Cholesterol Verlagen Met Voeding
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: maart 13, 2016 om 11:07 am
Laatste update: september 5, 2019

Cholesterol verlagen met voeding

cholesterol verlagen met voedingCholesterol verlagen met voeding is de goede aanpak om je cholesterolwaarden binnen de perken te houden. We kunnen cholesterol verlagen met kruiden, cholesterol verlagen met groenten en cholesterol verlagen met voeding die onverzadigde vetzuren bevatten.

In dit artikel geven we een volledige lijst over hoe we kunnen onze cholesterol verlagen met voeding.

We dienen ons zeker niet blind te staren op bladeren alleen. Zo hebben we kruiden als kaneel die een heel sterke cholesterolverlagende werking hebben.

Zaden zoals lijnzaad zijn ook zeer goed geschikt voor deze problemen. En zelfs appelcider azijn kan ons daarbij helpen.

Cholesterol verlagen met voeding – Lijst

Artisjok

artisjok verlaagt cholesterolDe bladeren van de artisjok bevatten een speciaal type vezel. Dat speciaal type vezel zal ons helpen om de opname van cholesterol te gaan blokkeren in het lichaam.

Dat zal op die manier helpen om de slechte LDL cholesterol gaan verminderen.

Je kan het lichaam veranderen van een cholesterolmakend en cholesterolabsorberend organisme naar een organisme die deze aspecten juist uit ons lichaam gaat houden.

Artisjok wordt echter beter niet gebruikt wanneer je problemen hebt met de galblaas.

Selder

De volgende in de lijst cholesterol verlagen met voeding is selder. Selder is een groente die zijn plaats heeft verdiend in vele gerechten. Het kan om die reden ook bijna overal bij gebruikt worden.

Lees ook :  Avocado groente of fruit? Het Superfood De Avocado!

De bladeren en de stengels hebben echter een zeer specifiek effect op cholesterol. Je kan de LDL cholesterol enorm doen dalen door heel veel selder te gaan eten.

Je kan dus ‘s avonds voor de tv, in plaats van een zakje chips te eten, volop beginnen knabbelen aan stengels van de selder.

Soja

soja cholesterol verlagendSoja wordt enorm veel gebruikt in Aziatische gerechten. Om die reden hebben weinig Aziatische mensen problemen met een te hoog cholesterolgehalte.

Gelijk welk voedingsmiddel die soja bevat kan helpen om het cholesterolgehalte te verminderen. Echter is het vooral voeding als tofu en soja eiwitten die het meest effectief zullen werken in het onder controle houden van de cholesterolwaarden.

Kurkuma

Kurkuma biedt heel wat voordelen. Dit kruid wordt over het algemeen gebruikt in Indiase en Arabische gerechten.

Deze oranje wortel groente is veel meer dan slechts een smaakje aan je gerecht.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


De wortel kan helpen om de cholesterolwaarden te verlagen in het lichaam. Ze zullen het risico op ernstige hartproblemen doen afnemen.

Meer kip curry eten is geen slecht idee. Echter is het vooral de stof curcumine die daarvoor verantwoordelijk is. En die is pas echt effectief in hogere hoeveelheden. Om die reden wordt vaker een supplement gebruikt.

Lees ook :  Vezelrijke voeding : Lijst Met Voeding Die Vezels Bevatten

Gember

cholesterol verlagen met gemberGember is een ander kruid die vaak wordt gebruikt in Aziatische gerechten. Vooral om het een beetje meer pit te geven.

Gember zal helpen om de cholesterol te verlagen en daarbovenop zal het de gerechten beter laten smaken. Je kan het evengoed aan alle gerechten toevoegen om deze effecten te verkrijgen.

Niacine

Niacine heeft een aantal functies voor het lichaam. Eén van de meest belangrijke daarvan is zijn functie op het zenuwstelsel. Het speelt ook een rol in het regelen van het spijsverteringsstelsel.

Wanneer we het over cholesterol hebben, dan zorgt niacine ervoor dat de lever geen LDL kan uitscheiden door de lever.

Niacine stimuleert ook de uitscheiding van goede cholesterol uit de lever. En zal de HDL op die manier ook gaan verhogen.

Echter mag niacine niet worden gebruikt in combinatie met medicatie om de cholesterol te verlagen. Omdat niacine dan net een omgekeerde werking kan hebben op het lichaam.

De meeste mensen krijgen niacine binnen via vlees en zuivelproducten. Dus wanneer je deze voedingsproducten uit je dieet hebt geweerd in een poging om het cholesterolgehalte te verlagen. Dan kan je misschien niet voldoende niacine binnennemen.

Je kan de niacine inname verhogen via de voeding of door een supplement te nemen. Het is natuurlijk altijd beter om via de voeding voldoende voedingstoffen in te nemen maar soms is dat niet mogelijk.

Lees ook :  Cholesterol Verlagen Op Natuurlijke Wijze

Cholesterol verlagen met voeding die niacine bevat of een supplement van niacine is dus zeker een goede keuze!

Noten

cholesterolverlagende voeding amandelenWanneer je zoekt naar een perfecte snack die de cholesterol gaat verlagen dan kan je beginnen met nootjes knabbelen!

Praktisch alle noten zullen het LDL cholesterolgehalte gaan verlagen EN zullen de volledige cholesterol gaan verlagen. De beste keuzes zijn walnoten, amandelen en cashewnoten.

Toch dient er rekening gehouden worden met de calorieën. Noten zijn heel erg gezond en bevatten heel wat omega 3 vetzuren. Toch zullen ze vaak (met uitzondering van amandelen) boven de 500 Kcal bevatten per 100 gram.

Om die reden moeten we opletten met hoge hoeveelheden noten en gebruiken we beter kleinere hoeveelheden van 25 gram per dag.

In combinatie met andere voedingsproducten die de cholesterol gaan verlagen zullen ze ook in kleine hoeveelheden zeer effectief zijn.

Bonen

Wanneer we cholesterol verlagen met voeding dan horen bonen ook zeker bij het dieet. Een half kopje bonen zal de LDL verlagen, tot wel 8%.

De sleutel van deze voedingsmiddelen zijn de hoeveelheden vezels die we terugvinden in bonen. Ze zullen de opname van cholesterol ernstig gaan verminderen.

Goeie voorbeelden zijn zwarte bonen, kidneybonen, kikkererwten en andere.

Knoflook

knoflook cholesterolverlagendCholesterol verlagen met voeding zonder knoflook toe te voegen aan je gerechten is enorme fout!

Lees ook :  Triglyceriden Verlagen met onze voeding

Knoflook heeft een grote invloed op de cholesterol, bloeddruk en vele andere functies van het hart en bloedvaten. Alsook het reinigende effect op het bloed zelf.

Knoflook zal bloedklonters verhinderen, de bloeddruk verlagen en ons beschermen tegen infecties.

Recentelijk werd ook ontdekt dat knoflook plaque in de bloedvaten gaat stoppen, zelfs in het prille begin.

Op die manier kan cholesterol niet blijven kleven aan de bloedvaatwanden. Probeer 2 tot 4 teentjes verse knoflook per dag toe te voegen aan je gerechten.

Voeg knoflook toe op het laatste moment, zodat het zijn geur en zijn werkzame stof niet verliest. De geur is de geur van de belangrijkste stof in knoflook en wordt vaak weggekookt wanneer die in het begin van de bereiding wordt toegevoegd.

Indien je de geur of smaak niet lekker vindt kan je een supplement gebruiken.

Spinazie

Een ander voedingsmiddel wanneer we willen cholesterol verlagen met voeding is spinazie. Spinazie bevat luteïne. Dit is een gele stof die wordt gevonden in donkergroene groenten. Maar ook in eigeel wordt deze stof teruggevonden.

Luteïne heeft een gouden reputatie als het gaat over de veroudering tegen te gaan van de ogen.

Ook helpt luteïne om hartaanvallen te voorkomen door de bloedvaatwanden te reinigen van cholesterol die daar blijft aan plakken.

Lees ook :  Krill Olie Gebruik Werking en Bijwerkingen

Kies de verse variant van spinazie en geen spinazie uit een bokaal.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


Avocado

cholesterolverlagende voedingsmiddelen avocadoAvocado’s zijn een goede bron van onverzadigde vetzuren. Deze zijn zeer goed voor het hart en dit zal op zijn beurt ook helpen om het HDL cholesterolgehalte te verhogen, terwijl het de LDL cholesterol zal verlagen.

Avocado zal het cholesterolgehalte veel meer gaan verlagen dan gelijk welk fruit dan ook.

Andere werkzame stoffen zijn beta-sitosterolen, dit zijn plantaardige vetzuren die de opname van cholesterol uit onze voeding gaan verlagen.

Avocado’s bevatten echter heel wat calorieën, gebruik ze daarom niet in overdreven hoge hoeveelheden.

Dit was de lijst waarmee we cholesterol verlagen met voeding.

Wat kunnen we nog doen?

In het Metabolisme op 100% maken we gebruik van meer dan 100 recepten. Die zijn ontwikkeld om ons metabolisme of onze stofwisseling te verbeteren en te verhogen. Zo zullen ze ervoor zorgen dat we ons gewenste gewicht  kunnen bereiken zonder dat we het gevoel hebben op dieet te zijn.

Maar verder zullen ze ook ons cholesterolgehalte en bloedsuikerwaarden in balans brengen. Doordat gebruik wordt gemaakt van duurzame koolhydraten die heel wat vezels bevatten en onverzadigde vetzuren. Die zowel de cholesterol als de bloedsuiker in evenwicht brengen.

Lees ook :  Kan Omega 3 Cholesterol Verlagen?

Meer informatie over dit programma

 


Close