 is een belangrijke voedingsstof die veel mensen niet genoeg innemen in hun dagelijks dieet.

Omega 3 vetzuren verlagen het risico op bloedklonters en op hartaanvallen.

Wanneer je reeds een hartaanval gehad hebt of problemen hebt met het hart dien je zeker meer vis of eventueel visolie supplementen toe te voegen aan je diet.

Goeie voorbeelden van vette vis zijn onder andere zalm en tonijn.

Zoals altijd is het ook belangrijk hoe je de vis gaat klaarmaken. Wanneer je die gaat bakken in transvetten of verzadigde vetten zal je ook een groot deel van de voordelen omzetten in nadelen.

Om die reden dien je onverzadigde vetzuren in de oliën te gebruiken wanneer we de vis gaan bakken. Dit kan bijvoorbeeld in olijfolie of lijnzaadolie.

Magere eiwitten

kipfilet magere eiwittenVeel mensen met een hoge cholesterol eten hoge hoeveelheden rood vlees zoals steak en rund.

Er is geen reden om niet van vlees te genieten en toch  de cholesterol verlagen op natuurlijke wijze. Alleen dienen we dan te kiezen voor de juiste vleessoorten.

Het eten van magere eiwitten bijvoorbeeld zal zeker geen negatieve invloed hebben op de cholesterolwaarden.

Voorbeelden daarvan zijn gevogelte zoals kalkoen en kip.

Lees ook :  Wat Eten Om Te Vermageren?

Door rood vlees te vervangen door gevogelte en vis is een goede stap in de cholesterol verlagen op natuurlijke wijze.

Cholesterol verlagen op natuurlijke wijze – Levensstijl

Roken

roken verhoogt cholesterolEen die die een onmiddellijke impact kan hebben op je hart is door te stoppen met roken. Roken verhoogt de LDL cholesterol, terwijl het de HDL cholesterol gaan verlagen. Om die reden vormt roken een tweedelige aanval op het hart.

Nu, zoals elke roker wel weet, is stoppen met roken makkelijker gezegd dan gedaan.

Sommige mensen vinden het makkelijker om te stoppen met roken wanneer een dokter verteld dat het een kwestie van leven of dood is. Voor anderen is zelfs dat nog niet voldoende om de verslaving te doorbreken.

Wanneer je problemen hebt om te stoppen dan kan je heel wat manieren uitproberen om te stoppen met roken. Zoals een boek lezen, nicotine vervangers gebruiken of aangepaste medicatie vragen aan de dokter.

Een glas rode wijn is goed

rode wijnVeel mensen vragen zich af waar alcohol thuishoort in een cholesterolverlagend dieet plan. Wanneer je reeds bent gestopt met roken dan kan je misschien iets meer gestrest zijn om nog maar te denken aan het stoppen met alcohol drinken ook.

Er is echter nog steeds speculatie in medische kringen omtrent dit alles, toch hebben vele studies aangetoond dat er een duidelijke relatie bestaat tussen alcohol en een verlaagd risico op hartziekte en hartaanvallen.

Lees ook :  Triglyceriden Verlagen met onze voeding

Aan de achterzijde van deze studies wordt aangetoond dat overmatige hoeveelheden alcohol duidelijk wel een groter risico vormen.

Er is een relatie tussen alcohol en hartziekten. Maar dat betekent niet meteen dat alcohol de directe aanleiding is. Het kan evengoed betekenen dat mensen die veel alcohol drinken ook veel cholesterolrijke voeding eten.

Daaruit kunnen we besluiten dat we beter drinken met mate en dat het drinken van een glas rode wijn wellicht geen problemen zal vormen voor een eventuele verhoogde LDL.

Fysieke activiteit verhoogt de HDL

Het is nog steeds niet 100% duidelijk of slechte cholesterol nu direct of indirect wordt verlaagd door fysieke activiteit uit te voeren.

Toch kan het zeker de goede cholesterol, namelijk de HDL cholesterol verhogen wanneer we meer gaan bewegen. Uiteindelijk zorgt dat voor dezelfde resultaten.

Het vormt ook een verlaagd risico op hartproblemen en dat is geen slecht nieuws.

Om die reden is het zeer belangrijk wanneer we willen cholesterol verlagen op natuurlijke wijze.

Wat kan het Metabolisme Op 100% doen?

Het Metabolisme Op 100% is ontwikkeld om mensen te helpen bij het aanleren van een gezonde levensstijl. De meer dan 100 recepten zijn speciaal ontwikkeld om het metabolisme te stimuleren. En dit op een gezonde manier.

Lees ook :  Krill Olie Gebruik Werking en Bijwerkingen

Daarnaast zal het een gunstige invloed hebben op de bloedsuikerwaarden. Doordat die in balans worden gebracht. En zal ook de cholesterol worden verlaagd. Doordat gebruik wordt gemaakt van enkel complexe of duurzame koolhydraten. Die het overtollig cholesterol uit ons lichaam gaan verwijderen.

Met het metabolisme op 100% veranderen we onze levensstijl, en verlagen we de kans op hart en vaatziekten. Alsook het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2.

 

 


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


 


Close