Cholesterol Verlagen Met Kruiden
Auteur: Pedro
Gepubliceerd: maart 12, 2016 om 10:27 pm
Laatste update: januari 22, 2019

Cholesterol Verlagen Met Kruiden

cholesterol verlagen kruidenKunnen we cholesterol verlagen met kruiden? Cholesterol is vaak iets waar veel mensen zich zorgen moeten om maken. Weten dat hoge waarden van cholesterol in ons lichaam verschillende aandoeningen kunnen veroorzaken. Deze aandoeningen zijn dan vooral gerelateerd aan het hart, zoals hartziekten, hoge bloeddruk, angina, hartaanvallen, beroertes en andere aandoeningen van de bloedvaten.

De beste manier om dit alles te vermijden, is door onze cholesterol waarden in balans te houden. Door op ons dieet te gaan letten en geregeld te bewegen kunnen we daar heel veel aan veranderen. Zo kunnen we ook cholesterol verlagen met kruiden.

Wat is Cholesterol?

Cholesterol is een bestandsdeel die normaal wordt gesynthetiseerd in het lichaam. Cholesterol is ook aanwezig in vele voedingsmiddelen die we eten. Het is belangrijk om de integriteit en de doordringbaarheid van de celmembranen, belangrijke hormonen verwerken zoals oestrogeen, testosteron en cortisol. Ook helpt het ons lichaam vitamines op te nemen.

Hoewel, wanneer de totale cholesterolwaarden boven de 200mg/dl gaan, dan krijg je problemen zoals een hoge bloeddruk en een verhoogde kans op hartziekten.

Cholesterol verlagen met kruiden – Lijst

Cholesterol verlagen met kruiden – Cichorei Wortel

Cichorei wortel wordt vaak gebruikt om een koffie-achtige drank te maken. De Chinezen gebruiken het reeds voor duizenden jaren als middel om hoge cholesterol te behandelen.

Lees ook :  Lever zuiveren met kurkuma

De manier hoe dit kruid werkt is door het lichaamseigen metabolisme van cholesterol te regelen. Op die manier stopt het de hoge productie van de LDL cholesterol.

Cholesterol verlagen met kruiden – Fenegriek

fenegriekFenegriek is een kruid met een zeer lange geschiedenis. Het wordt vooral gebruikt voor problemen met de spijsvertering, omwille van zijn hoge hoeveelheid vezels.

Ook voor vrouwen is dit kruid zeer hulpvol doordat het de melkproductie bij vrouwen die borstvoeding geven zal stimuleren (studie).

Dit is vooral zeer handig wanneer een mengeling van babyvoeding met borstvoeding wordt gegeven en op die manier de melkproductie in de melkklieren van de borsten automatisch verminderd wordt.

Door fenegriek te gebruiken zal men dus ook grotere borsten krijgen.

Fenegriek kan ervoor zorgen dat de hoeveelheid suiker in het bloed wordt verminderd en op die manier de cholesterol zal verlagen in ons lichaam.

Fenegriek wordt ook gebruikt bij constipatie omdat de hoge hoeveelheden vezels ervoor zullen zorgen dat de spijsvertering vlotter verloopt. Ook zullen antioxidanten in de zaden ervoor zorgen dat de lever meer gal gaat aanmaken. Dit zou ook een gunstig effect hebben op de cholesterol. Wanneer meer gal moet worden aangemaakt heeft de lever meer cholesterol nodig. Daarnaast zullen de vezels en de gal ervoor zorgen dat een hoger cholesterolgehalte kan worden verwijderd uit het lichaam.

Lees ook :  Krill Olie Gebruik Werking en Bijwerkingen

We mogen fenegriek echter niet gebruiken tijdens de zwangerschap omdat het een miskraam zou kunnen uitlokken. Voor niet-zwangere vrouwen is fenegriek echter zeer gunstig.

Het wordt hoofdzakelijk gebruikt via een supplement.

Cholesterol verlagen met kruiden – Meidoorn

Meidoorn ondersteunt de werking van de maag. Meidoorn heeft een positieve werking op de milt en op de lever. Ook zal het de circulatie in het lichaam gaan stimuleren en op die manier helpen om cholesterol te verlagen.


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:


Meidoorn zal ook helpen de bloeddruk te doen dalen. Het wordt sinds de 1500 jaren gebruikt als hulpmiddel om de bloedsomloop te verbeteren. In de Chinese geneeskunde wist men dit al duizenden jaren daarvoor. De Chinese naam luidt Shan Zha. Ze bevorderen de vertering van proteïnes en vetzuren. Om die reden kan het ook bij diarree worden gebruikt.

De plant heeft een ontspannend effect op de bloedvaten. De krachtige antioxidanten in de plant zullen de bloedvaten wijder maken waardoor de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Dat geeft als resultaat een verlaging van de bloeddruk. We zien verder ook een preventieve werking tegen de vorming van plak in de bloedvaten. Wat dan uiteindelijk kan leiden tot aderverkalking.

Lees ook :  Cholesterol Verlagen Op Natuurlijke Wijze

Ook bij mensen die reeds te maken hebben met aderverkalking kan het de aderverkalking verminderen door de aanwezige plak af te breken.

Meidoorn zal ook het LDL cholesterol verlagen. Het kan gebruikt worden via een supplement in capsules of via een vloeibaar extract.

Cholesterol verlagen met kruiden – Heilige Basilicum

De naam kan misschien goddelijk klinken. Toch is de werking van dit kruid zeer aards en lichamelijk. Het kruid komt oorspronkelijk voor in Suriname. Een andere naam voor heilige basilicum is Tulsi.

Het is een van natuurlijke middelen om cholesterol te verlagen. Ze helpen de bloedsuikerwaarden verlagen en zullen stress gaan verlagen.

We zien een gemiddelde daling van de bloedsuiker met zo’n 12% bij het gebruik van heilige basilicum.

Ook zal het LDL gaan afnemen en krijgen we een stijging van het HDL. Het is vooral de werkzame stof eugenol die in de plant aanwezig is, die dit effect helpen bekomen.

Heilige basilicum of Tulsi wordt hoofdzakelijk gebruikt via een supplement.

Cholesterol verlagen met kruiden – Kaneel

kaneel verlaagt cholesterolKaneel is een van de vele natuurlijke remedies die worden gebruikt om cholesterol te behandelen. Hoe is de werking van kaneel dan op het cholesterolgehalte?

Wanneer een supplement met een kleine hoeveelheid kaneel wordt gebruikt zal dat de triglycerides gaan verlagen samen met de LDL.

Lees ook :  Gynaecomastie of mannenborsten verhelpen met kurkuma

Naast het verlagen van de triglycerides en het LDL cholesterolgehalte zal kaneel er ook voor zorgen dat de bloedsuiker wordt verlaagd.

Het verhoogt de HDL cholesterol niet, maar door de verlaging van de slechte cholesterol wordt die terug in balans gebracht.

Bij kaneel mag de aanbevolen dosis, vermeld op het supplement, niet worden overschreden.

Het kan ook worden gebruikt als specerij.

Cholesterol verlagen met kruiden – Kurkuma

We weten dat kurkuma excellent is om wonden te genezen. Ook zal het de werking van de lever ondersteunen en nog heel wat andere voordelen die verbonden zijn aan kurkuma.

Onderzoeken hebben ook aangetoond dat kurkuma ondersteunend werkt voor het hart. Zo verlaagt kurkuma de LDL cholesterol en zorgt het voor het verwijderen van plaque die aan de bloedvatenwanden blijft plakken.

De werkzame stof in kurkuma die dit verzorgt is curcumine. Curcumine supplementen bevatten meestal ook peper. Omdat peper ervoor zal zorgen dat de curcumine daadwerkelijk kan worden opgenomen in het lichaam.

Conclusie

kurkuma cholesterol verlagendIn deze lijst wordt getoond hoe we kunnen cholesterol verlagen met kruiden. Verder is het van groot belang dat we transvetten en verzadigde vetten zoveel mogelijk gaan vermijden.

We moeten zeker geen vetten in het algemeen gaan vermijden. Onverzadigde vetzuren, of ze nu meervoudig of enkelvoudig onverzadigd zijn, hebben positieve effecten op het cholesterolgehalte. Zo zullen onverzadigde vetzuren de LDL gaan verlagen.

Lees ook :  Alle Voordelen Van Kurkuma Voor De Gezondheid

Op die manier wordt door het gebruik van onverzadigde vetzuren het cholesterolgehalte terug in balans gebracht en daalt de kans op hartaandoeningen.

Dit is vooral van toepassing op Omega 3 vetzuren. Die vinden we terug in noten, vis, zaden en in fruit en groenten. Vooral de avocado is rijk aan deze omega 3 vetzuren. Verder hebben pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, pistachenoten, cashewnoten, pinda’s… Een gunstig effect op de cholesterol. Er dient wel gekozen worden voor de zoutarme variant.

Wat we verder kunnen doen is meer gaan bewegen. Wanneer we meer bewegen zullen automatisch de cholesterolwaarden meer in balans gebracht worden.

In het Metabolisme op 100% wordt het cholesterolgehalte verlaagd, de kans op diabetes verlaagd, de bloeddruk verlaagd en gaan we uiteindelijk afvallen en ons ideale gewicht bereiken zonder het gevoel te hebben op dieet te zijn. Door het gebruik van de macro-ingrediënten op een gezonde manier.

Wat kan het Metabolisme op 100% betekenen voor onze cholesterol?

Het Metabolisme op 100% is speciaal ontwikkeld om mensen hun ideale gewicht te helpen bereiken zonder dat ze het gevoel hebben op dieet te zijn.

Wat we verder hebben ontdekt is dat het heel erg waardevol is bij mensen met een hoog cholesterolgehalte of mensen die een hoge bloedsuikerspiegel hebben.

Lees ook :  Triglyceriden Verlagen met onze voeding

De meer dan 100 recepten zijn speciaal ontwikkeld met de juiste voedingsmiddelen die het cholesterolgehalte en de bloedsuiker in balans brengen en houden. Daarnaast genieten we van een gezondere levensstijl en bereiken we ons gewenste gewicht zonder dat we het gevoel hebben daar iets voor te doen.

Meer informatie over het programma


Deel dit artikel met je vrienden:

Volg ons op Social Media:Close